دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 بهمن 1393 - 11:30
دکتر طه هاشمی:

اهداف فرهنگی با استفاده از فضای امنیتی محقق نمی‌شود/ استفاده از ظرفیت‌های جدید در جذب جوانان و دانشجویان

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بیش از 70 درصد ارتقای ارزش‌های انسانی، اسلامی و فرهنگی در دانشگاه مربوط به نقش مستقیم اعضای هیأت علمی و اساتید دانشگاه است.
کد خبر : 1765

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر طه هاشمی در یکصد و بیست و یکمین نشست معاونان فرهنگی و روسای دفاتر فرهنگ اسلامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری که با حضور روسای واحدهای دانشگاهی و امام جمعه شاهین‌شهر به میزبانی واحد شاهین‌شهر برگزار شد، وحدت حوزه و دانشگاه را از برکات و ثمرات انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از عوامل موفقیت حضرت امام راحل (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی وحدت میان حوزه و دانشگاه به عنوان دو جریان فکری تاثیر گذار بوده است که توانست توده میلیونی جامعه ایرانی را به حرکت درآورد.


وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) به عنوان مرجع تقلید توانست توده‌های ملی و مردمی را با مراجع اجتماعی از قبیل اساتید، دانشجویان و روحانیون ساماندهی کند تا در تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی گام بردارند.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: با ایجاد ارتباط قوی میان حوزه و دانشگاه پس از شهادت شهید مفتح یک عقبه نظریه پردازی برای نظام طراحی شد و زمانی که این دو حوزه مهم از هم فاصله بگیرند، در حوزه تئوری سازی گسل و نقایص بزرگی ایجاد خواهد شد و در این صورت به میراث امام راحل(ره) خیانت خواهد شد.


وی عقلانیت تعریف شده برای جمهوریت توسط امام راحل را عقلانیت دینی و اسلامی برشمرد و تصریح کرد: عقلانیت دینی و اسلامی هم ناظر به نیازهای مادی بشری است و هم به نیازهای معنوی بشریت توجه دارد و یک عقلانیت جامع به شمار می آید.


حرکت همگام و همسوی دین و عقل، لازمه پیشرفت جوامع


وی افزود: در دین مبین اسلام چگونگی برنامه زندگی بشر به گونه‌ای طراحی شده که در هر نقطه‌ای از عالم اگر به درستی تفهیم و متناسب با مقتضیات زمان و نیازهای جامعه مدل سازی و عرضه شود، همه آن را خواهند پذیرفت.


این استاد دانشگاه، حرکت همگام و همسوی دین و عقل را لازمه پیشرفت جوامع دانست و خاطرنشان کرد: اگر دین و عقل همسو با یکدیگر حرکت نکند شاهد ظلم و تباهی خواهیم بود.


طه هاشمی با اشاره به عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگی و اجتماعی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی از بقیه مراکز علمی دانشگاهی به حوزه فکری و دینی نزدیکتر است و واژه‌های اسمی آن نیز موید این موضوع است.


وی افزود: در واژگان دانشگاه به عنوان پایگاه علمی و پژوهشی و محل تحصیل، آزاد به معنی آزاداندیشی و حریت و اسلامی بودن آن نیز موید وجود تفکر دینی و اسلامی در دانشگاه است و دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی است که می تواند اهداف حوزه و دانشگاه را محقق سازد و موجب تداوم ثمره انقلاب اسلامی شود.








در راستای تحقق اهداف بخش معنوی طرحهای ماندگار فرهنگی، می‌بایست علمای علوم اجتماعی دانشگاهی مسائل مبتلابه را رصد کرده و پس از ارزیابی آن اقدام به ارائه مدل نمایند تا بتوان روش و شیوه زندگی معنوی و مدرن در جوامع مختلف را ارائه داد که مورد استقبال بخشی از افرادی که مشتاق زندگی معنوی هستند قرار خواهد گرفت.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به کرسی های آزاد اندیشی، آن را یک فرصت برای جامعه دانشگاهی کشور دانست و تصریح کرد: جامعه دانشگاهی با جامعه بیرونی خود تفاوت فکری زیادی دارد و باید در دانشگاه و حوزه، آزاد اندیشی حاکم باشد تا توسعه علمی در جامعه محقق شود و اگر آزادی فکری را از جوامع علمی و اجتماعی سلب کنیم، امکان رشد و توسعه و شکوفایی را از آن جامعه گرفته‌ایم.


وی افزود: حوزه ها محل انجام مباحثاتی است که باید شیوه و روش آن برای بیان مطالب علمی به دانشگاهها منتقل شود و در مقابل نیز دانشگاه باید شیوه های خود را برای تحول علمی به حوزه انتقال دهد.


هاشمی در ادامه با اشاره به راهکارهای موفقیت مدیران فرهنگی در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: اگر در واحد دانشگاهی شاهد موفقیت مدیران فرهنگی هستیم به دلیل شناخت مدیران در خصوص مسائل فرهنگی در دانشگاهها در بدو ورود و یا گذراندن دوره‌ای در دانشگاه بوده است.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه وحدت میان تشییع و اهل سنت را مهم و ضروری برشمرد و تصریح کرد: از سال آینده پژوهشگرانی که در جهت تقویت مذاهب شیعه و اهل سنت اثری تولید کنند، مورد حمایت و تشویق قرار خواهند گرفت.





شیوه اجرایی کردن طرحهای ماندگار فرهنگی


هاشمی با اشاره به تدوین طرحهای ماندگار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: طرحهای ماندگار فرهنگی از مباحثی بود که در حوزه مدیریت جدید با جدیت مطرح شد و بعد از افزایش بودجه فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی و رصد وضعیت فرهنگی دانشگاه نسبت به ساماندهی وضعیت و نحوه هزینه کرد بودجه فرهنگی واحدهای دانشگاهی اقدام شده است.


وی افزود: طرحهای ماندگار فرهنگی در دو بخش کالبدی با احداث مساجد، یادمان شهدا و خانه‌های فرهنگ و هنر و بخش معنوی در حوزه های سبک زندگی، مفاخر و مشاهیر و اخلاق حرفه‌ای سازماندهی شده است.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: طرحهای کالبدی می‌بایست به گونه ای طراحی شود که علاوه بر استفاده دانشگاهیان، برای عموم شهروندان نیز قابل استفاده باشد.


وی افزود: در راستای تحقق اهداف بخش معنوی طرحهای ماندگار فرهنگی، می‌بایست علمای علوم اجتماعی دانشگاهی مسائل مبتلابه را رصد کرده و پس از ارزیابی آن اقدام به ارائه مدل نمایند تا بتوان روش و شیوه زندگی معنوی و مدرن در جوامع مختلف را ارائه داد که مورد استقبال بخشی از افرادی که مشتاق زندگی معنوی هستند قرار خواهد گرفت.


این مدرس دانشگاه با اشاره به ضرورت توجه به طرح اخلاق حرفه‌ای تصریح کرد: در این زمینه هم در صدد مساله یابی برای تمامی رشته‌های مختلف شغلی با استفاده از متخصصان آن رشته پیرامون مسائل مبتلابه ناظر به مسائل اخلاقی هستیم تا با انجام کارهای تحقیقی وسیع در دانشگاه با بهره‌گیری از عالمان حوزه و دانشگاه بتوان در جهت تحکیم اخلاق حرفه‌ای در جامعه گام برداشت.


وی افزود: پس از بررسی میدانی مشاهده کردیم در دانشگاه بیش از 70 درصد ارتقای ارزشهای انسانی، اسلامی و فرهنگی در دانشگاه مربوط به نقش مستقیم اعضای هیأت علمی و اساتید دانشگاه است و 30 درصد به انجام کارهای فرهنگی بستگی دارد و می‌توان با استفاده از مفاهیم جدید و نیز تغییر محتوا به سمت اثرگذاری بیشتر در جامعه حرکت کرد.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با اشاره به مغفول ماندن تاثیر کارکنان و اساتید در ارتقای جایگاه فرهنگی افزود: در برنامه های فرهنگی و اجتماعی همه عناصر دانشگاه باید مورد مخاطب قرار گیرند.


از تمام ظرفیت‌های مشروع و مباح هنر برای تحقق اهداف فرهنگی متناسب با اهداف نظام استفاده خواهیم کرد


هاشمی تعریف بسته های فرهنگی با جاذبه های مناسب برای دانشگاهیان را مهم و تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: حمله دشمنان در چهارچوب جنگ نرم برنامه ریزی شده و باید با تغییر در شیوه های فرهنگی و ایجاد روشهای جدید با جوهره و محتوا متناسب با ارزشهای اسلامی، بومی و فرهنگی با شکلی متفاوت ارائه شود.


وی افزود: از تمامی ظرفیت‌های مشروع و مباح هنر برای تحقق اهداف فرهنگی متناسب با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده خواهیم کرد و باید با استفاده از ظرفیتهای مشروع و جدید در جذب جوانان و دانشجویان گام برداشت.


حجت الاسلام طه هاشمی با اشاره به تدوین و تصویب بخشنامه عفاف و حجاب در دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: رسیدگی به معضلات عفاف و حجاب نیازمند کارهای فرهنگی گسترده است و در این راستا نباید از تاثیر استفاده از مشاوران متخصص به منظور برقراری ارتباط موثر و مناسب با جامعه دانشگاهی غافل شد.


وی افزود: پیشبرد اهداف فرهنگی با امریه و دستور و یا استفاده از فضاهای امنیتی محقق نخواهد شد و یکی از دلایل مقبولیت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی و پذیرش بیشتر دانشجو در مقایسه با سال گذشته تبدیل فضای دانشگاه به فضای فرهنگی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب