دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1396 - 12:31

ظریف: رویکردهای دولت قبل باعث گم شدن دکل نفتی و بر باد رفتن میلیاردها دلار شد/مردم ایران فراموشکار نیستند

وزیر امور خارجه کشور با بیان اینکه مردم ایران در چنین روزهایی در چهار سال گذشته حماسه سیاسی آفریدند و امروز حماسه اقتصادی را در اقتصاد مقاومتی شاهد هستیم، گفت: ‌مردم در پای صندوق‌های رأی نشان دادند که  با وجود تمامی فشارها از حاکمیت خود نمی‌گذرند و بلکه فشارهای اقتصادی را پذیرفته و زورگویی را تاب نمی‌آورند و در کمتر از یک ماه دیگر نیز باز هم حماسه خواهند آفرید.
کد خبر : 171721

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمد جواد ظریف در دهمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه که صبح امروز با حضور وزرای اقتصاد، امور خارجه، رئیس کل بانک مرکزی، مدیرعامل سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر مسئولان کشوری در نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد با بیان اینکه در جنگ تحمیلی مردم ما محرومیت‌های بسیاری را متحمل شده اما امروز کسی جرأت برخورد با آنها را ندارد، افزود: در شرایطی که امسال را مقام معظم رهبری سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نام‌گذاری کرده و در شرایطی که حدود یک سال از اجرایی شدن برجام می‌گذرد فرصت مناسبی است که یادآور شویم توافق هسته‌ای در شرایطی حاصل شد که ریسک سیاسی بسیار افزایش یافته و مبادی درآمدهای اقتصادی هم بسیار محدود شده بود.


وی تصریح کرد: شرایط نابه سامان اقتصادی در زمان شروع به کار دولت یازدهم از جمله تورم 45 درصدی همزمان با رشد منفی 6/8 درصدی همراه با فروش کمتر از یک میلیون بشکه نفت در روز در تاریخ معاصر اقتصادی کشور کم نظیر بود. اگر تحریم‌های فزاینده ادامه داشت و توافق ژنو هم به نتیجه نمی‌رسید یقینا امروز فروش نفت کشور کمتر از هزار بشکه بود.


البته این تحریم ها و رویکردهایی که در دولت قبل برای مقابله با آن ها اتخاذ شد، یک آسیب جدی دیگر هم داشت که کمتر به آن پرداخته شده است و آن از بین رفتن نظم مالی و یا به بیان بهتر شفافیت در اقتصاد ایران بود که هنوز هم متاسفانه دولت درگیر عواقب ناشی از آن است. گم شدن دکل نفتی و یا بر باد رفتن میلیاردها دلار توسط دلالان فرصت طلب و معلوم الحال نمونه های کوچکی از این آسیب هستند.


ظریف ادامه داد: تداوم سیاست‌های اصولی دولت در کنار 6 قدرت جهانی موجب شد تا روند بی‌سابقه و نا به سامان گذشته متوقف شود و اکنون با گذشت یک سال از اجرای برجام مشکلاتی که طی سال‌های متمادی بر سر اقتصاد آمده بود شرایط ویژه‌ای را پیدا کرده است.


وی با تاکید بر اینکه برجام یک فشار غیر ضروری را از کشور مرتفع کرد، اضافه کرد: با حفظ دستاوردهای صنعت هسته‌ای شاهد آن بودیم که هفته گذشته با افتخار، پرده برداری از 42 طرح ممیزی صورت گرفت که در بالاترین سطح تکنولوژی قرار داشت. همچنین با ادامه فعالیت‌های هسته‌ای در مسیر درست شرایط مناسبی برای رشد و توسعه اقتصادی ایجاد شده است.


وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه فشارهای سیاسی بین‌المللی با وجود همه بد عهدی‌های به میزان زیادی کاهش یافته است، گفت:‌ مردم ایران کم حافظه نیستند و فراموش نکرده‌اند که بد عهدی‌ها، جدید نیست و در گذشته شاید هر روز یک شیطنت و بد عهدی وجود داشت. این در حالی است که علی‌رغم همه مانع‌ تراشی‌های برخی دوستان داخلی، فشارهای سیاسی بین‌المللی کاهش یافته و ثبات در کشور حاکم شده است.


وی با بیان اینکه امیدواریم شاهد رشد بیشتر اقتصادی و رشد در فضای علمی کشور باشیم،‌ تاکید کرد: با وجود پیش‌بینی بلند پروازانه برای تحقق رشد اقتصادی سه تا چهار درصدی اما شاهد رشد اقتصادی فراتر از هشت درصد بودیم.


وی با بیان اینکه اثرات برجام را در سند چشم‌انداز اقتصادی کشور می‌توان به سه حوزه تقسیم‌بندی کرد، ابراز کرد: بخش نخست نفت و گاز است که با برجام و تلاش بی‌نظیر مسئولان و کارکنان افتخارآمیز صنعت نفت، تولید نفت به بیش از 4/5 میلیون بشکه در روز رسید. همچنین اکنون درآمدهای نفتی ما در هیچ کشوری مسدود نمی‌شود و عواید حاصل از فروش نفت در اقتصاد جریان دارد.


وی با بیان اینکه قراردادهای نفتی و گازی به ارزش 80 میلیارد دلار در حال پیگیری و مذاکره با کشورها است، تاکید کرد:‌ فردا بزرگترین افتتاح در تاریخ صنعت نفت کشور با سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلار صورت می‌گیرد. اگر توافق هسته‌ای نبود و اگر برجام با درایت رهبری و دولت به نتیجه نمی‌رسید امروز فروش نفت ما به صفر رسیده بود.


وزیر امور خارجه با بیان اینکه حمل و نقل از دیگر حوزه‌هایی بود که با چالش مواجه شد، گفت:‌ با برجام وضعیت دو عرصه کشتی‌رانی و نفت‌کش به حالت عادی رسید و مشکلات بیمه‌ای رتبه‌بندی بین‌المللی و دسترسی به بنادر حل و فصل شد.


به گفته وی هیچ یک از این دستاوردها آسان بدست نیامده و همانطور که رهبری تاکید کرده‌اند فرزندان این کشور ناگزیر به تلاش‌های مضاعف برای تحقق هر یک از این دستاوردها بوده‌اند. سال گذشته سال تلاش بود و در تمامی عرصه‌ها نیازمند آن بودیم که تلاشی مضاعف داشته باشیم.


ظریف ادامه داد: سال گذشته با تحویل سقف کاذب به تولید به بهانه افزایش قیمت نفت می‌خواستند یک تحریم جدید برای صنعت نفت کشور وضع کنند.


وی تاکید کرد:‌ در بخش هوایی قراردادهای خرید هواپیما با کسب تمامی مجوزها روال عادی خود را طی می‌کنند. اگر چه از ورود چند فروند هواپیمای جدید برای نخستین بار به کشور طی چندین دهه گذشته هیجان زده نیستیم اما این اتفاق نماد همکاری بزرگترین برندها با ایران است که نقش مهمی در جلب اعتماد جهانیان دارد. همچنین این پیام را می‌رساند که راه تجارت و همکاری با ایران باز است و امیدواریم کسانی که در تلاش‌اند با دروغ سربلندی مردم ایران را به چالش بکشند، به واقعیت‌ها نگاه کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب