دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1394 - 12:53

رئیس واحد خرم‌آباد: تحقق آزادی و عدالت شالوده تلاش بزرگترین معلمان تاریخ بوده است

دبیر هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و رئیس واحد خرم آباد گفت: تحقق آزادی و عدالت شالوده تلاش بزرگترین معلمان تاریخ بوده است.
کد خبر : 17196

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر یدالله ملکی در مراسم هفته معلم و گرامیداشت مقام استاد شهید مرتضی مطهری با تبریک به استادان گفت: با مروری بر زندگی بزرگان جامعه بشری و در راس آنها امیرالمومنین امام علی(ع) می بینیم که این بزرگان چه اهداف و آرمان هایی داشته و چه میراث گرانبهایی برای ما به ارث گذاشته اند.


وی افزود: این بزرگان برای دو عنصر اصلی که شالوده زندگی فردی و اجتماعی بشر را تنظیم می‌کنند جان و هستی و تمام دارایی خود را فدا کردند و آن دو عنصر اصلی عبارتند از آزادی و عدالت.


ملکی با توجه به زندگی سقراط و شرایط زمانی دوره زندگی وی گفت: جریانی که وی در تاریخ ایجاد کرد در بستر تاریخ ادامه یافت به گونه‌ای که آموزه‌های وی در قرن 18 منجر به شکل‌گیری انقلاب فرانسه شد. در این انقلاب اندیشه‌های صاحب‌نظرانی مثل: ژان ژاک روسو توفانی در فرانسه سپس در اروپا ایجاد کرد و می‌بینیم که نظام حقوق بشر اجتماعی امروز منبعث از همان مواردی است که انقلاب کبیر فرانسه نگاشته شد و بعدها با ویرایش و تنظیماتی در برخی از بندهای آن به تصویب سازمان ملل رسید.








قدرتی یکی از مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان را ایجاد روحیه ایمان و آینده نگری و نشاط علمی در دانشجویان عنوان کرده و گفت: اساتید در ایجاد این فضا نقش بسیاری ارزنده ای دارند

رئیس واحد خرم‌آباد افزود: با مطالعه قوانین حقوق بشر می بینیم که اصول این منشور بین‌المللی حقوق ذاتی و اجتماعی همه انسان‌ها را در همه جهان و همه ادیان تامین کرده است و هیچ مکتب فلسفی، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی وجود ندارد که نظام حقوقی سازمان ملل را قبول نداشته باشد و حتی نظام مترقی اسلام هم به بندهای این حقوق بشر اشکال اساسی وارد نمی‌کند بلکه مشکل در عدم اجرای آن است که البته این به معنی این نیست که این منشور بین‌المللی کامل و بدون نقص است و آن چیزی است که اسلام می گوید ولی به هر حال منبع یبسیار غنی است.


ملکی تصریح کرد: وقتی این دستاورد زندگی بشری از آغاز تا امروز بر بیانات امیرالمومنین علی (ع) منطبق می‌کنیم می بینیم هر آنچه در این مواد حقوقی است در بیانات گهر بار مولای متقیان آمده است ولی تمام آنچه را حضرت بیان فرموده در این نظام حقوقی نیامده است. از طرفی برای درک عظمت بیانات امیرالمومنین(ع) می بینیم که آن حضرت چهارده قرن پیش این منشور و نظام حقوقی را به تنهایی بیان فرموده در حالی که کشورهای جهان در قالب سازمان ملل با استفاده از نظر همه اندیشمندان در طول تاریخ به این نتیجه رسیده‌اند.


وی ادامه داد: از طرفی یکی دیگر از مهمترین وجوه افتراق آن است که دولت‌هایی که این نظام حقوقی را تنظیم کرده‌اند خود آن را زیر پا نهاده‌اند در حالی که حضرت علی(ع) جان مبارکش را در راه اجرای عدالت و آزادی بشر فدا کرده است. به همین علت باید آن حضرت به عنوان یک الگو و یک معلم سرمشق همه بشریت باشد و چنانچه ما نیز می خواهیم روز معلم را پاس بداریم و ارزش های مد نظر اسلام را در زندگی و دانشگاه پیاده کنیم باید به چنین امام و پیشوایی در عمل اقتدا کنیم.


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان لرستان هم با گرامیداشت یاد استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک هفته معلم گفت: در آموزه‌های دینی ما استاد و معلم از شان و جایگاه ویژه‌ای برخوردارند و احادیث و روایات متعددی در وصف جایگاه معلم از ائمه معصومین(ع) ذکر شده است.


حجت‌الاسلام مهدی قدرتی با ذکر جمله‌ای از حضرت امام راحل(ره) که فرمودند دانشگاه باید کارخانه انسان‌سازی باشد، گفت: برای تحقق این سخن نورانی حضرت امام(ره) و راستای تربیت جوانان مومن، متخصص و آگاه، استادان و معلمان باید با تهذیب نفس و کسب دانش تمام تلاش خود را در جهت انتقال ایمان و معرفت و علم به دانشجویان به کار گیرند.


وی یکی از مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان را ایجاد روحیه ایمان و آینده‌نگری و نشاط علمی در دانشجویان عنوان کرد و گفت: استادان در ایجاد این فضا نقش بسیاری ارزنده ای دارند.


این مراسم با اهدای لوح تقدیر به چند تن از استادان برگزیده واحد خرم‌آباد به پایان رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب