هفت پیشبینی بیل گیتس در مورد جهان؛ جهانی بدون دغدغه تغییر اقلیم و فلج اطفال اما در معرض کشتار بیوتروریستی
نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- بیل گیتس پیشبینی کرده است که در آینده تعداد گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی به شدت افزایش خواهد یافت اما به غیر از این، اتفاقات بزرگ زیر طی سالهای آینده در جهان رخ خواهند داد:
بیوتروریسم در ظرف کمتر از یک سال 33 میلیون نفر را خواهد کشت
بیل گیتس در فوریه گذشته در کنفرانسی در مونیخ آلمان اعلام کرد که یکی از بزرگترین تهدیدات سلامت جهانی پاتوژن (ویروس عامل بیماری) منتشر شده در هواست که ترکیبی از ویروس آبله و آنفولانزای شدید است و این کار توسط بیوتروریسمها انجام خواهد شد. اپدیدمیولوژیستها (همهگیر شناسها یا افراد متخصص در زمینه نحوه انتشار عوامل بیماری زا و بیماریها در زمان، مکان و قومیت یا نژاد مختلف) میگویند که به احتمال قوی در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده چنین فاجعه بزرگی در سراسر جهان رخ خواهد داد و در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، طی فقط یک سال ۳۳ میلیون نفر نابود خواهند شد.
بیل گیتس در حالی این اتفاق را پیشبینی میکند که خودش بنیادی را تاسیس کرده است که در آن برای بیماریهای واگیردارد واکسن درست میشود.
آفریقا در مواد غذایی کاملا به خودکفایی خواهد رسید
بیل گیتس در سال 2015 پیشبینی کرد که صنعت کشاورزی آفریقا تا سال 2030 بیش از 50 درصد توسعه و رشد خواهد کرد و این امر کاملا آفریقا را در زمره کشورهای خودکفا قرار خواهد داد. هماکنون این قاره سالانه 50 میلیارد دلار غذا از سرتاسر جهان وارد میکند و این در حالی است که 70 درصد شهروندان کشورهای جنوب صحرای آفریقا کشاورز هستند.
گیتس پیشبینی کرده است که تا 15 سال آینده، نوآوریهایی که در حوزه کشاورزی بروز خواهند کرد، وابستگی غذایی آفریقا را از بین خواهد برد.
وی همچنین گفته است: «هماکنون در جهان از کودهایی استفاده میشود که عملکرد بهتری دارند و محصولاتی را پرورش میدهند که در برابر عواملی چون خشکسالی و آفات مقاومت بیشتری دارند. کشاورزان میتوانند با کمک این کودها همچنین دستیابی به فناوریهای مناسب، تولید سالانه محصولات خود را به دو برابر برسانند.
بانکداری همراه، به کشورهای فقیر کمک خواهد کرد تا زندگی خود را دگرگون کنند
در کشورهای آفریقا که امرار معاش واقعا بسیار کار دشواری است، مردم اغلب با مشکلات عدیدهای برای پرداخت هزینههای بهداشت و سلامتی، پول، آموزش یا تعمیرات مواجه هستند. گیتس میگوید که تمام این مشکلات از این نشات میگیرد که هنوز در این کشورها زیرساخت بانکداری بسیار ضعیف است. خدمات مالی مثل M-PESA (انتقال پول از طریق موبایل) دسترسی مردم کشورهای فقیری مانند کنیا و اوگاندا را به حسابهای بانکی دیجیتال فراهم میکند و دیگر نیازی به نقدینگی وجود ندارد.
تا سال 2035 دیگر هیچ کشور فقیری وجود نخواهد داشت
گیتس در سال 2014 پیشبینی کرد که با تدوام روند کمکهای جهانی، تا سال 2035 دیگر دیگر هیچ کشور فقیری در جهان باقی نخواهد ماند. البته بنیاد خیریه گیتس با نام «ملیندا و بیل گیتس»، در مورد سیاست ترامپ در مورد بودجه مربوط به کمکهای خارجی، ابزار نگرانی کردهاند.
بیل گیتس طبق اطلاعات ارائه شده از سوی بانک جهانی، مردمی را فقیر میداند که درآمد آنها فقط 1/90 دلار آمریکا در روز باشد و با این توجه به این تعریف، تقریبا ۳۵ کشور جهان فقیر هستند.
تا سال 2030 انسان به یک انرژی پاک برای تامین انرژی مورد نیاز جمعیت کره زمین دست خواهند یافت
بیل گیتس در سال 2016 پیشبینی کرد که باد، خورشید و منابع انرژی تجدیدپذیر دیگر تا 15 سال دیگر به مهمترین منابع مردم جهان برای تامین انرژی مورد نیازشان تبدیل خواهد شد.
وی گفت: «مساله تامین انرژی هماکنون یکی از بزرگترین چالشهای انسانی به شمار میرود اما به هر حال انرژیهای تجدیدپذیر فرصتی هستند که باید از آن استفاده کرد.
مردم بیشتر کشورهای فقیری که گیتس به آنها سفر کرده است، حتی دسترسی به آب شرب و برق هم ندارند و وضعیت مردم این کشورها به قدری بد است که شبها نمی توانند برق و روشنایی منازل خود را تامین کنند یا مغازههای خود را شبها باز نگه دارند و حتی توانایی تاسیس مراکز درمانی ضروری را نیز ندارند.
گیتس افزود: «اگر جهان یک منبع انرژی ارزان و پاک را پیدا کنند، دیگر معضل تغییر آب و هوا نیز از بین خواهد رفت و به غیر از این، همین منبع انرژی زندگی میلیونها خانواده فقیر در جهان را متحول خواهد کرد».
ماشینها کار را از انسانها خواهند گرفت
بیش از 20 سال است که در انبارها و کارخانههای جهان، ماشینها به تدریج جایگزین انسانها شدهاند و رباتهای خودمختار به جای کارگران کار میکنند. وی معتقد است که روند جایگزینی انسانها با رباتها در تمام صنایع آغاز شده است اما این روند هنوز در ابتدای راه خود قرار دارد.
با این حال، گیتس چند وقت پیش اعلام کرد که برای کاهش سرعت جایگزینی انسانها توسط ربات، باید کارخانهها و شرکتها برای رباتهایشان مالیات بپردازند.
تا سال 2019 فلج اطفال به کل در جهان ریشهکن خواهد شد
آخرین آمارها نشان میدهد که تا اواخر 2016، فقط 37 مورد بیماری فلج اطفل در جهان گزارش شده است. این در حالی است که در اواخر دهه 1980 بیش از 400 هزار فرد مبتلا به این بیماری در جهان وجود داشت.
گیتس در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که در حال حاضر اعضای جامعه جهانی فلج اطفال در حال انجام مراحل پایانی تدوین یک برنامه با جزئیات کامل هستند و در صورت اجرای این برنامه، بیماری فلج اطفال تا 6 سال دیگر به طور کامل ریشهکن خواهد شد.
منبع: ScienceAlert
انتهای پیام/