اختراع محقق ایرانی برای سالم نگه داشتن اعضای پیوندی بدن
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از مهر، گذشت زمان طولانی ممکن است به کیفیت و سلامت اعضای بدن آسیب برساند و تضمینی وجود ندارد که نگه داشتن اجزای بدن در محیط بسته و سرد موجب سالم ماندن و حفظ کیفیت آنها شود.
با توجه به اینکه نباید فاصله زیادی بین جداکردن این اعضا و پیوند زدن آنها وجود داشته باشد و بسیاری از اعضای بدن به خاطر نبود اکسیژن آسیب جدی میبینند، ۶۰ درصد از اعضای بدن اهدایی مانند قلب و ریه سالانه بدون استفاده باقی میمانند.
اما دانشمندان دانشگاههای کارنگی ملون، کلمسون و مینهسوتا با همکاری یکدیگر فناوری جدیدی را برای حفاظت و نگهداری مناسب اعضای بدن اهدایی برای پیوند ابداع کردهاند. از این طریق اعضای بدن اهدائی یخزده را میتوان به سرعت گرم کرد و برای پیوند زدن به بدن استفاده کرد، بدون آنکه آسیبی به آنها وارد شود.
به گفته نوید منوچهرآبادی، محقق پسادکتری در دانشگاه مینهسوتا، این روش گرم کردن نانو نام گرفته است و در قالب آن دریچههای قلب و رگهای خونی خوک با موفقیت با تزریق مواد شیمیایی خاصی که آغشته به نانوذرات اکسید آهن و پوشیده از سیلیکون بودند، منجمد شد و این اجزای بدن در دمای منفی ۱۶۰ درجه سانتیگراد نگهداری شدند.
در ادامه این اجزای بدن خوک در درون یک سیمپیچ الکترومغناطیس قرار گرفتند تا از این طریق یک میدان مغناطیسی متناوب ایجاد شود. با این کار اجزای یاد شده در هر دقیقه ۱۰۰ تا ۲۰۰ دقیقه گرمتر شدند و این فرایند ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریعتر از روشهای قبلی بوده است.
به گفته منوچهرآبادی، وی و همکارانش توانستهاند با موفقیت نانوذرات اکسیدآهن را از روی اجزای بدن خوک پاک کنند و به منظور کسب اطمینان برخی آزمایشیهای ایمنی را هم انجام دادهاند. دانشمندان امیدوارند بتوانند ظرف چند سال آینده از این روش روی انسانها و برای پیوند زدن سریع اجزائی مانند کبد و کلیه هم استفاده کنند.
انتهای پیام/