دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1395 - 15:24

بازدید روحانی از طرح تثبیت خاک و بیابان‌زدایی کانون های بحرانی تولید ریزگرد در خوزستان

رییس جمهوری روز پنجشنبه از طرح بیابان زدایی و تثبیت خاک کانون های بحرانی تولید ریزگرد در استان خوزستان بازدید کرد.
کد خبر : 161402

به گزارش گروه سیاسی آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه برنامه های سفر به استان خوزستان با حضور در یکی از کانون های مهم و بحرانی حومه اهواز از طرح بیابان زدایی، تثبیت خاک و نهال کاری برای جلوگیری از وقوع پدیده ریزگرد با منشا داخلی بازدید کرد.


رییس جمهوری در این بازدید با توضیح مدیران و مسئولان جهاد کشاورزی و محیط زیست استان خوزستان در جریان اقدامات و روند پیشرفت طرح های مربوط به بیابان زدایی و مقابله با پدیده ریزگرد در این منطقه قرار گرفت.


قرار است عصر امروز نشست مشترک کارگروه ملی مقابله با ریزگردها و شورای اداری استان خوزستان به ریاست رییس جمهوری در این استان برگزار شود.


بازدید روحانی از خطوط انتقال برق و پست ٢٣٠ کیلو ولت مهدیس اهواز


رییس جمهوری همچنین روز پنجشنبه در ادامه برنامه های سفر به استان خوزستان از پست ٢٣٠ کیلو ولت مهدیس اهواز بازدید کرد.


روحانی در این بازدید با توضیح مهندسان و مسئولان برق استان خوزستان در جریان مراحل پاکسازی مقره پست ها و خطوط انتقال برق جهت جلوگیری از افت فشار و قطعی برق سراسری استان قرار گرفت.


رییس جمهوری با تقدیر از تلاش های نیروهای خدوم صنعت برق کشور در استان خوزستان برای رفع مشکلات ناشی از پدیده ریزگردها و شستشوی مقره ها بر لزوم تامین شرایط، امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای جلوگیری از قطعی های گسترده برق بویژه در شرایط غیرمترقبه و اضطرار تاکید کرد.



بازدید روحانی از مراحل اجرایی طرح آماک در استان خوزستان


رییس جمهوری همچنین از مراحل اجرایی طرح جمع آوری گازهای همراه نفت مخازن بنگستان آماک در استان خوزستان بازدید کرد.


روحانی در این بازدید با توضیح مدیران و متخصصان اجرای این طرح که یکی از محورهای مهم آن جلوگیری از آلودگی محیط زیست و پیروی از سیاست «No Flaring» (نسوزاندن گازهای همراه) است، در جریان روند اقدامات و فعالیت های انجام شده در راستای اجرا و عملیاتی کردن این پروژه قرار گرفت.


طرح آماک مشتمل بر انجام کامل مهندسی، خرید و ساخت 7 واحد تراکم گاز ترش، یک واحد شیرین‌سازی و یک واحد تراکم گاز اسیدی و نیز حدود 280 کیلومتر خط لوله انتقال گاز در مناطق مختلف باتلاقی، شهری، روستایی، همچنین حدود 100 کیلومتر خط انتقال نیرو و توسعه و اصلاح چند پست برق است.


فرآیند پروژه به این صورت است که با توجه به این که گازهای همراه نفت لایه بنگستان به سبب دارا بودن گاز هیدروژن سولفوره قابل استفاده نیستند و در مشعل های واحدهای بهره‌برداری ذکر شده می‌سوزند، در چارچوب طرح آماک در کنار هر یک از ایستگاه‌های بهره‌برداری یک ایستگاه تقویت فشار برای گازهای همراه احداث می شود تا گازها پس از جمع ‌آوری از طریق خطوط لوله متعدد به یک پالایشگاه شیرین‌سازی منتقل و به وسیله حلال دی اتانول آمین، گوگرد زدایی و گاز شیرین تولید شود.


با اجرای این طرح از سوزانده شدن روزانه ٢٤١ میلیون فوت مکعب از گازهای ترش در محدوده اهواز، رامهرمز و شادگان جلوگیری می شود.


پیشگیری از انتشار آلاینده های زیست محیطی از طریق جمع آوری، آبزدایی و شیرین سازی گازهای ترش و تبدیل این گازها به گاز شیرین غنی، از اهداف اجرای این طرح است.


واژه "آماک" مجموعه ای از حروف اول میدان های نفتی است که گازهای همراه نفت تولیدی آنها در قالب یک طرح به مرحله اجرا در می آید. حرف «آ» نشانه آب تیمور، حرف «م» نشانه منصوری و مارون، حرف «ا» نشانه اهواز و حرف «ک» نشانه کوپال است.


از آثار دیگر اجرای طرح "آماک" می توان به اثرهای سیاسی، توانمندی نیروهای داخلی کشور در اجرای طرح های جمع آوری و شیرین سازی گازهای ترش همراه نفت در سطح بین المللی، همچنین اجرای تعهدهای بین المللی به منظور کاهش آلودگی کره زمین و تاثیرهای مثبت آن در بعد بین المللی، فرهنگی و زیست محیطی اشاره کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته