دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نهمین نشست هماهنگی و پایش امور استان ‌های دانشگاه:

واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به روند توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فعالیت‌های اقتصادی سرعت ببخشند/ روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان از تمام تشکل‌های دانشجویی حمایت کنند

نهمین نشست هماهنگی و پایش امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه و با حضور روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان و معاونان و مدیران کل سازمان مرکزی برگزار شد.
کد خبر : 145759

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حمید میرزاده در بخش دوم این جلسه آماری از تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه ارائه کرد و گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر دارای 981 هسته واحد فناور و شرکت دانش بنیان است که 857 شرکت در 3 سال اخیر تاسیس شده است.»


رییس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «تعداد مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در سه سال اخیر به ۱۰۵ مرکز افزایش یافته و 68 مرکز جدید در این دوره تاسیس شده است و در آن‌ها همین هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان نوع ۱و ۲ مستقر شده‌اند.»


او افزود: «فعالیت‌هایی که در شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد بسیار شگفت‌آور است. دانشجویانی که در این شرکت‌ها فعالیت می‌کنند سرمایه دانشگاه هستند و ما باید از آن‌ها حمایت کنیم تا کار آنها موثر باشد.»


سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش به کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی کمک می‌کند


میرزاده تاکید کرد دانشگاه آزاد اسلامی در بخش ورزش نگاه ملی دارد. او گفت: «هرچه برای توسعه کمی و کیفی ورزش سرمایه‌گذاری کنیم، علاوه بر ایجاد سلامت و نشاط اجتماعی، باعث کاهش ناهنجاری‌ها و هزینه‌های ملی کشور خواهد شد.»


او افزود: «در حال حاضر بیش از 600هزار متر مربع فضای ورزشی در دانشگاه آزاداسلامی وجود دارد و بیش از 250هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در فعالیت‌های ورزشی دانشگاه مشارکت دارند که این موضوع بسیار بااهمیت است.»


انتشار 2 جلد کتاب عملکرد 3ساله دانشگاه آزاد اسلامی


میرزاده به انتشار گزارش عمکرد دانشگاه آزاد اسلامی در 3 سال گذشته در دو جلد اشاره کرد و گفت: «در این کتاب گزارش عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی استان نیز منتشر شده که این کتاب به استان‌ها نیز ارسال می‌شود. روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان این کتاب را برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارسال کنند تا همه با امکانات، خدمات، عملکرد و اقدامات دانشگاه در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فناوری و کارآفرینی آشنا شوند.»


میرزاده سال جاری را سال صرفه جویی در دانشگاه آزاد اسلامی دانست و از روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان خواست هزینه‌های غیرضروری را حذف کنند و از برگزاری همایش‌ها و جلساتی که برآورد مثبتی برای دانشگاه ندارد خودداری کنند.


واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی طرح‌های عمرانی با پیشرفت بالای 70درصد را در سال آینده به بهره‌برداری برسانند


او گفت: «براساس تصمیم جمعی مقرر شد که کارهای ناتمام عمرانی دانشگاه تا پایان سال 96 به اتمام برسد. بر همین اساس در دو سال و نیم گذشته کمتر کار جدیدی شروع شده و اصل بر اتمام کارهای عمرانی نیمه‌تمام بوده است.»


میرزاده از روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان خواست با پیش‌بینی دقیق بودجه 96 مبالغی برای تکمیل طرح‌های عمرانی با پیشرفت بالای 70درصد در نظر بگیرید.»


توسعه مدارس سما در مناطق محروم


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری کرد سازمان سما پیشرفت ها و عملکرد مطلوبی در حوزه آموزش داشته است. او گفت: «باید همه واحدهای دانشگاهی با سازمان سما همکاری‌های لازم را داشته باشند تا مدارس سما در مناطق محروم نیز توسعه پیدا کند. بر اساس مصوبات هیات رئیسه دانشگاه بنا داریم با تاسیس مدارس سما در مناطق محروم کشور و همینطور آموزشکده‌های سما در مناطقی که واحد دانشگاهی نیست، در ارتقای شرایط تحصیلی دانش آموزان تحولاتی صورت دهیم


میرزاده ادامه داد: «خوشبختانه مدیریت جدید مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی موفق شد روش‌ها، منش‌ها و راه‌های توسعه دانشگاه آزاد اسلامی را برای توسعه علمی، پژوهشی، فرهنگی، فناوری و کارآفرینی تبیین کند. بحمدالله دانشگاه امروز راه خود را پیدا کرده و امروز همه کارها، سیاست‌ها و برنامه‌ها کاملا مدون و با برنامه‌ریزی پیش می‌رود.»


دانشگاه آزاد اسلامی باید به یک برند ملی و بین‌الملی تبدیل شود


او با تاکید کرد در مجموعه مدیریتی انتقاد وجود داشته باشد تا بتوان نارسایی‌های سازمان مرکزی و استان‌ها را شنید. میرزاده گفت: «مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ عنوان دستوری و از بالا به پائین نیست. بنده از هیچ انتقاد تلخی ناراحت نمی‌شوم. روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان نیز باید اینگونه باشند. مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی باید ظرفیت‌های خود را بالا ببرد و باید کمک کنیم این دانشگاه به یک برند ملی و بین‌الملی تبدیل شود.»


عبور از چالش‌های دانشگاه آزاد اسلامی با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری درست


میرزاده یادآوری کرد دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر با 3 چالش اصلی روبروست. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کمبود دانشجو، تعداد رقبای زیاد و نامهربانی‌ها به دانشگاه را چالش های این دانشگاه دانست و تاکید کرد مجموعه دانشگاه باید بتواند با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری درست از این چالش‌ها عبور کند.


او افزود: «یکی از راه‌های غلبه بر چالش‌های دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی و توسعه طرح شفا، طرح‌های گرشگری و اقتصاد دانش‌بنیان در واحدها است. طبق برنامه مصوب دانشگاه آزاد اسلامی باید تا پایان سال 1399 وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان 40درصد کاهش پیدا کند و این موضوع باید از محل درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه به دست آید.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «واحدهای دانشگاهی باید از طریق ارتباط با صنعت، خدمات، اقتصاد دانش‌بنیان، تبدیل به احسن اموال مازاد و جذب دانشجوی بین‌المللی وابستگی خود به شهریه را کاهش دهند.»


تحولات چشمگیر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگ بی‌بدیل است


میرزاده از تحولات چشمگیر در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز خرسندی کرد و گفت: «موضوع فرهنگ بسیار موضوع مهمی است و اگر توسه فرهنگی اتفاق بیافتد سایر حوزه‌ها نیز به سمت توسعه پیش می‌روند. واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی را جدی بگیرند و این موضوع را در راس برنامه‌های فرهنگی خود قرار دهند.»


او افزود: «همچنین در زمینه توسعه فرهنگی باید به حفظ و پاسداشت زبان فارسی نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم؛ چرا که توجه نکردن به زبان فارسی به نوعی عقب‌گرد فرهنگی است. ما باید به عنوان یک جامعه دانشگاهی در حفظ زبان فارسی بکوشیم.»


میرزاده از روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان خواست کتاب عملکرد فرهنگی هر استان را منتشر کنند تا همه با فعالیت های فرهنگی دانشگاه آزد اسلامی آشنا شوند.


جذب کمک های خیرین و مردمی در دانشگاه آزاد اسلامی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم جذب کمک‌های خیرین و مردمی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و گفت: «خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه همواره پیشگام بوده است. هفته پیش در جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور پیش‌نویس استفاده از کمک‌های مردمی به دانشگاه‌ها آماده شده تا از کمک‌های خیرین در حوزه‌های علم و فناوری نیز استفاده شود.»


میرزاده تاکید کرد این موضوع باید مورد توجه روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان قرار گیرد و از آن‌ها خواست در پیش‌بینی بودجه سال 96 محلی برای جذب کمک‌های خیرین در نظر بگیرند.


تعامل مثبت دانشگاه آزاد اسلامی با مجلس شورای اسلامی


میرزاده به تشکیل فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد وگفت: « 116 نفر از نمایندگان مجلس در شورای اسلامی در این فراکسیون عضو هستند. دانشگاه آزاد اسلامی همواره رابطه و تعامل مثبت با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته است. روسای واحدها باید جلسات مستمر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان‌ها داشته باشند و چالش‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد دانشگاه عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب را مطرح کنند.»


او بر حمایت روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان از همه تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و گفت: «همه روسای واحدها باید با تشکل‌های دانشجویی به صورت یکسان برخورد و از فعالیت‌های آنها طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی حمایت کنند.»


او در ادامه جلسه تاکید کرد اصلاح وضعیت بیمه دانشگاه آزاد اسلامی باید در دستور کارقرار گیرد. میرزاده گفت: «باید تدبیری اندیشیده شود تا بوروکراسی در دانشگاه آزاد اسلامی به پایین‌ترین حد خود برسد و راهکارهایی برای بوروکراسی‌زدایی در واحدهای دانشگاهی در همه حوزه‌ها دنبال شود.»


میرزاده بر لزوم برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی طبق فرموده مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد و از روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان خواست کرسی‌های آزاد اندیشی با مشارکت بالای دانشجویان در واحدهای داشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب