دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1395 - 10:18

با قدم زدن در خانه، برق تولید کنید

محققان با استفاده از نانوسلولز در کف‌پوش منزل، سامانه‌ای ارائه کردند که می‌تواند حرکات قدم زدن را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. این روش بسیار ارزان و به سادگی قابل استفاده است.
کد خبر : 138959

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، کف ساختمان را می‌توان با مواد تجدیدپذیر مختلف کف‌پوشی کرد که این کار برای زیست‌سازگار کردن منزل مناسب است. اما پژوهشگران نشان دادند که امکان سبزتر کردن کف خانه نیز وجود دارد که این کار به مدد وجود ماده‌ای ارزان قیمت و روشی ساده قابل انجام است. محققان دانشگاه ویسکونسین مادیسون موفق به ارائه فناوری شدند که در آن با کف‌پوش کردن منزل با نانوسلولز می‌توان برق تولید کرد.


زودونگ وانگ و همکارانش نتایج این یافته علمی خود را در نشریه Nano Energy منتشر کردند. در این روش محققان پالپ چوب را که معمولا در کف‌پوش ساختمان استفاده می‌شود به نانوسلولز تبدیل کردند. این نانوسلولزها در صورتی که اصلاح شیمیایی شوند قادرند با تماس فیزیکی بار الکتریکی تولید کنند.


زمانی که این نانوالیاف در کف ساختمان استفاده می‌شود قادر به تولید برق است. قدم زدن در خانه، فشار روی آن ایجاد می‌کند که این فشار به الکتریسیته تبدیل می‌شود. از آن جایی که این پالپ‌ها ارزان و فراوان هستند، یک منبع تجدیدپذیر مناسب برای تامین انرژی خواهند بود. البته پیش از این روش‌هایی دیگری نیز برای تبدیل فشار حاصل از قدم زدن به الکتریسیته ارائه شده‌است اما قیمت آنها بالاست و برای تولید انبوه مناسب نیستند.


سال‌های زیادی است که محققان روی فناوری نانوژنراتورهای تریبوالکتریکی کار می‌کنند. تریبوالکتریک به فرآیند تولید الکتریسیته ساکن روی لباس گفته می‌شود. نانوسلولز‌های اصلاح شده هزینه پایینی دارند و به سادگی قابل استفاده هستند.


یکی از مزیت‌های این روش آن است که برای تولید انرژی نیاز به اقلیم یا آب و هوای خاصی ندارد و به سادگی می‌تواند جایگزین سوخت‌های فسیلی شود.


وانگ می‌گوید: «تولید انرژی از طریق کف پوش روش بسیار مناسبی برای تامین نیاز انرژی در منزل است. در این روش از روی فعالیت‌های انسان، برق تولید می‌شود. کف خانه یکی از بخش‌های پرمصرف منزل است».


فضاهای پر رفت و آمد نظیر استادیوم‌های ورزشی گزینه مناسبی برای تولید حجم بالایی برق است. در این فناوری از دو ماده مختلف استفاده شده است که یکی نانوالیاف سلولزی است و دیگری ماده‌ای با ضخامت یک میلی‌متر یا کمتر است. می‌توان کف منزل را با چند لایه کف‌پوش کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب