دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1395 - 12:15

عارف: نظر من بر حمایت از آقای روحانی در انتخابات 96 است/ به همه اعضای فراکسیون امید نمره خوبی می‌دهم/ رایزنی‌هایی برای رفع حصر داشته‌ایم

رئیس فراکسیون امید گفت:‌ نظر شخصی من این است که در انتخابات ریاست جمهوری 96 از آقای روحانی حمایت کنیم البته اگر ایشان اعلام آمادگی کنند.
کد خبر : 153427

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در نشست خبری پیش از ظهر امروز خود با خبرنگاران با تسلیت درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و حادثه ساختمان پلاسکو گفت:‌ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی داشت که برای همه اعضای مجمع قابل احترام بود. انتخاب جایگزین برای ایشان کار ساده‌ای نیست؛ یک بحث این است که دوره فعلی مجمع در اسفندماه تمام می‌شود و انتخاب ریاست مجمع با دوره جدید انجام شود اما اگر بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی درباره بودجه و برنامه ششم اختلاف باشد نیاز به تشکیل جلسات مجمع است که باید رئیس آن انتخاب شود چون طبق آیین‌نامه جانشین رئیس مجمع در نظر گرفته نشده است.


وی درباره مصادیق جایگزینی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: ‌اجازه بدهید که در این باره نظر ندهم چون انقلاب ما شخصیت‌های برجسته‌ای دارد که راه آقای هاشمی را ادامه می‌دهند.


رئیس فراکسیون امید در پاسخ به سوال خبرنگار آنا، درباره اینکه انتقادهایی نسبت به کم کاری برخی اعضای فراکسیون امید وارد می‌شود تصریح کرد: من به همه اعضای فراکسیون امید نمره خوبی می‌دهم و کم کاری را از اعضا حس نکرد‌ه‌ام. اما حضور برخی از نمایندگان در عرصه رسانه‌ پر رنگ‌تر بوده است. به طور کلی روند عملکرد فراکسیون روند خوبی بوده است و هرچقدر از شروع مجلس فاصله می‌گیریم انسجام بیشتر می‌شود و ارزیابی شش ماه اول نشان می‌دهد که هرجا تصمیم فراکسیونی گرفته‌ایم موفق بودیم.


عارف در بخش دیگری از سخنان خود در مورد جلسه حجت‌الاسلام یونسی با بعضی از احزاب اصلاح‌طلب گفت:‌ از اینکه فردی برای حل اختلافات (بین احزاب اصلاح‌طلب) ورود پیدا کنند تشکر و استقبال می‌کنیم اما آقای یونسی هیچ مأموریتی از طرف شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نداشتند. کارگروهی برای تعامل با احزاب منتقد و احزاب رقیب اصلاح‌طلب تشکیل دادیم که حل این اختلافات را پیگیری می‌کنند.


وی در بخش دیگری از نشست خبری درباره پیگیری برای مسأله رفع حصر گفت: رفع حصر جزء مطالبات جامعه و بخشی از شعارهاست و به نظر من باید در فضای آرام مسأله حصر حل شود و البته این مسائل باید ریشه‌یابی شود تا بار دیگر تکرار نشوند.


وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درباره تلاش برای رفع محدودیت‌های سید محمد خاتمی تصریح کرد: خدمات ایشان قبل از دوران ریاست جمهوری و زمان ریاست‌جمهوری‌شان برای همه آشکار است از جمله اینکه برنامه سوم توسعه در زمان ایشان بالای 80 درصد موفق بوده است. من معتقدم که شخصا نباید مسأله رفع محدودیت‌های ایشان سیاسی و رسانه‌ای شود. رایزنی‌هایی برای رفع ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات و رفع حصر انجام شده است که انشاءالله در آینده این مسأله حل شود.


عارف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصولگرایان مطرح می‌کنند که شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به دنبال عبور از آقای روحانی است؟ گفت: شورای عالی سیاست گذاری در انتخابات سال 94 با توجه به ضرورت‌های موجود تشکیل شد و مهمترین راهبرد هم ادامه مسیری بود که در انتخابات 92 داشتیم.


وی با تاکید بر اینکه «حفظ دستاوردهای انتخابات 92 مهمترین دستاورد ما بود» گفت: در دوره جدید هم این شورا با دو ماموریت مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا و با همان راهبرد که در سال 92 وجود داشت کار خود را ادامه می‌دهد. البته در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری اخیرا کارگروهی تشکیل شد که سریعا با رایزنی‌ها موضع شورای عالی اعلام شود. بنابراین از روحانی عبور نخواهیم کرد و موضع ما حمایت از آقای روحانی است.


نماینده مردم تهران در مورد اینکه سخنگوی قوه قضاییه از تخلفات نزدیکان به دولت صحبت کرده و با توجه به نزدیک بودن دیدگاه فراکسیون امید با دولت تا چه اندازه این فراکسیون می‌تواند در برخورد با این مسائل دخیل بوده و حرکتی داشته باشد؟ ‌گفت: انتظار ما از همه رسانه‌ها این است که این مسائل را سیاسی نکنند، اگر جناحی شود مشکلی خواهد بود که امروز با آن مواجه هستیم.به همین دلیل در مجلس فراکسیون شفافیت را تشکیل دادیم که به طور جدی مسائل مربوط به تخلفات مطرح و رسیدگی شود. این که در مورد جناح‌های طرف مقابل صحبت می‌شود باید بگویم که اگر در جریان اصلاح طلب باید برخورد صورت گیرد در مورد تخلفات طرف مقابل هم باید همین گونه باشد.


چالش روحانی، حضور مردم در انتخابات


رئیس مجمع نمایندگان تهران درباره تخریب‌ها و چالش‌های پیش‌روی حسن روحانی برای انتخابات پیش‌رو و همچنین شعاری که در مورد رفع حصر گفته شده بود اما تاکنون هیچ گشایشی برای آن صورت نگرفته است، اظهار کرد: تخریب‌هایی که از آن صحبت می‌شود همیشه وجود داشته اما مردم درک و شعورشان بالاست. ممکن است در کوتاه مدت اثر بگذارد اما در میان مدت اثری نخواهد داشت.


عارف افزود: برخورد یکسویه برخی رسانه‌ها را دیده‌ایم. در انتخابات گذشته لیست‌هایی متهم شدند به اینکه به خارج از کشور وابستگی دارند اما نتیجه چه شد، مردم نظر دادند. به نظر من مهمترین چالش آقای روحانی حضور مردم است و باید تلاش شود که مردم حضور پرشوری را در انتخابات داشته باشند.


کاندیدای واحد برای انتخابات


عارف در ادامه نشست خبری خود درباره اینکه در صورت رد صلاحیت روحانی آیا اصلاح‌طلبان کاندیدای رزرو خواهند داشت یا خیر؟ اظهار کرد: آنچه از شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان می‌توانم بگویم این است که ما کاندیدای واحد خواهیم داشت. آقای روحانی هم رییس‌جمهور کشور است و ویژگی‌های ایشان و شرایطی که از قبل داشته‌اند تغییری نکرده است و ایشان توانایی‌های خود را نشان داده‌اند. در مورد رد صلاحیت هم بعید می‌دانم مگر اینکه خودشان به دلیل خستگی تمایلی به ادامه کار نداشته باشند.


نماینده تهران همچنین در مورد پلاسکو، گفت: یکی از برنامه‌های جدی تهران بررسی وضعیت بافت‌های فرسوده بود که قبل از بروز حادثه پلاسکو نیز برنامه‌ریزی برای برگزاری جلساتی داشتیم و اکنون با این حادثه باید به صورت جدی‌تر بررسی‌های لازم صورت گیرد زیرا پلاسکو یک هشداری برای همه بود.


رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامه‌ خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری و احیاناً وجود موانع برای انجام این کار، گفت: منع شدن جزو ذات اصلاح‌طلبی نیست. ویژگی جبهه بزرگ و مردمی اصلاحات خرد جمعی است و در هیچ موردی ما از فرد یا افراد خاصی دستور نمی‌گیریم. ذات اصلاح‌طلبی دستورپذیری نیست و مبنا بر خرد جمعی است. بنابراین تصمیم حضور یا عدم حضور بر عهده شورای عالی سیاست‌گذاری است که از نظر مشورتی بزرگان استفاده می‌کنند. ما معتقد به رایزنی و مشورت هستیم اما در نهایت تصمیم را شورای عالی سیاست‌گذاری می‌گیرد که در دوره گذشته نیز همین روند انجام شد و در انتخابات اردیبهشت ماه سال آینده نیز مبنا بر تصمیمات شورای عالی سیاست گذاری است.


وی همچنین گفت: اگر احزاب فراگیر در کشور وجود داشت نیاز به برخی حرکات جبهه‌ای نبود چون جبهه‌ها مشورت پذیری بالایی ندارند. نگاه ما این است که حرکات جبهه‌ای مقدمه حرکت احزاب باشد. در حرکت جبهه‌ای نمی‌توان نقش احزاب را منکر شد. در دوره جدید در شورای سیاست‌گذاری به دنبال آن هستیم که تعداد اعضای حقیقی حداکثر نصف اعضای حقوقی باشد.


عارف توضیح داد: کمیته‌ای در شورای عالی سیاست‌گذاری برای موضوع انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده که نتیجه آن جمع‌بندی و استمرار مسیری است که از خرداد ۹۲ شروع شده است. من هم خدمت‌گزار کوچک همه هستم و در حد توان در خدمت کشور و مردم خواهم بود و مهم نیست در چه پستی باشم، مهم خدمت‌گزاری است.


وی درباره احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: نظر شخصی من این است که باید حتی‌الامکان مسیر سال ۹۲ طی شود و جریان اصلاح‌طلبی و شورای سیاست‌گذاری از آقای روحانی حمایت کند. به شرطی که ایشان نیز اعلام آمادگی داشته باشند. البته هنوز شورای سیاست‌گذاری وارد مصادیق نشده است.


رئیس مجمع نمایندگان تهران در مورد اینکه آیا حادثه پلاسکو در قالب طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بررسی خواهد شد؟ گفت: مسائل را با یکدیگر قاطی نکنیم. زمانی هم که طرح تحقیق و تفحص مطرح شد ما جلساتی را با اعضای شورای شهر، استاندار تهران و شهردار داشتیم و به این جمع‌بندی رسیدیم که در کمیسیون مشترکی مسائل دنبال شود بنابراین معتقدم مسائل را نباید با یکدیگر قاطی کرد.


وی افزود: مساله پلاسکو نیز در حال حاضر توسط کمیته‌هایی که ماموریت یافته‌اند به ویژه کمیسیون عمران و اصل 90 مجلس در دستور کار بررسی قرار دارد.


عارف درباره اینکه آیا اصلاحاتی در قانون شهرداری‌ها با توجه به اتفاقات اخیر انجام خواهد شد یا خیر؟ گفت: در اسفند ماه هم‌اندیشی در دانشگاه تهران انجام می‌شود که نمایندگان هم در آن جلسه حضور داشته و موضوعات شهری بررسی می‌شود البته لایحه جامع خدمات شهری در دولت در حال تدوین است که اگر به مجلس برسد که احتمالا برای فروردین ماه خواهد بود ما بررسی‌های لازم را انجام خواهیم داد که نمونه آن تعداد اعضای شورای شهر است که باید افزایش پیدا کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب