یک استاد دانشگاه: توسعه پایدار نیازمند جامعه انسانی سالم است
به گزارش خبرنگار آنا از تبریز، دکتر فریده بهمن جنبه با اشاره به طرح غربالگری در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز افزود: این طرح به دستور معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، حمایتهای بیدریغ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی و به همت رئیس دانشکده علوم پزشکی واحد تبریز از روز دوشنبه 18 اردیبهشت ماه آغاز و به مدت شش روز ادامه خواهد داشت.
وی آموزش سلامت عمومی، غربالگری سلامت روان، اندازهگیری قند خون، فشارخون، قد و محاسبه BMI را از موارد غربالگری عنوان کرد و گفت: این طرح شامل یک ایستگاه ثابت در ساختمان اداری و یک ایستگاه غیرثابت است که در دانشکده های هنر و معماری، ادبیات و علوم انسانی و فنی و مهندسی مستقر و مبادرت به غربالگری میکنند.
این استاد بهداشت تصریح کرد: بالابردن سطح آگاهی عمومی دانشجویان و همکاران دانشگاهی به عنوان قشر جوان و فرهیخته جامعه و حساس کردن اذهان عمومی به حفظ سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قابل کنترل و نهایتاً کاهش بار بیماری ها و هزینههای درمان آن در جامعه از اهداف غربالگری است.
وی تأکید کرد: آموزش سلامت از طریق همسالان یکی از کارآمدترین روش های آموزش بهداشت به شمار میآید و بدون شک حضور دانشجویان علوم پزشکی در کنار سایر دانشجویان نقش بسیار مؤثری در پذیرش برنامه خودمراقبتی و آموزش مطلوب سلامت خواهد داشت.
مدیر گروه مامایی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، تغذیه نامناسب و گرایش بیشتر نسل جوان به غذاهای آماده و کنسرو شده، کاهش تحرک، تغییر سبک زندگی و فاکتورهای دیگر را عامل رواج بیماری های مزمن چون دیابت، فشارخون بالا، افسردگی، سرطان و بیماری های دیگر بویژه در سنین پایین برشمرد.
وی گفت: با آموزش های مناسب و جلب توجه گروههای آسیبپذیر به این بیماری ها میتوان تا حدود زیادی از بروز این گونه اختلالات جلوگیری کرد. رسالت اصلی کمپین با اطلاع رسانی، بیماری یابی و آشناکردن با برخی بیماری های خاص شایع در جامعه و ارائه راهکارهای پیشگیری از ابتلا به آنهاست.
بهمن جنبه افزود: تیمهای پزشکی دیدهبانان اصلی سلامت بوده و میتوانند نقش پررنگی در ارتقای سطح بهداشتی جوامع داشته و با کاهش بار بیماری ها به توسعه یافتگی کمک کنند.
وی از مشارکت 200 نفری دانشجویان علوم پزشکی در امر غربالگری قدردانی کرد.
انتهای پیام/