دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دوستی در گفت وگو با آنا عنوان کرد

رشد 250 درصدی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی لرستان/گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان گفت: گسترش تحصیلات تکمیلی در این استان رشد تقریبی 248 درصدی در مقاطع ارشد و دکتری را نشان می دهد.
کد خبر : 1761

دکتر بهروز دوستی در گفت‌وگوی مشروح با خبرنگار خبرگزاری آنا با تشریح آخرین وضعیت واحدهای استان متبوع خود اظهار کرد: مهر سال 1392 در کل واحدهای استان تعداد 51 رشته کارشناسی ارشد مصوب و یک رشته دکترای حرفه‌ ای دندانپزشکی داشته ‌ایم اما فاقد رشته‌های دکتری تخصصی بوده‌ ایم.


رشد بیش از 240 درصدی در گسترش تحصیلات تکمیلی


وی ادامه داد: در دوره مدیریت دکتر میرزاده و با توجه به اهتمام ویژه وی به گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه، به تعداد رشته ‌های موجود در مهر سال 1393 به 129 رشته در مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی شامل 21 رشته دکتری تخصصی، یک رشته دکترای حرفه ای دندانپزشکی و 107 رشته کارشناسی ارشد رسیده ایم که رشد تقریباً 248 درصدی را نشان می دهد و این موضوع می تواند به گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش در استان لرستان و توسعه همه جانبه استان کمک شایان توجهی کند و متقاضیان ادامه تحصیل در این استان مجبور نباشند با تحمل هزینه های گزاف برای ادامه تحصیل به خارج از استان یا حتی خارج از کشور مهاجرت کنند.


این مسئول افزود: در همه رشته های مصوب شده امکانات سخت افزاری و نرم افزاری بسیار خوبی از نظر هیات علمی، فضاهای آزمایشگاهی و کارگاهی مهیا شده است به نحوی که تاکنون اطلاعات بیش از دوهزار نفر مدرس اعم از هیات علمی و مدعو در سامانه مرکز آزمون به ثبت رسیده است و بیش از 22 هزار متر مربع فضای آزمایشگاهی در قالب 334 کارگاه و آزمایشگاه در استان لرستان وجود دارد.


بیش از 30 رشته تحصیلی واحدهای خرم آباد، دورود و الیگودرز مراحل نهایی تصویب را گذرانده اند


دوستی یادآور شد: بیش از 30 رشته تحصیلی در مقاطع ارشد و دکتری مربوط به واحدهای خرم آباد، دورود و الیگودرز مراحل نهایی تصویب را گذرانده اند و به زودی به عنوان رشته های مصوب به رشته های موجود استان اضافه می شوند علاوه بر این بیش از 50 رشته نیز در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته جهت مراکز استان مراحل تصویب را می گذرانند.








طرح احداث سردخانه نگهداری مواد غذایی 3000 تنی واحد دورود نیز در کمیته مربوط تأیید شده و در مرحله ارائه مجدد در شورای اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان است

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان درخصوص وضعیت طرح های اقتصادی درآمدزا و دانش‌بنیان به آنا گفت: جلسات متعددی با حضور روسای واحدها و مراکز دانشگاهی استان و کارشناسان ذی‌ربط در راستای شناسایی ظرفیت های علمی، پژوهشی، مالی و اقتصادی با همکاری همه اساتید، کارکنان و دانشجویان و خانواده های آنها برای ارائه طرح های اقتصادی درآمدزا و دانش‌بنیان برگزار شده است.


وی ادامه داد: در این راستا اعضاء حقیقی شورای اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان استان لرستان شامل دکتر صالح نیا ( کارآفرین برتر کشوری و مدیر عامل شرکت داروسازی خرمان لرستان)، دکتر سید علی نادر دهقانی (رئیس جهاد دانشگاهی استان لرستان و مرکز رشد فناوری های پیشرفته)، قدرت اله ولدی (رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان)، دکتر مجید یار احمدی (رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان)، مهندس مهرداد غضنفری (رئیس جهاد کشاورزی استان لرستان)، غلامرضا ساکی( مدیر عامل بانک ملی استان لرستان) انتخاب و 5 جلسه به صورت منظم برگزار شده است.


دوستی با یادآوری تعیین اعضای کمیته های تخصصی چهار گانه، امور اقتصاد و سرمایه گذاری، اقتصاد آموزش و بهره وری، منابع و مصارف و خدمات علمی و پژوهشی افزود: تاکنون بیش از 10 جلسه در راستای طرح های اقتصادی درآمدزا و دانش‌بنیان در این کمیته‌ها برگزار شده است.


11 طرح دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در مراحل مختلف تصویب


این مسئول با بیان اینکه 11 طرح دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان در مراحل مختلف تصویب قرار دارند به تشریح این طرح‌ها پرداخت و اظهار کرد: طرح تولید سیلیکون متال در واحد بروجرد که پس از تصویب در کمیته مربوط و شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان به تصویب هیات امنای استان نیز رسیده است.


وی ادامه داد: طرح تولید نانو پودرهای فلزی و غیر فلزی در واحد دورود پس از تصویب در کمیته مربوط و شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان به تصویب کمیسیون دائمی هیات امنای استان نیز رسیده است.


معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان با یادآوری طرح تولید زعفران ارگانیک از طریق پهنه بندی اکولوژی در واحد الیگودرز به آنا گفت: این طرح پس از تصویب در کمیته مربوطه و شورای اقتصاد دانش بنیان استان به تصویب کمیسیون دائمی هیات امنای استان نیز رسیده است.








بیش از 50 رشته در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته برای مراکز استان لرستان مراحل تصویب را می گذرانند

دوستی افزود: همچنین طرح ارائه خدمات فنی، مهندسی و مدیریت صنعتی در واحد خرم آباد پس از تصویب در کمیته مربوط و شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان به تصویب کمیسیون دائمی هیات امنای استان نیز رسید و طرح تولید داروی گیاهی درمان دیابت و پماد گیاهی برای زخم های عفونی مزمن هم که توسط مرکز کوهدشت پیشنهاد شد در کمیته مربوط تایید شده و در مرحله ارائه طرح در شورای اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان است.


این مسئول با بیان اینکه طرح تولید قارچ خوراکی که توسط مرکز پل دختر پیشنهاد شده در مرحله ارائه طرح در کمیته های تخصصی اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان است، اظهار کرد: طرح تولید گوساله های گوشتی پیشنهادی از سوی واحد خرم آباد نیز تأیید شده است.


وی یادآور شد: طرح شرکت مدیریت داده های بزرگ واحد خرم آباد هم در مرحله ارائه در کمیته های تخصصی اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان است، همچنان که طرح احداث سردخانه نگهداری مواد غذایی 3000 تنی واحد دورود نیز در کمیته مربوط تأیید شده و در مرحله ارائه مجدد در شورای اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان است.


معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان افزود: طرح تولید محصولات گلخانه ای مرکز زاغه در مرحله طرح در کمیته های تخصصی اقتصاد و سرمایه گذاری دانش بنیان قرار دارد و طرح تولید مصالح ساختمانی با به کارگیری فناوری نانو از سوی واحد الیگودرز پیشنهاد شده و در مرحله آماده کردن BP برای مطرح شدن در کمیته های تخصصی دانش بنیان است.








قصد داریم با نتایج بررسی های کارگروه یادشده و تدابیر نماینده تام الاختیار و با تصویب هیات امناء در راستای پیشگیری از ضرردهی مجدد تعدادی از مراکز را در واحدهای مادر تجمیع کنیم

وی به آنا گفت: برخی واحدهای دانشگاهی استان از جمله واحد الیگودرز در راستای درآمدزایی غیرشهریه ای با دایر کردن مرکز آموزش های تخصصی اقدام به برگزاری دوره های ویژه از جمله، آموزش نرم افزارهایی در رشته های عمران، مکانیک، معماری و حسابداری، آموزش زبان انگلیسی و ... کرده اند. همچنین با به کارگیری امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی به خصوص در رشته های مکانیک و عمران و برق توانایی پذیرش سفارش در آزمایش های مکانیک خاک از منابع بیرون دانشگاه را دارا هستند.


کارگروه صرفه جویی و مدیریت هزینه ها در ستاد هماهنگی لرستان تشکیل شده است


این مسئول یادآور شد: در استان لرستان از مجموع 13 واحد و مرکز و آموزشکده در سال 1392 تعداد 2 واحد و 3 مرکز زیان ده داشته ایم که خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده درخصوص مدیریت هزینه های واحدها تعداد این واحدها و مراکز زیان ده به یک مرکز تقلیل یافته است اما اکنون کارگروه صرفه جویی و مدیریت هزینه ها در ستاد هماهنگی استان تشکیل شده است که در حال بررسی موضوع به صورت کاملاً کارشناسی شده و دقیق است و قصد داریم با نتایج بررسی های کارگروه یادشده و تدابیر نماینده تام الاختیار و با تصویب هیات امناء در راستای پیشگیری از ضرردهی مجدد تعدادی از مراکز را در واحدهای مادر تجمیع کنیم.


دوستی در بخش دیگری از گفت وگوی خود با آنا اظهار کرد: بیش از 20 برنامه فاخر فرهنگی، هنری و... در شورای فرهنگی واحدها و مراکز استان به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی به تصویب رسیده است که این مراسم با حضور اقشار مختلف دانشگاهیان به بهترین شکل ممکن اجرا شده و می شود علاوه بر اینکه افتتاح کلینیک دندانپزشکی بسیار مجهز واحد بروجرد نیز در آینده نزدیک با حضور مسئولین کشوری و استانی صورت خواهد گرفت که بدون شک یکی از مراکز پیشرفته غرب کشور در بعد آموزش و درمان بیماری های دهان و دندان است.


وی، راه اندازی رشته های جدید گروه پیراپزشکی، احداث پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد استان لرستان، تاسیس شرکت های دانش بنیان، راه اندازی مراکز رشد، صرفه جویی 30 درصدی در هزینه های جاری با کمک کارگروه مدیریت هزینه ها، تصویب نهایی برخی رشته های ارشد و دکتری تخصصی برای واحدها و کارشناسی برای مراکز، جذب بیش از 70 نفر هیات علمی با مدرک دکتری و دانشجوی دکتری، راه اندازی اتوماسیون اداری در ستاد و کلیه واحدها و مراکز استان با کمک نرم افزار چارگون، تعیین تکلیف اموال مازاد، ساماندهی نیروی انسانی از طریق تعدیل نسبت کارمند به دانشجو ، اجرای کارهای فرهنگی ماندگار و تکمیل پروژه های ناتمام عمرانی به میزان تقریبی 16000 مترمربع را از جمله مهمترین برنامه های در دست اقدام دانشگاه ازاد استان لرستان دانست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب