دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1395 - 09:49

ساخت پنل‌های خورشیدی با استفاده از مصالح بازیافتی

یک سازمان مردم‌نهاد در محله فقیرنشین «گارین» در حاشیه بوئنوس آیرس از بازیافت بطری‌های پلاستیکی صفحه‌های خورشیدی ساخته است. هدف این برنامه تامین بخشی از انرژی مورد نیاز ساکنان این محله محروم است.
کد خبر : 135588

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، بیشتر اهالی محله «گارین» در ۴۰ کیلومتری بوئنوس آیرس به برق، گاز و آب گرم دسترسی کامل ندارند. لوییس یکی از ساکنان محل می‌گوید: «اینجا محله محروم و فقیری است، گاهی برق و یا آب نداریم. این صفحه‌های خورشیدی کمک بزرگی است. ما بچه داریم، با اینکه برق نیست ولی می‌توانیم آب گرم داشته باشیم».


صفحه‌های‌ خورشیدی ساخته‌شده از مصالح بازیافتی یک سیستم خانگی هوشمند ولی ساده است و از بازیافت قوطی و بطری نوشابه و همچنین کارتن‌های شیر ساخته شده است. با گرم شدن لوله‌های ذخیره انرژی خورشیدی، آب گرم به مخزن نگهداری جریان پیدا می‌کند. داوطلب‌ها، لوله‌های آب را با رنگ سیاه رنگ کرده‌اند تا گرمای خورشید را جذب کنند و در نبود گاز و برق، آب در طول شب گرم بماند.


جولین، داوطلب فرانسوی است و در سنگاپور کارمند بانک بود. او که با رها کردن کارش به این برنامه بشردوستانه پیوسته است، می‌گوید: «انرژی پایدار و توسعه پایدار دو گرایش بسیار مهم هستند و باید از آنها پشتیبانی کنیم. امروز منایع زیادی را در کشورهای رو به توسعه و توسعه نیافته به هدر می‌دهیم. من معتقدم کشورهای توسعه یافته هم باید از این گرایش‌ها دنباله‌روی کنند زیرا این کشورها بزرگ‌ترین آلوده کننده‌ها هستند».


بنا به گزارش سال گذشته موسسه آمار کشور، یک سوم جمعیت آرژانتین در فقر زندگی می‌کنند و نزدیک به ۱۷ درصد مردم به آب لوله‌کشی دسترسی ندارند. این پروژه با تامین انرژی تجدیدپذیر می‌تواند سطح زندگی محله‌های محروم را بهبود ببخشد. هدف سازمان مردم نهاد «سوماندو انرجیاز» (Sumando Energias) ساختن ۳۰۰۰ صفحه خورشیدی در سال برای این خانواده‌ها است.


پابلو کاستانو، یکی از موسسان این سازمان، می‌گوید: «آرژانتین ظرفیت بالایی برای انرژی خورشیدی و بادی دارد. به عنوان نمونه، استان سانتاکروز و آلمان در یک ارتفاع از سطح دریا هستند. اگر در بوئنوس آیرس هم ظرفیت‌هایی در حد ظرفیت‌های آلمان داشتیم می‌توانستیم نه تنها انرژی مورد نیاز آرژانتین بلکه کشورهای همسایه را تامین کنیم».


جلب همکاری اهالی و خانواده‌های محل برای پیشبرد این برنامه بسیار مهم است. با تلاش‌های این سازمان، آنخل یکی از ساکنان محله «گارین»، به زودی صاحب حمامی مجهز به انرژی خورشیدی می‌شود. از سال ۲۰۰۵، آرژانتین نخستین کشور آمریکای جنوبی است که به سیاست کاهش زباله متعهد شده است. این کشور روزانه چهار تا پنج هزار تن زباله را بازیافت می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب