دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1396 - 10:39

تمایل کشورهای اسکاندیناوی برای گشایش راه هوایی به ایران/ شرایط مساعد ایران در گسترش صنعت گردشگری از طریق حمل و نقل هوایی

وزارت حمل و نقل و ارتباطات نروژ از مذاکره آتی کشورهای منطقه اسکاندیناوی شامل نروژ، دانمارک و سوئد برای امضای توافقنامه و برقراری پروازهای هوایی با ایران خبر داد.
کد خبر : 182620

به گزارش گروه اقتصادی آنا ار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، وزارت حمل و نقل و ارتباطات نروژ روز جمعه در بیانیه‌ای این موضوع را اعلام کرد.


بر پایه این بیانیه، نروژ، دانمارک و سوئد بیست ونهم و سی ام ماه می (هشتم و نهم خردادماه) با هدف نوسازی و توافق برای برقراری مسافرت هوایی تجاری مذاکره می‌کنند.


این خبرگزاری درباره جزییات این دیدار و مکان آن توضیح بیشتری نداده است.


اکنون «اس.آ.اس» مهمترین شرکت حمل و نقل اسکاندیناوی و «ایرشاتل» نروژ به ایران پرواز ندارند.


قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل 25 اردیبهشت ماه از آمادگی چند شرکت خارجی برای کمک به خرید هواپیما از سوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.


«اصغر فخریه کاشان» در حاشیه پنجمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: ۹ شرکت بزرگ مالی از ژاپن، نروژ، دانمارک، چین، ایرلند و انگلیس برای تامین مالی (فاینانس) خرید هواپیما از سوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.


وی افزود: اسناد مناقصه این فاینانس در دست تهیه است و امیدواریم تا یک ماه آینده منتشر شود.


27 اردیبهشت ماه با تحویل این چهار فروند هواپیمای آ.تی.آر (شرکت زیرمجموعه ایرباس) در مجموع پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و لغو تحریم های هسته ای علیه ایران، هفت فروند هواپیمای نو و بهره مند از فناوری روز از معتبرترین شرکت های هواپیماسازی جهان وارد ناوگان هوایی کشور شد.


آنگونه که قائم ‌مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل گفته است «ورود هفت فروند هواپیما به کشور آن هم به صورت خرید مستقیم و با کوتاه کردن دست واسطه‌ها به ایجاد اشتغال برای هفت هزار نیروی انسانی می انجامد که نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است».


بر پایه گزارش دوسالانه ۲۰۱۷ مجمع جهانی اقتصاد، از دهه ۱۹۸۰ تاکنون تردد هوایی هر ۱۵ سال ۲ برابر شده است، روندی که انتظار می رود ادامه پیدا کند.


در سال ۲۰۱۶ میلادی نزدیک به چهار میلیارد نفر در جهان با هواپیما سفر کردند که این رقم تا سال ۲۰۳۵ میلادی به هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر می رسد.


جمهوری اسلامی ایران نیز می‌تواند با توجه به لغو تحریم ها و پیوستن به بازار جهانی، با اولویت بخشی به گسترش صنعت گردشگری، توسعه آن در سال‌های آینده هدفگذاری کند.


در قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، میانگین نرخ رشد بخش حمل و نقل ۳.۸ درصد و میانگین نرخ رشد بخش ارتباطات ۴.۱۹ درصد پیش بینی شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب