پهپادها ناجی فیلها میشوند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، پهپادها همیشه نقش مهمی در حیاتوحش آفریقا داشتهاند و از آن به عنوان نوعی ابزار نظارتی برای ترساندن شکارچیان و دور کردن آنها از فیلها استفاده میشد.
فیلها زمانی که پارکها را برای یافتن غذاهایی مانند ذرت و هندوانه ترک میکنند، مشکلات فراوانی را برای اجتماعات روستایی در تانزانیا ایجاد میکنند. این در حالی است که این مواد غذایی متعلق به کشاورزانی است که از این محصولات، برای سیر کردن خانواده خود استفاده میکنند.
کشاورزان همواره برای محافظت از محصولات خود در برابر حمله فیلها سعی میکردند با پرتاب سنگ یا کوبیدن طبل، آنها را فراری دهند اما آنها از روشهای دیگری هم استفاده میکردند که از آن جمله پرتاب ترقه، مسموم کردن محصولات یا کشتار آنها توسط شکارچیان برای به دست آوردن عاج بوده است.
در بخشهایی از آفریقا، این نوع کشمکش با کشاورزان بیشتر از شکارچیان، فیلها را در معرض خطر قرار میدهد. اما در سال 2014 راه صلحآمیزتری برای مقابله با این مشکلات اندیشیده شد و محققان مؤسسه حیاتوحش تانزانیا دریافتند که پرواز پهپادهای کوآدکوپتر در نزدیکی فیلها باعث رعب و وحشت آنها میشود به طوری که آنها را از مهلکه خطر فراری میدهد.
این گروه تحقیقاتی، پهپادها را در 51 موقعیت مختلف در زمینهای کشاورزی در مرزهای تانزانیا و پارکهای ملی «سرنگتی» مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند از پهپادهایی که هر یک از آنها حدود 800 دلار هزینه دربرداشتهاند، میتوان برای ترساندن و فراری دادن فیلها از محصولات کشاورزان در طول روز و شب استفاده کرد. جنگلبانانی که در این پارکها کار میکنند بیش از 120 مرتبه از این روش استفاده کردهاند.
نتایج به دست آمده از این آزمایشها بسیار مثبت و رضایتبخش بوده است و نشان میدهد که پهپادها میتوانند راهکار مؤثری برای مدیریت حیاتوحش و حل مشکل کشمکش میان انسانها و فیلها در مزارع کشاورزی باشند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/