دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راهکار جدید دولت برای پایان رکود سیمان

 وزیر راه و شهرسازی از افزایش مصرف سیمان با اجرای سیستم اعتباری خرید این محصول از طریق LC داخلی خبر داد.
کد خبر : 151139

به گزارش گروه اقتصادی آنا از ماین نیوز، وزارت راه و شهرسازی جلسات متعددی با سازمان برنامه‌وبودجه برای اجرای سیستم اعتباری خرید سیمان با LC داخلی داشته است و بانک مسکن هم برای همکاری در این طرح اعلام آمادگی کرده تا از این راه مصرف سیمان در کشور افزایش پیدا کند.


در اسفندماه سال 93 بود که وزیر صنعت از کاهش صادرات سیمان ایران به دلیل ناامنی دریکی از کشورهای منطقه خبر داد. در همان سالی که جنگ در کشورهای عراق و افغانستان صادرات سیمان ایران را به دو بازار مهم این محصول دچار مشکل کرده بود تولید سیمان ایران مرز 29 میلیون و 504 هزار و 227 تن را رد کرد و در مردادماه همان سال به 5 میلیون و 608 هزار و 59 تن رسید. کمی بعد یعنی در پاییز سال 93 دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان 93 از تولید 35 میلیون و 842 هزار و 464 تن سیمان در شش ماه اول همان سال خبر داد.
براساس گزارش شیخان، تولید سیمان در شهریور همان سال به بیش از 6 میلیون و 327 هزار و 372 تن رسید. در مردادماه سال 94 یعنی یک سال پس از ساخت یک کارخانه سیمان ایرانی در ونزوئلا، وزارت صنعتی آماری را اعلام کرد که براساس آن تولید سیمان ایران در چهارماه منتهی به تیرماه سال 94، به 20 میلیون 800هزار تن را رسیده و تنها در تیرماه تولید سیمان به میزان ۵ میلیون و۲۶۲ هزارتن افزایش‌یافته است.
محمد اتابک فعال صنعت سیمان درباره وضعیت این صنعت در سال‌های اخیر گفت: تولید سیمان طی دو سال 1393 و 1394 به ترتیب با کاهش 5 درصد و 12 درصد همراه بوده است. میزان صادرات این محصول در سال 1394 با 20 درصد کاهش مواجه شده و در همین سال، میزان صادرات سیمان به کشور عراق در مقایسه با سال قبل، 33 درصد کاهش داشته است. سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید مناطق شهری به‌عنوان شاخصی از میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش ساختمان، در سه فصل متوالی نخست سال 1394 از رشدهای اسمی منفی 6 درصد، منفی 5 درصد و منفی 25 درصد در مقایسه با فصول مشابه در سال 1393 برخوردار بوده است. همچنین میزان هزینه‌های عمرانی دولت دریازده ماه 1394 در مقایسه با مدت مشابه در سال 1393 معادل 17 درصد کاهش‌یافته است.
اتابک گفت: اکنون ظرفیت تولید سیمان در کشور حدود 80 میلیون تن است که تنها 40 میلیون تن آن در داخل مصرف می‌شود؛ ازاین‌رو با توجه به کاهش صادرات این محصول، دولت می‌تواند هزینه‌های ثابت تولیدکنندگان را به قیمت این محصول اضافه کند تا فعالان این صنعت، سرپا بمانند.
امروز اما آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در سمینار توسعه، طرح و اجرای رویه‌های بتنی از راه‌حل دیگری برای بهبود وضعیت صنعت سیمان و افزایش مصرف آن در کشور خبر داده است. آخوندی گفت: در برخی از کشورها برای تولید ۱۲۰ محصول از پایه سیمان استفاده می‌شود، درحالی‌که در ایران محصولات محدودی از سیمان به دست می‌آید. علاوه بر تغییر نحوه عرضه سیمان باید به دنبال افزایش تقاضا در کشور باشیم و در این زمینه باید بخش بازاریابی صنعت سیمان را فعال‌تر کنیم و به دنبال تولید محصولات مختلف از سیمان باشیم.
آخوندی گفت: سیمان محصولی است که در زندگی مدرن و شهری کاربرد بسیار زیادی دارد و در کشورهای پیشرفته هرروز شاهد افزایش محصولات مختلف با پایه سیمانی هستیم، درحالی‌که در ایران چنین نوآوری‌هایی در صنعت سیمان کمتر مشاهده می‌شود و ما به تولید چند ماده اولیه با پایه سیمان اکتفا کرده‌ایم. در ایران علاوه بر اینکه شاهد افزایش انفجاری تولید سیمان هستیم، راهکار مناسبی هم برای افزایش تنوع محصولات سیمانی و بازاریابی فروش این محصول اجرایی نمی‌شود. در سال‌های ۱۳۷۰ که شاهد افزایش تولید سیمان در کشور بودیم، وقوع بحران تولید سیمان مازاد بر مصرف پیش‌بینی می‌شد.
وزیر راه و شهرسازی از افزایش مصرف سیمان با اجرای سیستم اعتباری خرید این محصول از طریق LC داخلی خبر داد و اضافه کرد: وزارت راه و شهرسازی جلسات متعددی با سازمان برنامه‌وبودجه برای اجرای سیستم اعتباری خرید سیمان با LC داخلی داشتند و بانک مسکن هم برای همکاری در این طرح اعلام آمادگی کرده تا از این راه مصرف سیمان در کشور افزایش پیدا کند.
آخوندی گفت: وزارت راه و شهرسازی تلاش دارد تا با استفاده از سیمان در باندهای فرودگاهی، تراورس های راه‌آهن و جاده‌ها و همچنین افزایش سهم ساختمان‌های بتنی نسبت به فولادی، مازاد تولید سیمان را مورداستفاده قرار دهد. در دهه ۷۰ ما با مازاد عرضه سیمان مواجه بودیم و هم‌اکنون هم این مشکل وجود دارد به این دلیل که ما بیش از مصرف داخل و صادرات خارجی سیمان تولید می‌کنیم. بااین‌وجود اظهارات معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره افزایش میزان تولید سیمان تا سال ۱۴۰۴ با اماواگرهایی مواجه است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، مشکل صنعت سیمان و بتن کشور در نظام توزیع و بازرگانی آن خلاصه می‌شود و در این زمینه ایران باید از کشورهای دیگر الگوبرداری کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب