دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1395 - 15:38

ابداع روش تازه انتقال داده برمبنای صوت

محققان دانشگاه ییل آمریکا در تحقیقاتی که روی طول عمر امواج صوتی در شیشه انجام می‌دادند، موفق به کشف راه تازه‌ای برای انتقال داده‌ها شدند.
کد خبر : 146385

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از Yale News، اگر با چنگال به بطری آب ضربه بزنید خواهید دید که صدای تولید شده بیشتر از معمول به‌طول می‌انجامد، این نتیجه قانونی‌ است که در آن صوت در شیشه طول عمر بیشتری دارد. گروهی از محققان دانشگاه ییل ایالات متحده آمریکا در تحقیقی روی فیبرهای نوری که کار انتقال دیتا را در فضایی شیشه‌ای انجام می‌دهند دریافتند که اگر نور لیزر به عنوان تقویت‌کننده یک موج صوتی در این فیبرها به کار گرفته شود، داده‌ها با طول عمر بیشتری می‌توانند منتقل شوند.


در این تحقیق یک موج صوتی همراه لیزر به تیوب شیشه‌ای تابانده و مشخص شد که این فیبر نوری هم می‌تواند فرکانس تابیده‌شده را منتقل کند و هم یک موج آکوستیکی حائل ایجاد کند که از اتلاف آن جلوگیری شود. در سوی دیگر فیبر، این موج صوتی بدون کم و کاست دوباره بازیابی شد و این امید را ایجاد کرد که راه تازه‌ای برای انتقال داده‌های در حال افزایش پیدا شود.


محققان این پروژه اعلام کرده‌اند از این روش در کار پردازنده‌ها و مدارهای الکتریکی نیز می‌توان بهره گرفت اما هنوز راهی طولانی تا رسیدن به وسایل الکترونیکی‌ که با صوت کار می‌کنند در پیش است. برتری این کشف تازه در این است که نیازی به نوع تازه‌ای از انتقال‌دهنده‌ها ندارد و می‌توان بر پایه فیبرهای نوری موجود، از آن بهره گرفت.


مترجم: بهزاد احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب