دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1396 - 11:02

رهبران دنیای تکنولوژی در سال 2016 + تصاویر

مجله «فورچون» به تازگی لیستی از 50 رهبر پرقدرت و ثروتمند جهان منتشر کرده است که نام چند تن از مدیران خلاق و سرشناس دنیای تکنولوژی نیز در این لیست به چشم می‌خورد.
کد خبر : 168648

هانا حیدری، گروه علم و فناوری آنا- مجله «فورچون» به رسم هر ساله خود لیستی از 50 مدیر برتر جهان را منتشر کرده است. در این فهرست نام رئیس جمهورها، رهبران مذهبی، فعالان حقوق زنان، ورزشکاران، روزنامه‌نگارها و مجری‌های تلویزیون به چشم می‌خورد. برخی از مدیران سرشناس دنیای تکنولوژی نیز در این لیست قرار گرفته‌اند: از ایلان ماسک و جف بزوس گرفته تا رندال استفانسون و لیسا سو. نام این رهبران تکنولوژی با توجه به عملکردشان در سال 2016، میزان درآمدزایی، کارآفرینی، خلاقیت، اعمال تدابیر هوشومندانه، قدرت نفوذ و کمک‌های انسان دوستانه آنها انتخاب شده است.


در ادامه به معرفی این مدیران برتر و جایگاهشان در لیست مجله فورچون می‌‌پردازیم:


«جک ما»، مدیر اجرایی گروه علی بابا، رتبه دوم


علی بابا، مجموعه‌ای دیجیتال که در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت دارد، «جک ما» را با ثروتی به ارزش 30 میلیارد دلار، به یکی از پولدارترین مردان چین تبدیل کرده است. این موفقیت باعث شهرت وی به عنوان اولین مدیر اجرایی چینی در سطح بین‌المللی شد.


«ما» با استفاده از پلات‌فرم جدید خود به روش‌های غیرمنتظره و پرقدرتی دست زده است تا موقعیت خود را در هر دو زمینه تجارت آزاد و انسان دوستی تثبیت کند. وی همچنین مدعی است که بازارهای آزاد دیجیتالی مانند علی بابا قادر به بهبودسازی اقتصاد جهانی هستند چراکه چنین بازارهایی می‌توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند تا همواره تعداد مشتریان خود را افزایش دهند.


«ما» در طی نشست ژانویه با رئیس جمهور ترامپ قول پیش‌آوردهای جدیدی توسط علی بابا را داد؛ از جمله ایجاد یک میلیون شغل در ایالات متحده در طی پنج سال. وی برای تحقق این رویا، موانع تجاری را تا حد ممکن کاهش داده است؛ این در حالی است که «ما» پیش از این نیز ثابت کرده بود که دیپلماتی خوش‌بین، تاثیرگذار و صلح‌طلب در نظام سرمایه‌گذاری است.



«جف بزوس»، موسس آمازون، نفر پنجم



اغراق نکردیم اگر بگوییم که «بزوس» نه یکی بلکه دو صنعت را متحول کرده است. آمازون دات کام که تنها در سال گذشته 43 درصد فروش آنلاین آمریکا را در اختیار داشته است، ترس به جان خرده فروشان می‌اندازد و آنها را وامی‌دارد اجناس را ارزان‌تر بفروشند و زودتر به مشتری تحویل دهند.


خدمات وب سایت آمازون، بازوی کلود-کامیپوتری بزوس، باعث واژگونی اقتصاد فناوری اطلاعات شده است. امسال استودیوی آمازون توانست سه جایزه اسکار را نصیب خود کند و رشد روز افزون خود در سینما را به رخ بکشد. شاید صنعت سرگرمی، صنعت بعدی باشد که توسط بزوس فتح خواهد شد.



«برایان چسکی»، بنیانگذار Airbnb، مقام هجدم


9 سال پیش، «چسکی» و دیگر موسسان Airbnb، «جو گیبیا» و «نیتن بلچارسکی» سرگرم بنیان نهاندن تجارتی بودند که اکثر سرمایه‌گذاران آن را با تمسخر رد کرده بودند. امروزه پلات‌فرم «اشتراک‌گذاری خانه» 160 میلیون «مهمان تازه وارد» دارد؛ تنها در شب سال نو دو میلیون نفر از امکانات Airbnb استفاده کرده‌اند. این موسسه ارزشی بالغ بر 31 میلیارد دلار دارد.


«چسکی»، تنها نفر در تیم سه نفره بنیانگذاران که هیچ سابقه‌ای قبلی در تجارت نداشت، در مقام مدیر عامل همگام با کمپانی به پله‌های والای ترقی صعود کرده است. وی Airbnb را از میان دشواری‌های زیادی، از جمله چند مورد حوادث ایمنی و بحرانی درباره رفتارهای تبعیض‌نژادانه در این پلات‌فرم یا موفقیت عبور داده است.


«چسکی» این کسب و کار را تا حد ممکن ارتقاء داده است؛ وی توسعه‌ای بلندپروازانه را سرپرستی کرد، رویدادهایی تجربی را ممکن ساخت و خدمات شگفت‌آور دیگری که به زودی اجرایی خواهند شد. وی Airbnb را به سمتی پیش برده است که تنها چند نفر می‌توانند ادعای آن را داشته باشند؛ آن هم از نظر سودآوری.


ماه گذشته، چسکی «مدیر اجتماعی» را نیز به عنوان خود اضافه کرد؛ تغییری برای خودمانی‌تر شدن با افرادی که مسئول کنترل و تحویل محصولاتی هستند که وی به فروش می‌رساند: میزبان‌های Airbnb. این تکنیک‌های صمیمانه، تضادی سخت را بین Airbnb و رقیب اقتصادی آن، اوبر، ایجاد کرده است.


در حال حاضر کمپانی اوبر متهم به رفتارهای تهاجمی و تجاوز به فرهنگ جنسیتی است؛ به تازگی ویدیویی از تراویس کالانیک، مدیر عامل این کمپانی، منتشر شده که در حال سرزنش کردن یکی از رانندگان اوبر است. کالانیک پیش از این نیز اظهار کرده بود که در رهبری به کمک نیاز دارد؛ شاید ایده بدی نباشد که چسکی را سرلوحه خود قرار دهد.



«راج پنجابی»، مدیرعامل «آخرین مایل سلامتی»، رتبه 28



«آخرین مایل»، اقدامی نهایی و حیاتی در ارائه محصولات یا خدمات به مشتریان است؛ از عهده چنین مسئولیتی برآمدن و موفق شدن در آن معمایی در دنیای تجارت است. در زمینه خدمات بهداشتی مشکلات «آخرین مایل» مناطق فقیرنشین را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. «پنجابی» با پروژه آخرین مایل سلامتی در تلاش است تا افراد محلی را در کشورهای در حال توسعه در زمینه‌های نجات بخشی از جمله حفاظت از خود در برابر بیماری‌های همه‌گیر و به خاک‌سپاری ایمن قربانیان کشته شده توسط بیماری‌های عفونی آموزش دهد. آخرین مایل همین حالا هم جوهره خود را نشان داده است؛ اجرای این پروژه در لیبریا از شیوع ابولا در سال 2014 جلوگیری کرد.



«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپس‌ایکس، در رتبه 30



رویایی، مسلک‌شناس، ریسک پذیر... هیچ کدام از این صفات نمی‌تواند «ایلان ماسک» را به معنای واقعی توصیف کند. این کارآفرین میلیاردر بنیانگذار و مدیر دو کمپانی است که در مجموع 35 هزار نفر در آنها کار می‌کنند. وی اهداف والایی دارد. تسلا، کمپانی خودروسازی و انرژی پایدار که در سال 2016 مالک سولارسیتی شد مسیر ماسک به سوی دنیایی عاری از تولید کربن است.


باتری‌هایی که در گیگافکتوری تسلا واقع در نوادا در دست ساخت هستند از دیگر راهکارهایی است که ماسک برای تحقق این استراتژی پیش گرفته است. اسپیس‌ایکس، استارتلپ فضایی، بنا نهاده شد تا هزینه‌های حمل و نقل فضایی را کاهش دهد و مهاجرت به سیاره مریخ را ممکن سازد.


ماسک پیش از این اعتراف کرده بود چنان پرمشغله است که یک کیسه خواب را در نزدیکی خط تولید کارخانه تسلا در فرمونت کالیفرنیا نگه می‌دارد، اما با این وجود دست از ایده‌پردازی نمی‌کشد، وی اخیرا یک وظیفه دیگر به لیست انجام وظایف خود اضافه کرده است. کسب و کار جدید وی، کمپانی بورینگ، با هدف پیدا کردن راهی سریع و مقرون به صرفه برای حفاری شبکه‌ای از تونل‌ها ایجاد شده است. این تونل‌ها برای وسایل نقلیه و قطارهای پرسرعت از جمله هایپرلوپ مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ایده هایپرلوپ در سال 2013 به ذهن ماسک خطور کرد؛ دانشگاه‌ها و استارتاپ‌ها به طور فعالی در حال تلاش برای توسعه و گسترش این ایده هستند.


اما در طول چند سال گذشته جایگاه ماسک به عنوان خدای تکنولوژی کمی خدشه‌دار شده است. تسلا در حال حاضر با مشکلاتی مانند تاخیر در تولید و تاخیر در تحویل کالا مواجه است که منتقدان و طرفداران پروپاقرص این برند را تاحدودی ناامید کرده است. همچنین ادغام تسلا و سولارسیتی باعث جلب توجه منتقدان به این موضوع شده است که آیا این نتیجه به نفع تمامی سهامداران است یا خیر. اما هنوز هم از دید اکثر مردم، ایلان ماسک یکی از مهم‌ترین افراد در دنیای تکنولوژی به شمار می‌رود. وی عضو گروه مشاوره استراتژیک و مصلحت‌اندیشی رئیس جمهور ترامپ است.



«استرایو ماسییوا»، مدیر گروه تجاری وایرلس ایکانت، رتبه 33


تنها تعداد انگشت‌شماری از افراد می‌توانند ادعای این را داشته باشند که به اندازه ماسییوا در شکل‌دهی آفریقای امروزی نقش داشته‌اند. شرکت ارتباطی وی، ایکانت، در سال 1988 و پس از یک نبرد قانونی طولانی با دولت زیمباوه تاسیس شد. پیروزی وی شرایطی منحصر به‌فرد را به ارمغان آورد که موجب گسترش شرکت‌های خصوصی فعال در زمینه ارتباطات در سراسر این قاره شد.


ژپس از چندی، ماسییوا به لندن نقل مکان کرد اما اقدامات بشردوستانه وی در آفریقا هنوز ادامه دارد. ماسییوا عضو هیات مدیره کمپانی‌های متعددی است، به عنوان حامی کودکان بی‌سرپرست شناخته می‌شود، برای بورس‌های تحصیلی بودجه جمع آوری می‌کند و همچنین با فقر، ابولا و قحطی نیز مبارزه می‌کند.



«یوری میلنر»، موسس دیجیتال اسکای تکنولوژیز، در رتبه 40


«یوری میلنر» به افتخار فضانورد روسی و اولین نفری که به فضا سفر کرد (یوری گاگارین)، نامگذاری شد؛ این فیزیکدان و سرمایه‌گذار روسی در ریسک‌پذیری زبانزد است. میلنر کسی بود که در روزهای آغازین فعالیت فیس‌بوک و Airbnb میلیاردها دلار روی آنها سرمایه‌گذاری کرد.


اکنون وی بر پروژه‌های عظیم علمی مانند یافتن نشانه‌ای از حیات هوشمند در نقطه دیگری از جهان تمرکز کرده است. همچنین میلنر دوستان خود، مارک زوکربرگ، مدیرعامل و بنیانگذار فیس‌بوک و جک ما، مدیرعامل علی بابا، را ترغیب کرد تا مراسمی سالانه جهت تقدیر از فیزیکدانان، زیست‌شناسان و ریاضیدانان ترتیب دهند؛ مراسم جوایز «دستیابی به موفقیت» یا «بریکترو» تاکنون نزدیک به 200 میلیون دلار به دانشمندان این رشته‌ها اهدا کرده است.



«رندال استفانسون»، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل AT&T، رتبه 41


«استفانسون» که یکی از بزرگ‌ترین کارفرمایان آمریکا و رئیس یکی از عظیم‌ترین کمپانی‌های جهان است، تنها در سال گذشته 163/8 میلیارد دلار درآمد داشته است. وی اخیرا چالشی درخور شان و مقام AT&T را اتخاذ کرده است تا باری دیگر قدرت تدبیر خود را به رخ بکشد: بازآموزی بیش از 100 هزار کارمند.


بسیاری از مدیران برای همسو شدن با تغییرات سریع تکنولوژی در دنیای تجارت، کارمندان خود را اخراج و نیروهای ماهر را استخدام می‌کنند. اما AT&T با راه‌اندازی پروژه‌ای میلیاردی مهارت‌های جدید را به کارکنان خود آموزش می‌دهد. این پروژه همین حالا هم تاثیرات مثبتی داشته است: AT&T در سال گذشته 40 درصد از فرصت‌های شغلی دردسترس را با کاندیدهای داخلی پر کرده است.



«مارک بنوف»، مدیرعامل و رئیس شرکت سیلزفورس، رتبه 43


در سال گذشته، «بنوف» علاوه بر مدیریت کمپانی نرم‌افزار مبتنی بر کلود خود، سیلزفورس، به سوی اولین سال سودآوری آن، پس از سال 2011، در زمینه حقوق بشر نیز فعال بوده است.


بنوف با وعده ایجاد 800 موقعیت شغلی جدید از مسئولان این ایالت تشکر کرد. وی در سال 2016 با استفاده از تکنیک مشابهی ایالت جورجیا را تحت فشار قرار داد تا لایحه متشابهی را رد کند. بنوف همچنین پس از تصویب قانون تفکیک سرویس‌های بهداشتی علیه افراد تغییرجنس یافته در کالیفورنیای شمالی، چند شرکت را متقاعد کرد تا اقدامات خود در رابطه با این قانون را کنسل کنند.



«لیسا سو»، مدیرعامل AMD، رتبه 50


هرچند «لیسا» به اندازه «مریسا مه‌یر»، مدیرعامل یاهو، سروصدا به پا نکرد اما به جرات می‌توان گفت که وقتی در سال 2014 به شرکت میکروابزارهای پیشرفته یا AMD پیوست که از نظر اقتصادی در وضعیت وخیمی قرار داشت، با چالشی عظیم‌تر از چالش مه‌یر روبه‌رو شد. سو که پیش از این طراح تراشه بوده است، AMD را از بازار کامپیوتری دور ساخت و به سوی مسیرهای متنوع و جدیدی سوق داد.


این کمپانی روی زمینه‌های در حال رشد مانند طراحی تراشه برای کنسول بازی‌های ویدیویی و سرورهای مراکز اطلاعات متمرکز شد. وی همچنین طی معامله‌ای زیرکانه‌، مجوز طراحی تراشه‌ها در چین را گرفت و پاداش تمام سختکوشی‌های سو این شد که میزان فروش افزایش یافت و قیمت سهام کمپانی در سال 2016 چهار برابر شد.


منبع: فورچون


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب