دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1395 - 15:29

الون ماسک: ربات‌ها شغلتان را می‌‌گیرند/ از دولت حقوق می‌گیرید

الون ماسک، بنیانگذار شرکت تسلا موتورز و اسپیس‌ایکس، که بارها در مورد آینده فناوری اطلاعات پیش‌بینی‌هایی داشته می‌‌گوید به زودی ماشین‌های دارای هوش مصنوعی، انجام مشاغل انسان‌ها را بر عهده می‌‌گیرند.
کد خبر : 132171

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، وی که مدیریت شرکت تسلا سازنده خودروهای برقی و خودران را بر عهده دارد می‌‌گوید: «زمانی که به علت پیشرفت فناوری اکثر شغل‌ها به محصولات فناوری واگذار شوند، مردم حرفه‌های کمتری خواهند داشت و در نهایت برای تداوم حیات به پرداخت‌های دولتی وابسته می‌‌شوند».


وی که علاوه بر تسلا شرکت‌های سولارسیتی و اسپیس‌ایکس را هم برای تسهیل استفاده از انرژی خورشیدی و انجام مسافرت‌های فضایی تجاری تاسیس کرده است، اتکای انسان‌ها به یک درآمد پایه در سطح جهان برای زندگی و واگذار کردن اکثر امور به ماشین‌ها و دستگاه‌های هوشمند را امری مطلوب دانسته و می‌‌افزاید: «من نمی‌دانم در این شرایط انسان‌ها چه کارهایی انجام می‌‌دهند ولی فکر می‌‌کنم این چیزی است که در آینده اتفاق می‌‌افتد».


اظهارات الون ماسک در شرایطی رخ می‌‌دهد که این ایده به تازگی در جریان برگزاری یک همه پرسی در سوئیس رد شد. مردم این کشور چند ماه قبل با ایده پرداخت ۲۵۰۰ فرانک سوییس به عنوان درآمد پایه ماهیانه مخالفت کردند و خواستار دریافت حقوق متفاوت بر مبنای فعالیت‌های انجام شده خود شدند.


اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در تابستان امسال این ایده را در گفت‌وگو با مدیر آزمایشگاه رسانه‌ای دانشگاه MIT مطرح کرده بود و تصریح کرده بود این بحث و منازعه‌ای است که دنیا ظرف ۱۰ تا ۲۰ سال آینده با آن مواجه خواهد شد.


به هر حال کارشناسان تردیدی ندارند که در جهان آینده به واسطه پیشرفت فناوری بسیاری از مشاغل توسط دستگاه‌های خودکار انجام می‌‌شود و با این تحول نیروی کار به شکل کنونی چندان معنا نخواهد داشت. به عنوان مثال، بسیاری از خودروها و کامیون‌ها بدون نیاز به راننده قادر به حرکت خواهند بود و بنابراین رانندگی به عنوان یک شغل به حاشیه رانده خواهد شد و تنها به تعدادی اپراتور برای کنترل کامیون‌های هوشمند در حال حرکت نیاز خواهد بود.


الون ماسک معتقد است در چنین شرایطی افراد فرصت بیشتری برای انجام امور پیچیده تر و هیجان‌انگیزتر خواهند داشت و اوقات فراغتشان هم بیشتر می‌‌شود. اما اینکه افراد کار مهمی برای انجام در طول روز نداشته باشند ممکن است از نظر عاطفی و روانی پیامدهای منفی در برداشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب