ناسا زبالههای فضایی را با لیزر منفجر میکند
به گزارش خبرگزاری آنا بخ نقل از Engadget، سازمان فضانوردی آمریکا، ناسا، در همکاری با مؤسسه تحقیقاتی ریکن ژاپن، طرحی را تعریف کرده است که به بلندپروازانهترین طرح تاریخ تا امروز شهرت یافته است.
در این طرح قرار است با کمک یکی از تلسکوپهای این سازمان یک لیزر فیبری که روی ایستگاه فضایی بینالمللی نصب میشود، زبالههایی از ابعاد یک سانتیمتر تا وزن 3000 تن را منهدم میشود.
مجموعهای از باقیماندههای ماهوارههای از دور خارج شده، قسمتهای جدا شده از موشکها و حتی گازهای مجتمع که برای موشکهای بالستیک سفینهها بهکار میرود نیز در ردیف زبالههای خطرناک در مدار زمین بهشمار میروند که با سرعت صدها کیلومتر در ساعت به دور سیاره میچرخند و در حال تبدیل شدن به یک لایه ضخیم و مزاحم هستند.
این زبالهها که از ابعاد مختلفی برخوردارند، در صورت برخورد با ماهوارهها میتوانند موجب انفجار یا متلاشی شدن اجسام در فضا شوند.
بر اساس آنچه در مجله فضانوردی آکتا منتشر شده است، در این طرح ابتدا تلسکوپ مادون قرمز EUSO اقدام به رصد و ردیابی زبالهها میکند و سپس یک لیزر فایبر اوپتیک این زباله را هدف قرار میدهد و آن را از مدارش خارج و به سوی جو میراند تا در هنگام سقوط سوخته و از بین برود.
لیزر مذکور قبلا در شتابدهندهها برای رسیدن به سرعتهای نزدیک به سرعت نور مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته توشیکازو ابیسوزوکی، یکی از محققان ارشد این پروژه، قرار است برای آزمایشهای اولیه، یک تلسکوپ اوپتیک و یک لیزر با شعاع 100 روی ایستگاه فضایی نصب شود تا میزان امکانپذیر بودن این طرح بررسی شود.
در نمونه اولیهای که قرار است به کار گرفته شود، میتوان زبالههایی تا فاصله 100 کیلومتر را منحرف کرد اما این پروژه در نهایت قرار است از فاصله 800 کیلومتری، اجرام سرگردان را از مدار خارج و به سوی جو زمین بفرستد تا سپر طبیعی این سیاره آنها را از میان ببرد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/