دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1396 - 09:05

مغز موش‌ها از اطلاعات بک‌آپ می‌گیرد

نتایج یک پژوهش تازه در MIT نشان می‌دهد که مغز موش‌ها مکانیزم تهیه نسخه پشتیبان را برای یادآوری خاطرات به‌کار می‌گیرد و احتمالا در انسان نیز چنین روشی وجود دارد.
کد خبر : 170090

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از Science، یادگیری، به‌خاطر سپردن و فراموش کردن، سه مکانیسم حیاتی در مغز هستند که در تمام جانوران وجود دارند اما سطح آنها تعیین کننده میزان هوش و طبقه‌بندی مغز آنهاست.


مغز موش‌ها به‌خاطر شباهت‌های فیزیکی و نحوه یادگیری‌ای که با انسان دارد، سوژه آزمایش‌های روانشناسی و عصب‌شناسی است. نتایج یک تحقیق تازه که در مؤسسه پژوهش‌های زیستی در مؤسسه تکنولوژی ماساچوست انجام شده است، مشخص کرد که مغز موش‌ها از خاطرات و آموزه‌هایشان یک نسخه پشتیبانی برای بلندمدت تهیه می‌کند و در جایی جدا از حافظه اصلی نگهداری می‌کند.


در این پژوهش دانشمندان پی بردند که هر خاطره و آموزه در موش، موج شکل گرفتن یک شوک از هیپوکمپوس (اسبک مغز) به کورتکس می‌شود، آنها این شوک را به منزله تبادل داده و استفاده از نسخه اصلی و پشتیبان تلقی کردند و برای آزمودن نظریه خود اقدام به روشن و خاموش کردن حافظه‌های مشخصی در بخش کورتکس کردند. حاصل کار به این نتیجه منتهی شد که موش‌ها برای استفاده فوری، اطلاعات را در هیپوکمپوس نگهداری می‌کنند در حالی که همین اطلاعات در کورتکس نیز برای استفاده در آینده دور ذخیره شده است.


پیش از این نظریه اثبات شده این بود که حافظه بلندمدت فقط در کورتکس جاسازی شده اما اکنون مغز موش‌ها نشان داده که حافظه هم در هیپوکمپوس و هم در کورتکس ذخیره می‌شود تا در صورت آسیب و نیاز، از نسخه پشتیبان کورتکس بهره گرفته شود. اگرچه هنوز این آزمایش‌ها به‌مرحله‌ای که بتوان نتایج را به انسان تعمیم داد نرسیده است اما می‌تواند در آینده درک ما از بیماری‌هایی مانند دیمانس و آلزایمر را تغییر داد و راهی برای بازیابی اطلاعات نسخه پشتیبان مغز یافت و از وضعیت اسفبار بیماران اینچنین جلوگیری کرد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب