دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1395 - 12:30

نانودارویی که به بدن شما مبارزه را می‌آموزد

محققان نوع تازه‌ای از دارو در آزمایشگاه ساخته‌اند که در ابعاد نانو به بدن تزریق می‌شود و می‌تواند توانایی دفاع در مقابل سرطان را به سلول‌های ایمنی بدن بیاموزد.
کد خبر : 146363

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از دانشگاه میشیگان، حتما این ضرب‌المثل را شنیده‌اید که «به جای ماهی دادن، ماهیگیری را یاد بدهید»! گروهی از محققان پزشکی در دانشگاه میشیگان با اتکا به این عبارت، یک قرص نانو ساخته‌اند که به جای رساندن دارو به سلول‌های سرطانی برای از بین بردن آنها، سلول‌های ایمنی را برای مقابله با سلول‌های سرطانی آماده می‌کند.


براساس اعلام تیم تحقیق، داروی تازه متشکل از پروتئین‌هایی است که یک جهش ژنتیکی در سلول‌های T بدن ایجاد می‌کنند تا این سلول‌ها توانایی تولید آنتی‌بادی‌های مورد نیاز برای مقابله با سرطان را به دست بیاورند. این دارو که تاکنون روی موش‌های آزمایشگاهی با موفقیت آزمایش شده است، می‌تواند طی 10 روز تومور سرطانی را متوقف کند.


روش کار این دارو به‌ این شکل است که سلول‌های ایمنی بدن را یافته و در آنها تغییر لازم برای ساخت آنتی‌بادی مورد نیاز برای برخورد با نوع سرطان را ایجاد می‌کند. این آنتی‌بادی‌ها که قبلا به‌شکل داروهای شیمیایی به بیماران تزریق می‌شد، می‌توانند سرطان را از پا دربیاورند اما بخش بعدی کار بسیار مهم‌تر از بخش نخست است. وجود این آنتی‌بادی‌ها در سلول‌های دفاعی موجب می‌شود که در صورت بازگشت سلول‌های سرطانی، بخش دفاعی بدن با آنها مقابله و از رشدشان جلوگیری کند و در واقع یک بار برای همیشه سرطان درمان شود.


در حال حاضر تحقیقات آزمایشگاهی برای یافتن راهی که این درمان را برای جانوران بزرگ نیز مناسب کند ادامه دارد و در صورت موفقیت، به‌‌زودی روش‌های سنتی برای مقابله با سرطان‌های معمول، کنار گذاشته خواهد شد. برتری این روش این است که پزشکان می‌توانند با نمونه‌برداری از سلول‌های سرطانی فرد، داروی مناسب مقابله با آن را در بدن خود او و با استفاده از سلول‌های دفاعی‌اش بسازند و به شکلی واکسیناسیون در مقابل سرطان را انجام دهند.


مترجم: بهزاد احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب