پروفسورایرانی، سرعت نور را زیر سوال برد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا بهنقل از Science daily، در فیزیک فرض بر این است که همواره سرعت نور در تمام طول عمر کائنات ثابت است، اما اکنون دو فیزیکدان برجسته به نامهای «ژائو ماگوئیجو» و «نیایش افشردی» (دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه شریف در سال 1377 که اکنون در ایالات متحده آمریکا زندگی میکند) نظریه تازهای ارائه دادهاند که بر اساس آن نور در ابتدای کائنات یعنی در ثانیه نخست پس از انفجار بزرگ، سرعت بیشتری داشته و سپس کند شده است.
در این نظریه نور در ثانیه 0/96478 پس از انفجار بزرگ سرعتی بیشتر از 300 کیلومتر بر ثانیه امروزی دارد و این موضوع از روی بررسی امواج گرانشی آن زمان که در پسزمینه کیهانی وجود دارند، قابل اثبات است.
در حال حاضر آخرین اندازهگیریهای اثباتشده از ثانیه 0/968 است که نشان میدهد نور با همین سرعت امروزی حرکت میکرده است و هر اتفاقی در این فاصله (فاصله زمانی معادل 0/002 ثانیه) رخ داده است، باید بررسی شود.
انجام این آزمایش به لحاظ تکنولوژیک و علمی در حال حاضر ممکن نیست و این دو دانشمند فرضیهای ارائه دادهاند که آیندگان باید به بررسی آن بپردازند؛ اما در صورتی که این نظریه به اثبات برسد، بسیاری از جاهای خالی در تاریخ کائنات را پر میکند و برای پرسشهای زیادی پاسخ مناسب یافت میشود.
سرعت حرکت نور تعیینکننده مصادیق بسیاری در فیزیک بنیادی از زمان تا مکان است و با استفاده از ابعاد و ویژگیهای مختلفی از اجرام و اتفاقات را برآورد میکنند که در صورت اثبات غیر ثابت بودن آن، بخشهای زیادی از فیزیک پیشرفته باید بازخوانی شود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/