دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1395 - 09:45

نانورباتی برای از بین بردن انتخابی سلول‌های سرطانی

پژوهشگران کره‌ای با استفاده از نوعی نانوربات موفق به ارائه روشی شدند که سلول سرطانی را به ‌صورت انتخابی مورد هدف قرار می‌دهد و از بین می‌برد.
کد خبر : 142439

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، یک گروه تحقیقاتی از کره‌ جنوبی موفق به ساخت نانورباتی شدند که قادر است سلول‌های سرطانی را در بدن شناسایی کند و از بین ببرد.


پارک جای هیونگ، از دانشگاه سانگ‌کیوکوان، نانورباتی ساخته است که با استفاده از روش فتودینامیکی می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد؛ در حالی که کمترین آسیب به سلول‌های سالم اطراف وارد می‌شود.


روش درمانی فتودینامیکی، یک روش درمان سرطان غیرتهاجمی است که در آن به بیمار ترکیبات دارویی حساس به نور داده می‌شود. این ترکیبات توسط سلول‌های سرطانی و سالم دریافت می‌شوند، سپس نور به سلول‌ها تابیده می‌شود و موجب از بین رفتن سلول‌های سرطانی می‌شود.


روش فتودینامیکی رایج تنها برای درمان سرطان پوست و سرطان‌های بافت‌های کم‌عمق مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش برای از بین بردن تومورهایی که در نواحی عمیق قرار دارند، نظیر سرطان کبد و پانکراس مناسب نیست.


این گروه تحقیقاتی نانورباتی از جنس طلا و تیتانیوم تولید کردند که می‌توان آن را با اولتراسونیک کنترل کرد. این روش درمانی با کمترین آسیب به بدن قادر است سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.


پارک می‌گوید: «روش درمانی فتودینامیکی نه تنها برای سلول‌های سرطانی خطرناک است، بلکه سلول‌های نرمال را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. با این حال، نانورباتی که این گروه تحقیقاتی تولید کرده است، می‌تواند به صورت انتخابی بافت سرطانی را از بین ببرد؛ در حالی که کمترین آسیب را به بیمار می‌رساند و عوارض جانبی اندکی دارد».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب