دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اکنون زمان ثبات در بازار نیست؛

غلبه هیجان بر بازار عرضه محصولات پتروشیمی

بازار برخی محصولات پتروشیمی در پایان سال همواره دچار تنش و رفتارهای هیجانی می‌شود. نگرانی از کمبود عرضه در روزهای ابتدایی سال و همچنین افزایش قیمت در سال جدید از یک سو و افزایش تقاضای برخی کالاها از سوی دیگر زمینه را برای هجوم خریداران به بورس کالا برای خرید خوراک تقویت می‌کند.
کد خبر : 165722

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا،‌ از همین رو در روزهای پایانی سال 95، بورس کالای ایران ابلاغیه‌ای را صادر کرد تا اندکی از هیجانات بازار بکاهد.


بر اساس ابلاغیه بورس کالا، ‌سقف سالیانه بهین‌یاب برای خرید از مازاد عرضه تا پایان سال 95 افزایش پیدا کرد.


این ابلاغیه به دنبال درخواست تعدادی از عرضه‌کنندگان مبنی بر فراهم نمودن امکان هرچه بیشتر خرید محصولات پتروشیمی صادر شده است .


بر این اساس تا پایان سال، امکان خرید شرکت‌های دارای سهمیه مرتبط در سامانه بهین یاب بدون در نظر گرفتن سقف سهمیه سالیانه در سامانه مازاد عرضه فراهم است.


ﺭﺿﺎ ﻣﺤﺘﺸﻤﯽ ﭘﻮﺭ، ﺭﺋﯿﺲ ﺩﻓﺘﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺩﺳﺘﯽ شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در همین مورد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا با اشاره به اینکه در هفته‌های پایانی سال بازار محصولات پتروشیمی دچار تکانه‌هایی می‌شود، ‌گفت: با این حال اکنون در برخی کالاها حتی عرضه از تقاضا بیشتر است.


ﺭﺋﯿﺲ ﺩﻓﺘﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭘﺎﯾﯿﻦ‌ﺩﺳﺘﯽ شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: از نظر عدد اکنون عرضه بالاست با این حال در کالاهای مختلف شرایط بازار متفاوت است.


وی ادامه داد:‌ با این وجود در برخی کالاها رقابتی سنگینی برای آن در بازار حاکم است زیرا کل تولید نیز پاسخگوی نیاز بازار نیست.


محتشمی پور گفت: در مقابل کالایی هم داریم که از بازار بر‌می‌گردد بنابراین نمی توان نسخه کلی برای همه محصولات پتروشیمی در نظر گرفت.


وی با اشاره به اینکه در روزهای آخر سال رفتارهای بازار معمولا هیجانی است و اکنون زمان ثبات در بازار نیست، ‌افزود:‌ همواره در دوهفته پایان سال در برخی کالاها خریدها به صفر می‌رسد و در برخی کالاهای دیگر به شدت تقاضا بالا می‌رود.


ﺭﺋﯿﺲ ﺩﻓﺘﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺩﺳﺘﯽ شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد:‌ دو هفته اول بعد از سال جدید نیز در نمودارها غیر متعادل است و هماهنگی با قبل و بعد از خود ندارد. بنابراین در نیمه دوم فرودین به بعد می توان درباره بازار صحبت کرد.


وی گفت: به طور مثال، پلی پروپیلن نساجی 10 هزار تن عرضه را رد کرده اما هنوز بازار آن ملتهب است در صورتی که در شرایط عادی، این بازار بین 8 تا 9 هزار تن در هفته تقاضا دارد.


محتشمی‌پور با اشاره به اینکه روند کلی قیمت در دو ماه گذشته افزایشی بوده است،‌ افزود: همچنین در محصولاتی مانند پلی‌پروپیلن، ‌پلی‌اتیلن گرید لوله،‌ اسید استیک تقاضا بالاست و حتی با افزایش عرضه نیز نتوانستیم بازار را کنترل کنیم.


وی ادامه داد: در برخی کالاها مانند پلی استایرن عکس این ماجرا وجود دارد و تقاضا کم شده و درصد زیادی از محصول باز می‌گردد.


ﺭﺋﯿﺲ ﺩﻓﺘﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺩﺳﺘﯽ شرکت ملی صنایع پتروشیمی در کالای خاص مثل پتروشیمی جم برای پلی اتیلن گرید لوله امکان عرضه وجود ندارد زیرا به کاتالیستی احتیاج دارد که نتوانسته تامین کند. بجز این موردمشکل خاصی در تولید خوراک وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب