کمپین ۱۰۰۰ امضا برای بازگشت پورسیدآقایی به عرصه مدیریت ریلی کشور
به گزارش گروه اقتصادی آنا، در بیانیهای که به امضای 1000 نفر از متخصصان رسیده آمده است: "سانحه اخیر ریلی در هفتخوان سمنان، و پیامدها و حساسیت های به جای افکار عمومی، صنعت ریلی را در موقعیتی خطیر و تاریخی قرار داد. شرایطی که ایمن ترین شیوه ی حمل و نقل را با چالش در کشور مواجه کرده است.
ما تلاشگران و متخصصان ریلی کشور با بیش از سالها سابقه کار تخصصی و اجرایی، معتقدیم سالیان درازی است که این صنعت ایمن و مطمئن، مورد بی مهری و کم توجهی سیاست گذاران و تصمیم گیران بوده است. لذا ضمن ابراز همدردی با خانواده های داغدار این سانحه غم انگیز، نکاتی را برای روشنگری، به استحضار ملت شریف می رسانیم:
١- وقوع سوانح و حوادث در عرصه حمل و نقل در تمام نقاط دنیا امری اجتناب ناپذیر و بخشی از ذات این صنعت است. آن چه مهم است، تلاش و اهتمام جدی در پیشگیری از این حوادث و کاهش آلام ناشی از سوانح حمل و نقلی است. لذا صنعت ریلی، به عنوان ایمن ترین شیوه حمل و نقل، نباید آماج هجمه های غیرکارشناسی و نامتعارف قرار گرفته، خدمات و زحمات تلاش گران، کارکنان و مدیران خدوم آن، نادیده انگاشته شود.
٢- با اذعان و احترام به حساسیت های بجای افکار عمومی، به عنوان کارشناسان و متخصصان ریلی کشور، انتظار داریم روند بررسی این حادثه، بدون جهت گیری و بهره برداری خاص، صرفا از منظر فنی و کارشناسی ارزیابی، و نتایج حاصله دست مایه بهبود و ارتقای سیستم های ایمنی و سیر و حرکت، و ارتقای وضعیت کارکنان سختکوش این صنعت قرار گیرد.
در باور ما، قضاوت های غیر کارشناسی و ارزیابی های عجولانه، نه تنها منجر به شناسایی دلائل بروز حادثه نمی شود، بلکه مخدوش شدن أفکار عمومی نسبت به صنعت ریلی، به عنوان ایمن ترین شیوه حمل و نقل را در پی دارد.
٣ - تحولات اخیر صنعت ریلی، بویژه اقدامات صورت گرفته در جهت تغییر و اصلاح ساختار، و استفاده از آخرین دستاوردهای سخت افزاری و نرم افزاری درجهت افزایش ایمنی، ظرفیت و سرعت، که همسو با تحولات جهانی، آن هم پس از دوره رکود و بی مهری، نشانگر سیاست های أصولی، خردمندانه و جهت گیری صحیح دولت، در راستای سامان دهی و ارتقای کمی و کیفی صنعت ریلی و بهبود سهم آن در بازار حمل و نقل کشور است.
ما بر این باوریم که این روند اصولی، در راستای منافع و مصالح ملی و اقتصادی کشور بوده و قاطعانه از تداوم و سرعت بخشیدن به این مسیر توسعه ای و تحول بخش در حوزه ریلی حمایت می کنیم.
٤- اقدامات ارزنده و کم نظیر دکتر پورسیدآقایی، در شکل گیری و عملیاتی شدن حرکت جدید تحول و توسعه راه آهن، انکارناپذیر و مورد وثوق تمامی صنعتگران و تلاشگران حوزه ریلی از هر طیف و گروهی است. دانش و تخصص، تجارب گران سنگ، تعهد و مردم داری، اشراف و تسلط علمی و تجربی ایشان بر بخش ریلی کشور، باعث تحول صنعت ریلی طی سه سال اخیر و منشأ آثار و برکات در سالیان آتی خواهد بود. توانایی و تجارب ارزنده ایشان، سرمایه عظیم مدیریتی کشور در بخش ریلی است و خروج ایشان از این صنعت، به نوعی کفران نعمتی است که برای تحقق آن هزینه های مادی و زمانی و ... بسیاری صورت گرفته و قطعا بر روند توسعه و تحول این صنعت، تأثیر خواهد گذاشت. لذا، حضور ایشان را در راس مدیریت ریلی کشور، همراستای منافع و مصالح ملی در حوزه ریلی می دانیم و انتظار داریم، دولت محترم، همچنان از تجارب و تخصص این مدیر کارآمد در صنعت ریلی بهره گیرد.
٥- اهمیت و ضرورت حفظ سرمایه های اجتماعی بعنوان پشتوانه حرکت به سمت رشد و توسعه جامعه، از نکات مغفول مانده جامعه امروز ماست.
ما بر این باوریم تصمیم شجاعانه و مسؤولانه آقای دکتر پورسیدآقایی، منجر به بهبود و افزایش اعتماد عمومی جامعه به نظام مدیریت کشور خواهد شد. همچنین مسؤولیت پذیری ایشان را در احترام به افکار عمومی و در قبال اقدامات زیر مجموعه تحت مدیریتش، أقدامی انقلابی و ارزشی و در جهت منافع و مصالح کشور و نشانه بلوغ مدیریت اجتماعی مسؤولین دانسته، این اقدام ارزشی و متعهدانه را ارج نهاده و امیدواریم این اقدام، نقطه ی عطفی در ارتقای فرهنگ مسؤولیت پذیری و پاسخگویی در نظام مدیریتی کشور باشد.
٦- انتصاب جناب آقای دکتر سعید محمدزاده را به عنوان سکان دار جدید صنعت ریلی در کسوت مدیرعاملی شرکت راه آهن جمهوری إسلامی ایران، تلاش ارزنده دولت و وزیر محترم راه و شهرسازی، برای تداوم سیاست های أصولی و خردمندانه نظام برای توسعه صنعت ریلی کشور ارزیابی، و قاطعانه از این انتصاب شایسته، حمایت می کنیم.
٧- صنعت ریلی، صنعتی ایمن، سبز و سازگار با محیط زیست و نسبت به سایر زیربخش های حمل و نقل کم مصرف و پاک است و این همه برای تحقق أهداف و منافع اقتصادی کشور حائز اهمیت فراوان است. بنابر شواهد و قرائن علمی و تجارب کشورهای بهره مند از سیستم های ریلی پیشرفته، سهم ریل از صنعت حمل و نقل کشور اندک و نامتناسب با منافع اقتصادی کشور است. لذا در جهت تامین منافع ملی و صرفه جویی در منابع و کاهش هزینه های ملی، لازم است متولیان امر بویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، اهتمام و عنایت بیشتری جهت تخصیص و تامین منابع لازم برای توسعه، بهبود و ارتقای صنعت ریلی مبذول دارند.
جبران عقب افتادگی این صنعت و ارتقای متناسب با ویژگی ها و شرایط جمعیتی و سرزمینی کشور، نیازمند عزم و أراده ملی است.
در پایان ضمن قدردانی از خدمات ارزنده دکتر سید محسن پورسیدآقایی و حمایت قاطع از حضور سازنده ایشان در راس مدیریت ریلی کشور و پشتیبانی از مدیرعامل جدید برای تداوم سیاست های اصولی دولت و اقدامات تحول آفرین و توسعه گرای مدیرعامل سابق، از ایزد متعال برای درگذشتگان سانحه دردناک ریلی رحمت و مغفرت و برای بازماندگان داغدارشان صبر و شکیبایی مسالت داریم."
در پی انتشار این بیانیه پورسیدآقایی نیز در نامهای به تشکر از این کمپین پرداخت و گفت:
"با سلام و احترام به همه عزیزانی که در این کمپین شرکت نمودند، واقعا نمی دانم پاسخ این همه لطف و بزرگواری دوستان را چگونه بدهم. همین قدر می دانم که تقدیر خداوند متعال زیباست. آنروز که استعفای خود را با تاثر و اندوه بسیار تنظیم می کردم و از این سرنوشت در عجب بودم نمی دانستم که اینگونه مورد محبت همکاران و دوستان و نخبگان و عموم مردم قرار می گیرم. هر چند حادثه خیلی تلخی اتفاق افتاد که هیچ گاه نمی توانم آن صحنه های دلخراش را فراموش کنم، ولی توجه بیش از پیش مسئولین به رفع مشکلات ریشهای راه آهن و توسعه آن این نوید را میدهد که آینده این صنعت درخشان خواهد بود. به خصوص با پشتیبانی وزیر محترم، جناب اقای دکتر آخوندی، که الحق انسانی عالم و با اخلاق هستند و باید قدر ایشان را بدانند. بنده نیز تنها هدفم از بازگشت به دولت و قبول مدیر عاملی راه آهن همین بود و اکنون که با رفتن بنده این مقصود حاصل می گردد خدا را شاکرم که این تلاش ها بی ثمر نخواهد ماند.
از برادر عزیزم اقای دکتر محمدزاده که بار این مسئولیت جدید را قبول نمودند صمیمانه تشکر می نمایم و آرزوی توفیق برای ایشان و همه همکارانی که کماکان به مسئولیت های خود ادامه میدهند را دارم.
امیدوارم همه دست اندرکاران این صنعت حیاتی با اتحاد و یکپارچگی راه توسعه روزافزون آن را در پیش بگیرند. در آخر بار دیگر از همه تشکر می کنم و بابت کوتاهی ها و قصور هی ناخواسته طلب عفو مینمایم."
انتهای پیام/