دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴

تهران، مستعد زمین لرزه‌های ویران‌گر

رئیس شبکه شتاب‌نگاری زلزله کشور با تاکید بر اینکه زمان وقوع آخرین زلزله بزرگ تهران به سال ۱۸۳۰ میلادی باز می‌گردد، گفت: با وجود گسل‌های متعدد و گذشت ۱۸۴ سال از آخرین زلزله بزرگ تهران، این شهر مستعد زمین لرزه بزرگ و ویران‌گر است.
کد خبر : ۱۶۵۳۶

اسماعیل فرزانگان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه طولانی شدن حدفاصل زمان وقوع زلزله، ریسک این رویداد را در تهران بیشتر کرده است، افزود: بزرگی زمین‌لرزه به پارامترهای مختلفی مانند نوع گسل مسبب زمین لرزه، طول گسل شکسته شده و... بستگی دارد که با توجه به طول گسل‌های موجود در تهران، انتظار زمین لرزه‌های بزرگ‌تر از ۸ ریشتر و مشابه زلزله اخیر نپال را نداریم.


وی با تاکید بر اینکه همه نقاط و گستره تهران و ایران لرزه‌‌خیز نیستند، تصریح کرد: مناطق زمین‌شناسی و لرزه‌ساختی مختلفی مانند زاگرس، البرز، ایران مرکزی و... در کشور وجود دارند که در برخی مناطق نرخ لرزه‌خیزی پایین‌تر است، اما بیشترین فعالیت لرزه خیزی در زاگرس اتفاق افتاده و از شمال کشور تا هرمرگان کشیده می‌شود.


فرزانگان با بیان اینکه نوع زمین لرزه، تعداد و مشخصات هر یک از ناحیه‌ای به ناحیه دیگر متفاوت است، ادامه داد: اگر چه زمین لرزه‌های رودبار و طبس خسارات زیادی را به کشور وارد کردند، اما می‌دانیم که حداقل در ۵۰ سال اخیر هیچ زلزله بزرگی در شهرهای بزرگ رخ نداده است.


رئیس شبکه شتاب‌نگاری زلزله کشور اظهار کرد: بر همین اساس نیز هیچ تجربه‌ای از رویداد زمین‌لرزه‌های بزرگ در شهرهای بزرگ کشور در دست نداریم و نبود تجربه از زمین‌لرزه بزرگ در شهری با زیرساخت‌های متعدد، موضوع زلزله تهران را بغرنج‌تر می‌کند.


انتهای پیام/

گوشتیران
قالیشویی ادیب
ارسال نظر