بومیسازی ساخت ابزار سنجش تشعشعات رادیویی و ذخیره اطلاعات
به گزارش گروه اقتصادی آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد خوانساری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه این پژوهشگاه متمرکز بر فعالیت های راهبردی حوزه ICT در مقاطع مختلف زمانی است، گفت: تمرکز بر رفع نیاز داخل با استفاده از حوزه دانش و فناوری و همچنین ساخت تجهیزات و برون سازی آن از فعالیت های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته حدود 40 میلیارد تومان برای کل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پزوهشگاه سرمایه گذاری شده است که برای همه این حوزه قابل استفاده است، افزود: آماده شدن آزمایشگاه های تخصصی و آزمایشگاه هایی که باید نمونه تجهیزاتی که به کشور وارد می شود را تایید کند نیز توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تکمیل و تجهیز می شود که در این حوزه تاکنون 3 آزمایشگاهی که از قبل وجود داشت، ترمیم و آماده سازی شده و پنج آزمایشگاه دیگر جدید نیز تجهیز و آماده کار شده است. ضمن اینکه 6 آزمایشگاه دانشگاه ها که قابلیت های خود را نشان داده اند نیز در دستور تجهیز قرار گرفته است که آنها آزمایشگاه های تخصص تایید نمونه هستند که با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همکاری می کنند که هم اکنون در مراحل نهایی انجام مناقصات برای خرید تجهیزات هستند.
خوانساری با اشاره به اینکه زیرسازی فضای فعالیت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر پایه همین آزمایشگاه هاست، اظهار کرد: اندازه گیری پرتو و تشعشعاتی که به سلامتی مردم مربوط می شود نیز در این آزمایشگاه ها انجام می شود که این آزمایشگاه های تایید نمونه تجهیزات به شمار می روند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه فعالیت های این پژوهشگاه را متصل به صنعت و بهره برداری تجاری دانست و خبر داد: هم اکنون زمینه راه اندازی پارک تخصصی فاوا در کیلومتر 26 جاده کرده فراهم شده است که در حدود 22 هزار مترمربع ساختمان قابل استفاده و زیرساخت هایی چون آب و برق امکان اتصال به فیبر نوری در آن مهیاست.
وی این پارک تخصصی در دست احداث را به عنوان جزیی از کریدور فناوری اطلاعاتی که توسط معاونت نوآوری و فناوری دنبال می شود، دانست و ادامه داد: فکر می کنم بخش اول پارک تخصصی فاوا در بهار سال آینده افتتاح شود که باتوجه به مجوزهایی که از وزارت علوم باید اخذ شود و همچنین طرح تجاری آن، جزییات بعدا اعلام می شود.
خوانساری فرق این پارک فناوری را با پارک فناوری که در محل فرودگاه پیام در دست احداث است را فراهم بودن آن برای فعالیت شرکت های دانش بنیان دانست که قابلیت فعالیت در زمینه بین المللی را دارند و خاطر نشان کرد: طراحی و اجرای سامانده اندازه گیری شدت پرتوهای رادیویی برای رفع نگرانی مردم از تعشعات از قبیل دستگاه های BTS و تولیدکنندگان امواج مورد نیاز است که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آن را اندازه گیری می کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه مدتی است نیاز به تایید نمونه سامانه ذخیره سازی در کشور احساس می شود، گفت: توسعه دیتاسنترها باید از طریق سیستم های ذخیره سازی باشد که تایید نمونه داشته باشند صورت گیرد که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتبارنامه تایید آن را کسب کرده است تا این تجهیزات در حجم بالا در کشور بومی سازی شده که نهادی باید کیفیت آن را تایید کند که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این وظیفه را برعهده دارد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه اعتبارنامه تایید تجهیزات ذخیره سازی از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اخذ شده است، اظهار کرد: این تجهیزات در حجم بالا در کشور بومی سازی شده است.
خوانساری تهیه نقشه راه تکنولوژی های مختلف را از دیگر اقدامات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال جاری عنوان کرد و گفت: در حوزه هایی چون 5G، IOT، رادیوهای جدید، BIG DATA، Cloud و ... همه متخصصان این حوزه ها را شناسایی کردمی و با جلسات منظم در قالب تالارهای گفت و گو، تبادلات علمی داشتیم و در اوایل سال آینده بخشی از نقشه راه فناوری ها را به صورت رسمی اعلام می کنیم تا مشخص شود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مثلا طی پنج سال آینده در کدام فناوری ها سرمایه گذاری می کند و چه فناوری هایی را بومی می سازد که در این میان برخی مراحل آخر خود را طی می کنند و برخی دیگر سه تا شش ماه دیگر کار دارد.
وی در مورد وضعیت فعلی پیشرفت ساخت جویشگر بومی افزود: در حال حاضر زیرساخت های ایجاد موتورهای جویشگر بومی شکل گرفته بطوریکه دقت در زبان فارسی این جویشگر به گونه ایست که با نمونه های خارجی قابل رقابت شده و حتی در مقایسه با نمونه هایی چون Bing در ارزیابی ها وضعیت بهتری دارد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به ایجاد کارگروهی در این پژوهشگاه برای بررسی ابعاد فرهنگی و اجتماعی شبکه های اجتماعی گفت: این کارگروه در راستای کارگروه فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که باتوجه به زندگی امروزه که نمی توان تفکیکی با بهره از فناوری های ICT در نظر گرفت، مباحث در آن دنبال می شود.
انتهای پیام/