ربات ونوس مگسخوار دانه نمک را هم میتواند بردارد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از LiveScience، دانشمندان دانشگاه فناوری «تمپر» در فنلاند میگویند که این ابزار منعطف میتواند راهگشای ساخت رباتهای نرم شود که به راحتی میتواند اشیای بسیار ریز را بردارد و بدون نیاز به برنامهنویسی یا قطعات کنترلشده کامپیوتری، به صورت خودران عمل کند.
آری پریماجی، مدیر گروه تحقیقاتی سازنده این ربات میگوید: «اگر میخواهید ابزار هوشمندی بسازید، اغلب اوقات باید از کامپیوتر و برخی مدارهای کنترلی استفاده کنید که به حسگرها و آشکارسازها وصل میشوند. در نتیجه سیستمی خواهید داشت که بخشهای بسیار زیادی دارد و مجبورید که ابزارتان کار کند، تمام این قطعات را با هم یکپارچه کنید».
به گفته محققان، این ابزار از خط مونتاژ ریزتراشهها گرفته تا رباتهای انبارگردان که موجودی قفسههای انبار را مدیریت میکند، کاربردهای بسیاری خواهد داشت.
ونوس مگسخوار طبیعی غدهای برای تولید شهد دارد که داخل گیاه است و حشرات را به خود جلب میکند. دو قسمت اصلی این گیاه شبیه به فک هستند و زمانی که حشرهای به آن نزدیک میشود، این دو قسمت از هم باز میشوند و حشره را میبلعند. محققان از مکانیسم این گیاه الهام گربات رفتهاند اما تفاوت در این است که ربات حشرهای شکار نمیکند، بلکه در مدت زمان بسیار کوتاهی باز شود و شیء ریز را بدارد.
این ابزار از دو بخش مهم تقسیم شده است: یک رشته فیبر نوری و یک ورقه که از الاستومر کریستال مایع با قابلیت پاسخدهی نوری درست شده است. زمانی که این ابزار باز میشود، ورقه و فیبر شکل T را به خود میگیرد.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/