ساخت چسب ضد آب با استفاده از نوعی ماهی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ACS، انواع زیادی از چسبها در بازار ابزار آلات وجود دارند که اغلب آنها پلیمری هستند و میزان چسبندگیشان متفاوت است اما وقتی صحبت از چسبیدن زیر آب میشود، هیچ چسبی برای انجام کار وجود ندارد. حتی بهترین چسبهای پلیمری نیز در حضور آب، شروع به واکنش با آن میکند و از چسبیدن غافل میشوند.
محققان دانشگاه پردو، طی یک پروژه تحقیقاتی توانستند پروتئینهای چسبنده موجود در بازوهای ماهی صخره را استخراج کنند. این شکارچی دریاها، ضمن چسبیدن به صخرههای سنگی، با بازوهای چسبنده خود به جمعآوری غذا میپردازد. دانشمندان پس از استخراج این پروتئین، از آن برای ساخت نوعی چسب پلیمری استفاده کردند که نتیجه آن شگفتیساز شد.
در کمال تعجب آنها دیدند که چسب بهدست آمده 17 بار قدرتمندتر از خود ماهی صخره است و میتواند هرچیزی را در محیط آبی، بچسباند.
این تحقیق که با سرمایهگذاری نیروی دریایی ارتش آمریکا انجام میشود، اکنون وارد مرحله آزمایشهای بعدی و ساخت ترکیبی با ثبات شده است. اگرچه بعید به نظر میرسد که این چسب بهزودی آماده استفاده باشد، اما این نخستین باری است که چسبی قدرتمند برای استفاده زیر آب ساخته شده است.
کاربردهای گستردهای که چسب برای کارهای نظامی و صنعتی خواهد داشت، از آن یک محصول پرطرفدار و مهم میسازد که از صنایع نفت و گاز گرفته تا ماهیگیری، در همه دریاها کارآمد است و مهمتر از همه اینکه بر بنیانی زیستی ساخته شده است و آلودگی تازهای به دریا نمیافزاید.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/