دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1396 - 14:36

50 صفحه شناور، اقیانوس آرام را از زباله پاک‌ خواهند کرد

یک بنیاد هلندی با نام «پاک‌سازی اقیانوس» که قصد دارد دریاهای جهان را از وجود پلاستیک پاک کند، اعلام کرده است که از نظر فناوری برای این کار آماده است و از اقیانوس آرام شروع خواهد کرد.
کد خبر : 179485

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، بنیاد پاکسازی اقیانوس دیروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سازمان طرح‌های خود را برای پاک‌سازی «زباله‌دان بزرگ اقیانوس آرام» که از اوایل 2008 آغاز خواهد شد، ارائه کرده است و برای این کار از سیستم‌ جدیدی که برای این کار طراحی کرده است، استفاده خواهد کرد. زباله‌دان بزرگ اقیانوس آرام هم‌اکنون بزرگ‌ترین مجموعه زباله‌های درون اقیانوس است که به سوپ عظیمی از ذرات پلاستیکی تبدیل شده است که هم به راحتی قابل مشاهده هستند و هم زندگی دریایی را مسموم کرده است.


بویان اسلت 23 ساله، حدود سه سال پیش فناوری ایده سد شناور را مطرح کرد. این سدهای شناور V شکل می‌تواندن زباله‌ها را شبیه به تور از داخل آب‌ها جمع‌آوری کنند و بیرون بکشند. وی در سال 2003 گفت:‌ «دیگر یک منطقه تمیز در این اقیانوس نمی‌توان پیدا کرد».


اسلب با ارائه این ایده، بنیاد پاک‌سازی اقیانوس را بنیانگذاری کرد. وی اینچنین ایده‌اش را توضیح داده بود که زباله‌های پلاستیکی از طریق صفحه‌های بزرگی که توسط کف اقیانوس مهار می‌شوند، جمع‌آوری می‌شوند اما طرح جدید او موثرتر و مقرون‌ به‌صرفه‌تر است. تیم این طرح به جای تعبیه صفحه‌هایی به طول 100 کیلومتر، تصمیم گرفته است 50 صفحه کوچک‌تر را به طول یک کیلومتر طراحی کنند.


آنها همچنین توانستند وزن این صفحه‌ها را با استفاده از لنگر کاهش دهند تا بتوانند همراه با جریان‌هایی مثل پلاستیک، حرکت کنند. البته این حرکت به دام انداختن پسماندها را کمی آهسته می‌کند.


وی اخیرا اعلام کرده که انتظار داشته است طراحی اولیه آنها برای پاک‌سازی نیمی از زباله‌دارن بزرگ اقیانوس آرام تا 10 سال آینده هزینه‌ای معادل 320 میلیون دلار را دربرداشته باشد. اما هم‌اکنون پیش‌بینی می‌کند که با طرح جدید این میزان هم هزینه به نصف تقلیل خواهد یافت و هم زمان نیز به نصف خواهد رسید.


از آنجا که اسلت و تیمش هنوز نیاز به سرمایه‌هایی برای ادامه پروژه دارند، تصمیم گرفته‌اند که پلاستیک‌های جمع‌آوری شده از دریا را بفروشند تا از آنها برای تولید عینک آفتابی، صندلی و سپر خودرو استفاده شود.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب