فرصت مناسب برای بازگشت پتروناس به صنعت نفت ایران
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از وزارت نفت، مصطفی محمد پس از امضای تفاهمنامه میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت دولتی نفت مالزی (پتروناس) برای مطالعه توسعه میدانهای آزادگان جنوبی و چشمه خوش، گفت: هنگامی که آمریکا تحریمهای اقتصادی علیه ایران اعمال کرد و در سال ١٩٩٥ میلادی آن را شامل حال شرکتهای خارجی حاضر در ایران کرد، پتروناس مجبور به ترک این کشور شد.
وی گفت: اکنون که تحریمها علیه تهران لغو شده، فرصت مناسبی برای بازگشت مالزی به صنعت نفت ایران فراهم شده است.
وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی افزود: پیش از اعمال تحریمها علیه ایران، همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و پتروناس مربوط به فروش و صادرات نفت خام بوده و ایران به طور میانگین ٥٠ تا ٦٠ هزار بشکه نفت بر اساس قرارداد به مالزی می فروخت.
به گفته وی، یکی از قراردادهای مهم شرکت ملی نفت ایران با پتروناس پروژه توسعه فاز ١١ پارس جنوبی است که قرار بود با همکاری توتال فرانسه و رپسول اسپانیا تکمیل شود که این توافق به دلیل تحریمها از پیشرفت بازماند.
انور طیب، مدیر عامل صنایع بالادستی پتروناس، اعلام کرد: از آنجا که این یادداشت تفاهم گام مهمی برای هر دو طرف به شمار میرود، از شرکت ملی نفت ایران تشکر میکنیم.
وی با اشاره به اینکه ایران فرصتی برای رشد ما فراتر از حضور کنونی در عراق فراهم کرده است، گفت: پتروناس تجهیزات و متخصصان خود را به ایران انتقال خواهد داد و منتظر همکاریهای موفقیت آمیز با شرکت ملی نفت ایران است.
با توجه به حضور نداشتن چندساله پتروناس در ایران به عنوان یکی از اصلیترین بازارهای نفت و گاز جهان، میتوان به اهمیت این یادداشت تفاهم برای دولت مالزی و همچنین وجود فرصتهای سرمایهگذاری برای شرکتهای خارجی در بازار ایران بهویژه در حوزه نفت و گاز پی برد.
با توجه به بازار نفت جهان و تأثیر آن بر وضعیت اقتصادی شرکت پتروناس که از ابتدای سال جاری تاکنون باعث تغییرات گستردهای در این شرکت شده است، فرصتهای همکاری با طرفهای خارجی اکنون به مثابه سوپاپ اطمینانی برای ادامه حیات اقتصادی شرکت ملی نفت مالزی به شمار میرود.
پتروناس به دلیل آثار منفی کاهش قیمت جهانی نفت در نخستین ماه سال ٢٠١٥ اعلام کرد: هزینههای خود را در چهار سال آینده تا ١٢ میلیارد دلار کاهش میدهد، اگرچه این شرکت بر تداوم تلاش و تعهد خود بر سرمایهگذاری در پروژههای بلندمدت تأکید کرد.
نوسانات بازار نفت و همچنین از دست دادن بخشی از دارایی این شرکت سبب شد در مقایسه با دور مشابه سال گذشته میلادی، پتروناس در سه ماه دوم امسال ٨٦ درصد از سود خود را از دست بدهد و تنها به کسب ٣٨٤ میلیون دلار سود رضایت دهد.
علاوه بر افت شدید این شرکت از نظر کسب درآمد، پتروناس همچنین نسبت به تعدیل نیروی انسانی نیز اقدام کرد.
اجرای سیاست تعدیل نیروهای متخصص این شرکت نفتی و همچنین از دست دادن بخش قابل توجهی از سود آن میتواند نشانههای یک سال نسبتاً دشوار کاری برای پتروناس باشد.
با وجود یک سال دشوار کاری، در آخرین روزهای پایانی سال جاری میلادی امضاء یادداشت تفاهم با شرکت ملی نفت ایران، بخشی از بازار مستعدی که تا اواخر امسال پتروناس حساب چندانی روی آن باز نکرده بود، به امیدی برای توسعه این شرکت در سالهای پیش رو تبدیل شد.
انتهای پیام/