کشف دو سیاره جدید توسط دانشمندان برزیلی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، این دو سیاره جدید که به «ابرنپتون» و «ابرزمین» ملقب شدهاند، نخستین نمونههای اکتشافی توسط محققان برزیلی در سال 2015 هستند. در آن سال، ستارهشناسان این کشور توانسته بودند سیارهای مشابه مشتری را شناسایی کنند.
هدف این محققان، مقایسه منظومه شمسی با سایر سیستمهای سیارهای بود که منجر به این کشف شد. محیط سیارهای اطراف ستاره HIP 68468 بسیار متفاوت از سیستمهایی است که سیارات زمینمانند دارند.
اگرچه جرم سیارات تازه کشف شده مشابه زمین و نپتون است، اما مدار آنها در فاصله بسیار نزدیکی از ستاره میزبانشان قرار دارد که نشان میدهد احتمالا از فاصله دورتر به فضای داخلی سیستم خود مهاجرت کردهاند.
سیاره ابرنپتون موسوم به HIP 68468c دارای جرمی معادل 50 درصد بزرگتر از سیاره نپتون است، اما فاصله آن تنها 70 درصد مسافت بین زمین و خورشید است. این در حالی است که نپتون حدود 30 برابر دورتر از زمین نسبت به خورشید قرار دارد.
سیاره ابرزمین HIP 68468b نیز سه برابر بزرگتر از زمین است اما مدار آن تقریبا سه درصد فاصله زمین تا خورشید است. این امر نشان میدهد که سیاره مذکور تقریبا به ستاره میزبانش که شش میلیارد سال سن دارد و در فاصله 300 سال نوری از زمین قرار دارد، چسبیده است.
به گفته محققان، یافتهها نشان از آن دارد که ستاره مذکور یک سیاره را بلعیده و شاهد آن، وجود سطوح بسیار زیاد عنصر لیتیوم است که معمولا در سیارهها به وفور وجود دارد و ستارگان فاقد آن هستند.
این کشف در رصدخانه جنوب اروپا در صحرای آتاکامای شیلی انجام شده است.
انتهای پیام/