گزارش کامل آنا از جلسه علنی امروز بهارستان/ سه وزیر پیشنهادی روحانی رأی اعتماد گرفتند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ابتدای این جلسه حسن روحانی در نوبت صبح جلسه علنی امروز ـ سهشنبه 11 آبان ـ، سخنرانی یکساعته خود برای دفاع از سه وزیر پیشنهادی را با سخنانی درباره وضعیت آغاز به کار دولت یازدهم در سه سال گذشته یعنی سال 92 آغاز کرد و سپس به موضوع برجام و تلاشهای دولت برای به ثمر رسیدن حقوق ملت ایران در زمینه هستهای پرداخت.
رئیسجمهوری: اساس این دولت ترمیم مداوم کابینه نیست
رئیس جمهوری در صحن علنی مجلس با اشاره به برجام اظهار کرد: امروز ملت ایران دارای انتخاب آزاد برای فروش نفت است و می تواند تصمیم بگیرد که یک میلیون بشکه نفت و یا بیشتر بفروشد و البته که در این ماه فروش نفت خام ایران به بیش از دو میلیون بشکه رسید.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، صبح امروز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با دستور کار رأی اعتماد به سه گزینه پیشنهادی برای تصدی مسئولیت سه وزارت خانه ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش برگزار شد.
حجتالاسلام حسن روحانی در این نشست با بیان اینکه دولت یازدهم از ابتدای فعالیت با مشکلات بزرگی روبهرو بود که شاید بتوان نام آنها را بحرانها نامید، گفت: دولت تدبیر و امید از ابتدای فعالیت با مشکلاتی از جمله تورم 40 درصدی، 8 فصل رشد منفی، عدم اشتغال خالص در چند سال، تحریمهای شدید سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت تحت ذیل فصل 7 مواجه بود و هیچ دولتی بعد از دفاع مقدس با این مشکلات مواجه نبود.
رئیسجمهوری گفت: اگر بگویم که در آغاز کار، دولت در بخش سیاست خارجی و در بخش اقتصاد و بویژه اقتصاد کلان با معضلاتی شبه بحران مواجه بود، سخنی به اغراق و مبالغه نگفتم و به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدمهای فعالیت خود، به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخشهای دیگر توجه کند.
روحانی تأکید کرد: دولت معتقد است، فرهنگ ، زیربناییترین مسأله است اما به دلیل شرایط خاص آغاز این دولت، توجهها و اهتمامها برای آن بود که ما از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی عبور کنیم.
رئیسجمهوری گفت: ملت بزرگ ایران با انتخاب مسیر اعتدال در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و تکرار این فریاد در انتخابات اسفند سال 94، مسیر و راه را به همه نشان داد که چگونه و با چه شیوه ای باید مسایل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است را به حل و فصل کنیم.
روحانی با اشاره به قدمهای روشن دولت در زمینه اقتصاد کلان و کاهش تورم از بالای 40 درصد به تورم یک رقمی و زیر 8 درصد ، جهش از رشد منفی اقتصادی منهای 6.8 به رشد 4.4 در سه ماهه اول سال جاری و همچنین هدفگذاری رشد 5 درصد در سال 95 ادامه داد: اگرچه در مسأله اشتغال بسیار عقب هستیم اما ورود نسل جوان به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال کمسابقه بوده است. بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر به عنوان نیروی فعال وارد بازار کار شدند درحالیکه دولت باتوجه به شرایط فعلی اقتصادی، توان ایجاد اشتغال خالص سالانه بالای یک میلیون را ندارد.
نسبت به بهار سال قبل هفتصد هزار اشتغال خالص ایجاد شده است
رئیسجمهوری افزود: طبق مرکز آمار، اشتغال خالص بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیش از 700 هزار نفر بوده است و گرچه این رقم قابل ملاحظهای نسبت به سالهای گذشته است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب یعنی یک میلیون و 200 هزار نفر، حداقل 500 هزار نفر منفی است و این به آن معناست که باید به اشتغال به عنوان موضوع اول کشور اهتمام بیشتری داشته باشیم.
رئیسجمهوری گفت: همه تلاش دولت در 6 ماهه دوم امسال ایجاد اشتغال بیشتر از طریق تحرک لازم در بنگاههای متوسط است . بانکها و ستاد اقتصاد مقاومتی همین مسیر را دنبال کرده و دنبال خواهند کرد.
روحانی خاطرنشان کرد: گرچه هنوز به شکوفایی اقتصادی نرسیدهایم و تا رشد 8 درصدی فاصله داریم، اما شاخصها و آمار و ارقام به ما میگوید مسیری که انتخاب کردهایم، مسیر صحیح و درستی است، هدف ما در اقتصاد، ایجاد آرامش، اعتماد و امید به آینده بود و در این راستا آمارهای بانک مرکزی نسبت به امید در اقتصاد نشان می دهد که در یکسال اخیر امید مردم به آینده اقتصاد کشور بیشتر شده است و این به آن معناست که مسیر، درست انتخاب شده است.
رئیسجمهوری اضافه کرد: رشد اقتصادی 3 ماهه حاکی از آن است که مسیر اقتصاد کلان و شاخصهای آن درست است .شرایط روابط خارجی با دنیا نیز به ما میگوید مسیر انتخابی تعامل سازنده با جهان که جزو سیاستهای کلی نظام است، مسیر صحیح و درستی است.
روحانی گفت: ما امروز به اقدام ملی ملت ایران، به رهنمودهای مقام معظم رهبری و به دستیابی ایران به حقوق حقه خود در برابر قدرتهای مستکبر جهانی که بالاترین دستاورد آن، گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است، افتخار میکنیم.
رئیسجمهوری با اشاره به انتخاب آزاد ملت ایران در فروش نفت، اظهارداشت: امروز در اینکه چقدر نفت بفروشیم، انتخاب آزاد داریم، آنهایی که تحت عنوان اینکه ایران بیش از یک میلیون بشکه نفت نمیتواند بفروشد و دور ما دیوار کشیده بودند، دیگر نمیتوانند به ما بگویند نفت را فقط به این چند کشور و با چه ارزی بفروشیم، امروز این انتخاب و حق آزاد ملت ایران است. امروز ملت ایران دارای انتخاب آزاد است که یک میلیون و یا دو میلیون یا بیشتر بفروشد و بحمدالله صادرات نفت خام در ماه اخیر از 2 میلیون بشکه هم پا فراتر گذاشته است و این در اختیار ملت ایران است که به چه کشوری در آسیا، اروپا ، آفریقا یا آمریکا یا هر کجای دنیا نفت بفروشد.
روحانی خطاب به «آنهایی که سؤال میکنند، برجام چه کار کرده»، اظهار داشت: با برجام راه انتخاب ملت ایران برای تعامل با جهان، برای صادرات، واردات، انتخاب نوع مشتری و نوع کالا آزاد شده است. امروز خودمان با اقتدار و استقلال، کالای مورد نیاز خود را حتی در کالای پزشکی از هر کشوری انتخاب میکنیم در حالی که در تهیه دارو هم آزاد نبودیم و میبایستی از کشور خاص با قیمت خاص دارو وارد کنیم و امروز بهترین دارو و بهترین کیفیت و بهترین تجهیزات پزشکی را خودمان انتخاب میکنیم.
رئیسجمهوری با بیان اینکه «امروز در جهان دیگر رقابت برای تحریم بیشتر علیه ملت ایران وجود ندارد»، تصریح کرد: امروز جهان به این نکته واقف شده است که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید. دیگر مجبور نیستیم که کشتیهایی که کالاها و کانتینرهای ما را حمل میکنند در بنادر کشورهای دیگر پهلو بگیرند و ما با لنج کالاها را با پول و هزینه اضافه از جیب ملت ایران به بنادر ایران منتقل کنیم.
روحانی گفت: امروز در شرایطی هستیم که زبان آنهایی که از ایرانهراسی سخن میگفتند، به لکنت افتاده و شنوندههای آنها هر روز و هر روز کمتر میشود و به جای اینکه افکارعمومی در برابر حرف غلط آنها سر تسلیم فرود بیاورد، در برابر آنها لبخند تمسخر میزند.
رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: آنچه برای ما مهم بود و ملت ایران به عنوان بار اصلی بر دوش دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوای دیگر گذاشته بود، عبور از بحرانها و شبه بحرانها بود و هر روز که میگذرد در زمینه ایجاد شرایط مناسب برای روابط خارجی با دنیا و مسیر درست برای حرکت اقتصادی در داخل، آرامش در اقتصاد و گشایش در روابط خارجی، شاهد گشایش نوینی هستیم. حتی برخی از کشورها که همواره در طول تاریخ بدعهد بودهاند، آنها را هم قدم به قدم مجبور میکنیم تا به تعهدات خود عمل کنند. هر روز که میگذرد حتی در مسایلی که همه مشکلات آن به صورت100 در صد حل نشده مثل روابط بانکی، گشایش جدیدی در روابط ما با بانکهای جهان بهوجود میآید.
امروز آب سنگین را به صورت نقد به آمریکا و روسیه میفروشیم
رئیسجمهوری اضافه کرد: حتی در زمینه فناوری هستهای نیز هر روز با گشایش نوینی مواجه میشویم، اگر دیروز نمیتوانستیم یک گرم کیک زرد وارد کشور کنیم، امروز به میزان صد تن کیک زرد وارد کشور میکنیم. اگر روزی میگفتند محصول نطنز غیرقانونی است و باید از بین برود و منهدم شود و حتی پیچ و مهره آن باز شود امروز محصول نطنز را آزادانه و با افتخار به دنیا صادر میکنیم. آب سنگین را هم که میگفتند باید تعطیل کنید، امروز آب سنگین را با پول نقد به آمریکا و روسیه میفروشیم.
رئیسجمهوری افزود: آیا کاری که ملت بزرگ ایران در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری، تلاش دیپلماتها و حمایت و کمک مجلس شورای اسلامی در راستای رفع تحریم های غلطی که علیه ملت ایران ایجاد شده بود، انجام داد، افتخار ملی برای ما نیست؟
روحانی با اشاره به اینکه دولت موظف بود در قدم اول گرههای اصلی اقتصاد را برطرف کند، گفت: اگر تسهیلاتی را که سیستم بانکی به بنگاههای اقتصادی در 6 ماهه اول سال جاری ارائه کرده با 6 ماهه سال گذشته مقایسه کنید، میبینید که ارقام تسهیلات 40 تا 45 درصد افزایش یافته و این به معنای حرکت در مسیر رونق اقتصادی است.
رئیسجمهوری ادامه داد: اگر برای اولین بار در سال گذشته صادرات غیرنفتی بر واردات کشور پیشی گرفت، این به معنای حرکت در مسیر رونق اقتصادی است که البته در ماههای اولیه امسال نیز وضع این چنین است و صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفته است.
روحانی اظهار کرد: اینکه امروز به جای اینکه بار اصلی بودجه بر دوش نفت باشد بر دوش درآمدهای غیرنفتی است به این معناست که بودجهریزی در کشور ما مسیر صحیح و درستی را برگزیده است.
رئیسجمهوری با بیان اینکه امروز در روابط خارجی با جهان، در شرایط مناسبتری نسبت به سالهای گذشته قرار داریم، خاطرنشان کرد: اینکه امروز از تحرک سیاست خارجی و اقتصادی ایران، رژیم غاصب صهیونیستی عصبانی است و بر عصبانیت کشورهای کم هوشی مانند عربستان افزوده میشود، به آن معناست که راه و مسیر ما درست انتخاب شده است.
مبنای دولت ترمیم مداوم کابینه نیست؛ تثبیت دولت قاعده اصلی است
روحانی با تأکید بر اینکه «اساس کار دولت یازدهم بر مبنای ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته و دولتی نبودیم که هر از چند گاه، چند وزیر را برای ترمیم کابینه عزل کرده و یا استعفای آنها را بپذیریم و افراد جدیدی به مجلس معرفی کنیم»، افزود: در دورهای ترمیم دولت قاعده و تثبیت کابینه استثنا شده بود، اما امروز تثبیت کابینه و مدیریت قاعده ماست ولی در عین حال اگر جایی لازم ببینیم که ترمیم کابینه سرعت حرکت دولت را اضافه میکند نه اینکه جهت دولت را تغییر دهد، اقدام خواهد کرد.
رئیسجمهوری تأکید کرد: دولت بر جهت و هدفی که انتخاب کرده و بر پیمانی که با مردم بسته تا روز آخر خواهد ایستاد و در این مسیر از فشار، نقد غیرمنصفانه و تخریب هراسی ندارد.
آنچه برای دولت مهم است خشنودی خداوند، رضایت ملت و اقتدار ایران است
روحانی ادامه داد: آنچه برای دولت مهم است، رضای خدا، خشنودی مردم، پیشرفت کشور، عزت و اقتدار ملی است؛ اینکه بعضی از اقتدار ملی خوشحال نمیشوند، باید در ذهن و گذشته و افکار خود دقت بیشتری کنند و علت آن را در یابند؛ ایرانی، اقتدار ایران را میخواهد.
رئیسجمهوری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جلسه مهم مقابله با آسیبهای اجتماعی مبنی بر اینکه "برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی حتی آنهایی که به دین اسلام اعتقادی ندارند، اگر ایران را قبول دارند باید با همه توان وارد میدان شوند؛ حتی اگر کسی در عشقش به ایران تردیدی باشد و در وجدان سالم او تردید نباشد، باید با همه توان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، آماده شود و تحرک داشته باشد"، گفت: مگر میشود ما در جامعهای زندگی کنیم که خدای نکرده اعتیاد در آن رو به افزایش باشد و ما راحت بخوابیم.
روحانی افزود: البته آماری که شب گذشته در شورای اجتماعی کشور ارائه شد مبنی بر این بود که بحمدالله در 6 ماهه گذشته، این آمار در بخش اعتیاد و طلاق کمی کاهش پیدا کرده است که همین کاهش چند درصدی هم امیدوارکننده و مشخص است راهی که شورای اجتماعی کشور در یکسال گذشته برگزیده و انتخاب کرده و راهی که سازمان جدید امور اجتماعی کشور در این مسیر آغاز کرده، میتواند گامهای بلندی را بردارد.
رئیسجمهوری اظهار کرد: امروز اگر احساس کنیم در مسیر و راه درستی که انتخاب کردهایم؛ در شیوهها، نیاز به شیوه نو، در تحرکمان نیاز به سرعت بیشتر و در مسیر رسیدن به اهدافمان نیاز به تحرک داریم، تردیدی نمیکنیم ولو اینکه از دوران دولت یازدهم یک ماه باقی مانده باشد.
روحانی با بیان اینکه «رئیس جمهور اگر ضرورتی اقتضا کرده و نشاط بیشتر و مدیر تازه نفسی برای خدمت به مردم نیاز باشد، تردیدی به خود راه نمیدهد»، افزود: اصل ما بر تثبیت، تغییر یا ترمیم نیست، اصل ما ادامه خدمت بانشاط نسبت به مردم است.
رئیسجمهوری تأکید کرد: دولت در مسیر خدمات رسانی تعطیلبردار نیست.
روحانی با اشاره به اینکه «هر سه وزیر معرفی شده به مجلس شورای اسلامی، وزرای امور فرهنگی و اجتماعی هستند»، گفت: وزارتخانههای آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی جز دستگاههایی هستند که مقام معظم رهبری در جلسه دیشب در زمینه حل آسیبهای اجتماعی، نقش آن ها را برجسته خواندند که بار مسئولیت و هدایت فرزندان و ایجاد عدالت در جامعه را برعهده دارند.
رئیسجمهوری با بیان اینکه «وزارت آموزش و پرورش، بزرگترین دستگاهی است که فرصت برابر را برای روستایی و شهری، فقیر و غنی ایجاد میکند»، افزود: این آموزش و پرورش است که اولین قدم را در ایجاد عدالت اجتماعی و فرهنگی و همچنین برای پیشرفت و تعالی برمیدارد. بسیاری از مسئولین کشور از روستاها بپا خاستهاند و از آنجا بار مسئولیت کشور را بر دوش گرفتهاند.
روحانی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان دستگاهی است که میتواند به نشاط، سالم کردن و رهایی از افسردگی در جامعه و بین جوانان کمک کند.
رئیسجمهوری با اشاره به آمار نگرانکننده وزیر بهداشت درباره میزان افسردگی در کشور، خاطر نشان ساخت: اعتیاد به دلیل ناامیدی در کشور حاکم شده است و برخی رسانهها در نسل جوان پمپاژ ناامیدی می کنند.
روحانی تصریح کرد: ما را چه شده است!؟ در شرایطی که همه کشورهای نفت خیز و حتی کشور ثروتمندی همچون عربستان دچار بحران اقتصادی هستند و همه آنها از ذخایر گذشته قبلی خودشان استفاده می کنند، تنها در ایران است که وجود شرایط سخت اقتصادی کاهش قیمت نفت، تورم کاهش یافت رشد اقتصادی و اشتغال بوجود آمد و نه تنها از ذخیره استفاده نکرد بلکه 30 میلیارد دلار به ذخیره اضافه نمود.
رئیسجمهوری ادامه داد: امروز برخلاف اقدامات عدهای انقلابینما که مسایل کشور را نمیفهمند، همه دنیا و سازمانهای بینالمللی به این نکته اعتراف دارند که ایران بهترین و امنترین کشور برای سرمایهگذاری خارجی است.
روحانی با تأکید بر اینکه «ایران جاذبه بهتری نسبت به سایر کشورها برای جذب سرمایه خارجی دارد»، اظهارداشت: این در شرایطی است که گاهی حرفهای ناپسند در گوشه و کنار زده میشود. اگر زبان و افکارمان را واحد کنیم و یکصدا حرف بزنیم آن وقت متوجه می شویم که این جاذبه چقدر بیشتر میشود.
رئیسجمهوری افزود: اگر همه به گونهای سخن بگوییم که امید جوانان افزایش یابد، آیا درآنصورت جوان عزیز که امید به پیشرفت آینده کشور دارد، به سمت مواد مخدر، الکل و سمت فساد میرود؟ امکان پذیر نیست.
روحانی گفت: باید امید و نشاط به جوانان و جامعه دهیم. خواست من از آقای سلطانیفر برای وزارت ورزش و جوانان این بود که ورزش همگانی و قهرمانی فوقالعاده مهم است اما از این دو مهمتر مسأله جوانان کشور است.
رئیسجمهوری ادامه داد: متأسفانه ورزش و جوانان مخلوط شد و باید با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به منظور یافتن راهحل های بهتر، مشورت کنیم که جوانان نسبت به آینده و پیشرفت کشور امیدوار شوند و با نشاط فوقالعاده و مصمم در صحنه سیاسی و اجتماعی شرکت کنند.
روحانی گفت: جوانها باید در سایه ورزش نشاط جسمی، در سایه مسایل فرهنگی، نشاط روحی، در سایه تشکلهای مختلف، روحیه فعالیت اجتماعی و در سمنها، اجتماعات مختلف و حضور در احزاب نشاط سیاسی پیدا کنند. نباید وقت خالی برای جوانانمان بگذاریم و او باید بخشی از فکرش به حزب و سیاست، مسایل اجتماعی، امور خیریه، هویت ایرانی و اسلامیاش و علم و تحصیل باشد.
رئیسجمهوری با بیان اینکه «فضای مجازی یک واقعیت کشور و جهان است»، تأکید کرد: این تقصیر ماست که محتوا را غنی نمیکنیم. همه باید تلاش کنیم محتوای فضای مجازی را غنی و جاذبههای فراوان را در شبکههای اجتماعی ایجاد کنیم.
روحانی با طرح این سوال که چرا ما جاذبه ایجاد نمیکنیم؟ ، گفت: ما جاذبه ایجاد نمی کنیم و وقتی هم کسی علیه ما در فضای مجازی فعالیت می کند، می آییم با خود فضای مجازی که ابزار کار است، مقابله می کنیم. اینجا ابزار تقصیر ندارد، فقدان محتوا مقصر است. مسئول تامین محتوا ما هستیم. ما باید محتوا را غنی و شبکههایی ایجاد کنیم که همه عاشقان ایران در سراسر دنیا بیایند کاربر آن شبکه شوند. باید آنقدر جاذبه برای اسلام ایجاد کنیم که همه جوان های دنیا به آن شبکههای دینی و فرهنگی مراجعه کنند. باید برای نسل جوانمان برنامهریزی کنیم و این بار سنگین بر عهده وزارت ورزش و جوانان است.
با فرهنگ باید به مقابله با فساد رفت
رئیسجمهوری افزود: ارشاد اسلامی، سینماها، کتاب، تئاتر، شعر، رسانهها، روزنامهها، آن همه بحث داریم که ما از این ابزار قوی و بزرگ چگونه میخواهیم برای هدایت نسل جوانمان استفاده کنیم. اینجا این نکته را بگویم، اگر میخواهیم اقتصاد و علم و تکنولوژی ما پیشرفت کند همه اینها ریشهاش به فرهنگ برمیگردد. باید در فرهنگ سرمایهگذاری کنیم. فرهنگ است که با فساد مبارزه میکند. دادگاهها نمیتوانند به تنهایی با فساد مبارزه کنند. نیروی اطلاعاتی و پلیسی نمیتوانند به تنهایی با فساد مبارزه کنند.
روحانی با تأکید بر اینکه دولت که مسئول مبارزه با فساد است به تنهایی نمیتواند به این ماموریت عمل کند، اظهار داشت: مبارزه با فساد از فرهنگ آغاز میشود. از نوجوانی شروع میشود. ایمان از سنین نوجوانی باید در دل جوانهای ما مستقر شود. ما با ایمان و امید و اعتماد، با علم و دانش، با هویت ایرانی و اسلامی میتوانیم جامعه سالمی داشته باشیم.
رئیسجمهوری تصریح کرد: بعضیها مثل اینکه بالا و پایین کردن فساد برایشان لذت بخش است. اگر دستگاهی وامی داده و آن پول شده بدهی معوق، نمی دانم بعضی از رسانهها خوششان میآید که بدهی معوق را بگویند اختلاس که بعضی ها هم توجه دقیق به لغت و عبارتها نمیکنند. اگر فسادی است با آن مبارزه کنیم نه اینکه آن را بزرگ کنیم. نه اینکه طوری تبلیغ کنیم که به نظر برسد بعضیها دارند فساد را در جامعه عادی سازی میکنند.
ترویج گناه، آنهم به دروغ خلاف اسلام است
روحانی ادامه داد: حواسمان باشد که نباید کار بد را ترویج کرد. ترویج گناه آن هم به دروغ خلاف اسلام است. قرآن میگوید اگر کسی گناه کرد، گناه کرده اما اگر به دوستش گفت من گناه کردم گناهش دو تا می شود و اگر به جمعی از دوستانش گفت گناهانش می شود صد گناه. اگر در روزنامه آمد گفت من گناه کردم میشود میلیونها گناه.
رئیسجمهوری با بیان اینکه برای این نظام خون و شهید داده شده ، آن همه تلاش شده، آن همه زندان و آن همه جبهه"، خاطرنشان کرد: اگر کسی گناهی کرده باید با خدای خودش توبه کند. اگر حقالناس است باید برود ادا کند، نه اینکه در خیابانها جار بکشیم آن هم به دروغ. نباید عادیسازی کنیم. این کشور، کشور اسلامی است. نگذاریم دیگران که به کشور ما خیانت کردند و به پناه دیگران در خارج رفتند به استناد حرفهای نادرست برخی از افراد در داخل این کشور، کشور و نظام را هو کنند.
روحانی با تشریح اهمیت و جایگاه سه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش پرورش و ورزش و جوانان گفت: از مجلس و نمایندگان محترم می خواهیم با رای اعتماد خودشان به این سه وزیر پیشنهادی، برای آغازی با نشاط مجوز فعالیت و کار دهند.
رئیسجمهوری اضافه کرد: از آقای جنتی به دلیل تلاش و کوشش در وزارت ارشاد و خدماتی که کردند، تشکر میکنم، اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم نیاز بود به یک مدیر با روحیه جدید که بتواند این بار مسئولیت را در ماههای پیش رو با سرعت بیشتر به سمت اهدافی که اهداف همه ما و نظام است، به پیش ببرد.
صالحیامیری یک جامعهشناس فرهنگی
روحانی اظهار کرد: آقای دکتر صالحیامیری، یک جامعهشناس نخبه فرهنگی است. من حداقل، 13، 14 سال با ایشان کار کردم، در شورای عالی امنیت ملی و مرکز تحقیقات استراتژیک همکار بودیم. در دولت هم در این 3 سال در کتابخانه ملی همکار دولت بودند و هر کجا بودند در شورای امنیت ملی که بودند در مرکز تحقیقات و کتابخانه، کارشان مورد رضایت بود. پرتلاش و با روحیه و پرکار بودند.
وظیفه وزارت ارشاد جذب اهالی فرهنگ و هنر، کاهش شکافهای اجتماعی و ترویج فضیلتهاست
رئیسجمهوری افزود: ایشان صاحب نظر هستند و در مسایل فرهنگی، صاحب دهها مقابله و کتاب هستند. تدریس دارند و برنامهریز در امور فرهنگی هستند و با توجه به سوابقی که ایشان دارد که در درون نظام بوده و مدتی در مغز و استخوان نظام فعال بوده، دغدغههای نظام را به خوبی میداند و میشناسد. به مسأله تنوع فرهنگی داخل کشور کاملاً تسلط دارد، میداند که وزیر ارشاد در دنیای فرهنگ، با فعالیت آزاد مردمی و جذب نخبگان و انجمنهای علمی و هنرمندان و نویسندگان و صاحبنظران، باید کسی باشد که جاذبهاش برای فرهیختگان، اندیشمندان، هنرمندان و صاحبنظران زیاد باشد.
رئیسجمهوری در ادامه با بیان اینکه اساس فرهنگ دینی و ملی در اختیار صاحبان فرهنگ است و وزارت ارشاد باید هدایت و پشتیبانی کند، اظهار کرد: صاحبان فرهنگ، فرهیختگان، اساتید دانشگاه، هنرمندان، دانشجویان و فرهنگیان هستند و اینان باید این بار را بر دوش بگیرند.
روحانی با ابراز امیدواری از اینکه آقای دکتر صالحی امیری به خوبی از عهده مسئولیت جدید بر آید،گفت: امیدواریم در ماههای آینده شاهد شکوفایی فرهنگ و رضایت بیشتر مردم و هنرمندان و کاهش فاصله و شکاف در امور اجتماعی و فرهنگی باشیم. یکی به سمت راست راست و یکی چپ چپ سوق نیابد بلکه باید به هم نزدیک شویم. اسلام دین سمحه و سهله است، اسلام دین سختیها و مشکلات نیست، اسلام دین فطرت است. در اسلام عسر و حرج نیست.
روحانی تأکید کرد: باید اسلام آسان و اسلام پرجاذبه را به خوبی در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کنیم و در عین حال از اصول، فرهنگ اسلامی و هویت ایرانیمان ذرهای کوتاه نیاییم.
رئیسجمهوری با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسایل فرهنگی بسیار حساس و در این زمینه صاحب نظر هستند، اظهارداشت: باید به نکاتی که مورد نظر ایشان است، دقت شود و به مواردی که ایشان حساسیت دارند باید با حساسیت برخورد شود و انشاءالله وزارت ارشادی داشته باشیم که همه مردم را در مسیر نشاط، فرهنگ اسلامی و هویت دینی قرار دهد.
روحانی در ادامه با اشاره به صلاحیت و ویژگی های آقای سلطانیفر وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان، گفت: ایشان چهرهای هستند که هم فعالیت اجتماعی و هم فعالیت سیاسی و ورزشی داشته و به مسأله ورزش علاقه مند است و امور ورزشی را همیشه دنبال میکند. خود علاقه به یک کار، کار را سهل و دشواریها را آسان میکند.
رئیس جمهوری اضافه کرد: آقای سلطانی فر مدیر توانمندی است و در بخش گردشگری کار بسیار خوبی داشته و شاهد پیشرفت بسیار خوبی هم در جذب گردشگران و هم در ثبت میراث فرهنگی، هم در اعتلای فرهنگ ایرانی و هم در رونق صنایع دستی بودیم.
روحانی با اشاره به اینکه ورزش و جوانان برای ما بسیار اهمیت دارد و مطمئن هستم که ایشان این بار مسئولیت را به خوبی به مقصد میرساند، گفت: ضمن تشکر از اخلاق حسنه تلاش های آقای دکتر گودرزی در عین حال فکر میکنم آقای سلطانیفر با روحیه و نشاط جدید و با نفسی نو و با همفکری و همکاری و حمایت شما نمایندگان، پیشرفتهای خوب در ورزش و هم در زمینه جوانان ایجاد کنند.
تحرک و تحولات مثبت در امور ورزش و جوانان
رئیسجمهوری، آموزش و پرورش را مهمترین نهاد فرهنگی کشور برشمرد و گفت: هیچ نهاد فرهنگی مهمتر و کارسازتر از آموزش و پرورش نداریم؛ ساماندهی بیش از 13 میلیون دانشآموز در کلاسهای درس و این همه معلمین دلسوز در سراسر کشور، کار بسیار بزرگ و سختی است.
روحانی با اشاره به اینکه دکتر فانی در دوران فعالیت سه ساله، تلاش و کوشش فراوان کرده و با دلسوزی بسیاری از مشکلات را برطرف کردند و از زحمات ایشان تقدیر و تشکر میکنم، افزود: ما امروز به نقطهای رسیدیم که باید از یک نیروی جدید با توانمندی خوب استفاده و بهرهبرداری کنیم.
رئیسجمهوری ادامه داد: دولت برای رفع مشکلات آموزش و پرورش حتی در زمینه بحث مادی علیرغم اینکه در سال گذشته و امسال از لحاظ منابع مالی با شرایط ایدهآل فاصله داشتیم، اقدامات فراوانی انجام داده است؛ شما نمایندگان مجلس به خوبی میدانید که هزینه جاری آموزش و پرورش در سال 92، 14 هزار و 500 میلیارد تومان بوده و امسال در سال 95 هزینه جاری آموزش و پرورش 30 هزار میلیارد تومان و 2 برابر سال 92 است.
روحانی افزود: علاوه بر آن تصمیم گرفتیم 4 هزار میلیارد تومان از درآمد اوراق صکوک اجاره را در اختیار آموزش و پرورش بگذاریم که از آن برای پاداش بازنشستگان و سایر مطالبات استفاده شود که البته این 4 هزار میلیارد تومان شامل آن 30 هزار میلیاردی که ذکر شد، نمی شود.
کار فرهنگی قابل قیمتگذاری نیست
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه کار فرهنگی را نمیشود با پول ارزشگذاری کرد چراکه فرهنگیان کشور از جان خود گذشته و با عشق کار میکنند، گفت: خدماتی که انجام میدهیم در حد توان ما به عنوان تشکری ساده در برابر خدمات بلند و غیر قابل ارزشگذاری این خادمین ملت و نسل جوان و نوجوان جامعه است.
روحانی فاصله بین آموزش عالی با آموزش و پرورش را یکی از مسایلی عنوان کرد که در کشور ما وجود دارد و اظهار داشت: میدانید در بسیاری از کشورهای دنیا آموزش عالی و آموزش و پرورش یک وزارتخانه است؛ حالا در کشور ما دو وزارتخانه است که باید تلاش کنیم به هم نزدیک شده و یک مسیر را انتخاب و طی کنند.
دانشآشتیانی خدمات فراوانی در دفاع مقدس داشته و از متخصصین ارزشمند مدیریت در آموزش عالی و آموزش و پرورش است
رئیس جمهوری در بیان خصوصیات حرفهای و اخلاقی دکتر دانشآشتیانی که برای تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شده است، گفت: ایشان شخصیتی هستند که دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاههای سطح دنیا بوده و دارای تلاش در دفاع مقدس است.
روحانی با بیان اینکه «اولین آشنایی بنده با آقای دکتر دانش آشتیانی در ستاد پشتیبانی جنگ بود»، ادامه داد: شورای عالی پشتیبانی جنگ در سال 65 به ریاست مقام معظم رهبری که در آن دوران رییس جمهور بودند، تشکیل شد و به عنوان مسئول ستاد پشتیبانی جنگ با همه وزارتخانهها و دستگاهها و نمایندگان دستگاهها و معاونت جنگ وزارتخانهها به طور منظم جلسه داشتم و در آن ستاد آقای دکتر دانش به عنوان رابط دانشگاه و جنگ بود و خدمات فراوانی به دفاع مقدس و رزمندگان ارائه کردند.
رئیس جمهوری با اشاره به فعالیت دانش آشتیانی در آموزش عالی و تجربیاتش در آموزش و پرورش گفت: ایشان کسی است که از سالها پیش، از سال 45، کارش را در آموزش و پرورش آغاز کرده، مشاور، معاون و مسوول بوده و کاملاً با زوایای آموزش و پرورش آشنا است و من دفعه پیش هم که صحبت کردم ایشان میگفت در احزاب و جریانات سیاسی نیستم. سالهاست که اینها را ترک کردم و متمرکز در آموزش و کار تخصصی خودم هستم.
روحانی اظهار کرد: ما همین وزیر را میخواهیم. وزیری که از همه نیروها، افراد و جناحها استفاده و بهرهبرداری کند و تلاش ایشان برای ارتقای آموزش و پرورش و نسل جوان ما باشد. بهخصوص اینکه ایشان به شیوههای آموزشی بسیاری از کشورهای دنیا آشناست و در بحث اقتصاد و نحوه اداره آموزش و پرورش ایشان تجربه و تخصص دارد. تردیدی ندارم که آموزش و پرورش با مدیریت آقای دکتر دانش آشتیانی، شاهد یک تحول مثبت هم برای معلمین، هم برای بخش آموزش و هم برای بخش تربیت و هم برای نسل جوان ما خواهد بود.
رئیسجمهوری ضمن سپاسگزاری از نمایندگان مجلس، اظهار امیدواری کرد با رأی قاطع نمایندگان دهم به زودی شاهد فعالیت جدید این سه وزارتخانه و با نشاط جدید باشیم.
رئیسجمهوری پس از نطق یکساعته خود در مجلس، صحن علنی را ترک کرد.
مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: دانشآشتیانی ربطی به آموزش و پرورش ندارد
پس از اظهارات رئیسجمهوری، با اعلام هیأت رئیسه مجلس وارد بررسی صلاحیت «فخرالدین دانشآشتیانی» وزیر پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش شد و حشمتالله فلاحتپیشه نماینده اسلامآباد غرب به عنوان مخالف پشت تریبون قرار گرفت و هفت دقیقه صحبت کرد و هشت دقیقه از وقت خود را به اسدالله عباسی نماینده رودسر داد که وی هم به مخالفت صحبت کرد.
حشمتالله فلاحتپیشه به عنوان نخستین مخالف دانش آشتیانی در جایگاه سخنرانان قرار گرفت و از روحانی گلایه کرد که ترمیم باید آسیبشناسانه باشد و انتظار این بود که در حوزههای اقتصادی ترمیم صورت گیرد.
او خطاب به دانش آشتیانی گفت: تحصیلات شما به کار آموزش و پرورش نمیآید؛ اگر فضای فکری با فضای آن حوزه همخوان نباشد نمیتوانیم به آن حیطه کمک کنیم. تحصیلات شما راه و سازه است. سوابقتان نیز غیر آموزش و پرورشی است. تنها سابقه آموزش و پرورشی شما مربوط به مجتمع مفید است که این مجتمع نیز در بین غیر انتفاعیها اشرافیتر از بقیه است.
او ادامه داد: روزبهروز از آموزش دولتی دور شدهایم و هر جایی هم شعاری داده شده برنامه عملیاتی داده نشده است. شما در مفید و جاهای دیگر که بودید باید مسئولیت آنها را بپذیرید. در فتنه و تحسن و تحریم انتخابات بودید باید آن را بپذیرید. آموزش و پرورش فضای حساسی است و سیاسی شدن آن به ضرر مملکت است.
او ادامه داد: چون شما با بدنه آموزش و پرورش ارتباط نداشتید امید نیست که مشکلات حل شود. برخی دوستان که با چند صد میلیون تومان پاداش خدمت بازنشسته میشوند نمیتوان امید داشت مشکلات یک معلم را بفهمند. اگر میخواستید مشکلات حل شود فردی را از آموزش و پرورش میآوردید.
فلاحتپیشه متذکر شد: برنامه شما فقط شعار است و در عمل اتفاقی نیوفتاده است؛ هیچ طرح عملیاتی داده نشده است. روز به روز شکاف بین حقوق معلمان با متوسط کشوری بیشتر میشود. شما چقدر با درد معلمان حقالتدریسی و آموزش یاران آشنا هستید. برخی از مدیرانی که بخش اعظم آنها در خارج درس خواندهاند نمیتوانند آن را درک کنند. اگر ایران سرزمین ماست چرا در اینجا زندگی نمیکنند و درس نمیخوانند.
فلاحتپیشه با اشاره به برنامه پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش در راستای پیگیری برنامههای یونسکو آن را برنامههای لاییک غربی خواند و افزود: این که دانش آموزان هر چیزی را در حوزه آموزش در مدرسه تجربه کنند خطرناک است پس اصول و اعتقاد دینی ما کجا میرود؟ مشکل اصلی ما این است که سند بنیادین آموزش در کشور اجرا نمیشود.
او در پایان از نمایندگان خواست به فردی رأی دهند که فضای فکریاش با بدبختیهای موجود نزدیک باشد.
به گزارش خبرنگار آنا، فلاحتپیشه بخشی از وقت خود را به اسدالله عباسی نماینده رودسر دیگر مخالف دانشآشتیانی داد که وی نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: آقای دانش آشتیانی فقط میتواند در نوسازی مدارس کمک کنند.
اسدالله عباسی وزیر دولت احمدینژاد در ابتدای سخنان خود خطاب به رئیسجمهوری، اظهار کرد: چرا باز هم طبق معمول مشکلات کشور را به گردن دولت قبل میاندازید؟
او ادامه داد: درباره مسائل مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان موضوع شما کافی نبود. ما هم نمیگوییم اختلاس صورت گرفته اما ۸۰۰۰ میلیارد تومان کجا رفته است؟ چه کسی مطالبات را پرداخت نکرده است؟ حتما در این زمینه شفافسازی میشود. ما انتظار داشتیم درباره حقوقهای نجومی هم صحبت شود؛ مشکل اصلی مردم ما اقتصادی است.
عباسی درباره تغییر وزیر آموزش و پرورش نیز گفت: زمانی که آقای فانی استیضاح شد انتظار بود دولت به کمک فانی میآمد و مشکلات حل میشد و شاید مثل مجلس هفتم پادرمیانی میشد؛ بنده در آن مجلس حضور داشتم و رهبری صلاح ندانستند آقای فانی استیضاح شود.
عباسی متذکر شد: اگر قرار بود جابجایی شود از خود فرهنگیان استفاده میشد. آنها هم میتوانند آموزش و پرورش را به آموزش عالی پیوند بدهند. این نوعی بیاحترامی به نظام آموزش و پرورش است.
او افزود: مشکلات ما اقتصادی است. وزیر آموزش و پرورش استیضاح شد همان زمان انتظار بود همه دولت به کمک فانی میآمد همین قولها را آن موقع میدادند، تا کار حل شود. در مجلس هفتم هم رهبری صلاح نداست، آقای حاجی استضاح شود. ما هم کوتاه آمدیم.
این نماینده مجلس افزود: سنخیتی بین رشته آقای دانشآشتیانی و وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد. ایشان فقط میتواند در نوسازی مدارس کمک کنند. اگر ملاک مجتمع مفید است، آن مدرسه تافته جدابافتهای است که ارزشی برای دولت و بازرسی دولت قائل نمیشود.
او افزود: برنامههای آقای دانش آشتیانی در شأن فرهنگیان نیست و در این زمان ۹ ماهه نمیگنجد.
عباسی با انتقاد از برنامههای پیشنهادی دانش آشتیانی برای پیروی از یونسکو گفت: ما انتظار داشتیم به مطالبات بازنشستگان پرداخت شود در ضمن در این برنامه برای ساماندهی معلمان حق التدریسی، پیش دبستانی و آموزشیاران چیزی مطرح نشده است.
عباسی همچنین به برنامههای دانش آشتیانی برای وزارتخانه آموزش و پرورش انتقاد کرد و گفت: آنچه درباره بهرهگیری از روش مونته سوری گفته شده جای تأسف است.
وی از نمایندگان خواست به زندگی مونته سوری مراجعه کنند و نگاه وی را به ازدواج به روش کلیسا و همچنین ارتباط وی با فراماسونری را مورد توجه قرار دهند.
فریاد یک دلواپس علیه دانشآشتیانی: گزارش یک خواهر شهید از عملکرد شما در انگلستان را دارم
در ادامه این جلسه، نماینده ورامین در مخالفت با دانشآشتیانی گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش گفت: گزارش یک خواهر شهید از عملکرد ایشان در انگلستان را دارم که تقدیم رئیس مجلس میکنم.
سیدحسین نقویحسینی در صحن علنی مجلس در حالی که با عصبانیت فریاد میزد، اظهار کرد: دانشآشتیانی بازیگر نقش اول فتنه است.
وی ادامه داد: آقای رئیسجمهوری چرا با وزارت آموزش و پرورش بازی میکنید و چرا یک گزینهای را که از مجلس کارت زرد گرفته است دوباره به مجلس معرفی میکنید.
نقویحسینی گفت: آقای دانشآشتیانی بورس دولتی آقای هاشمی در انگلستان بوده است و در یک مدرسه ایرانی آنجا تدریس میکرده است درحالی که میدانید اعزام یک معلم به خارج از کشور چقدر سخت است. من گزارش مالی ایشان را دارم که به رئیس مجلس ارائه میدهم.
گافهای سنگین نماینده دلواپس در نطق به اصطلاح توفانی علیه دانش آشتیانی
نماینده ورامین در نطق خود علیه دانش آشتیانی گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش در حالی که با عصبانیت فریاد می زد، چند گاف مختلف داد.
سیدحسین نقوی حسینی در ابتدای سخنان خود که میخواست به میرحسین موسوی به عنوان یک فتنهگر اشاره کند، گفت: «رئیسجمهوری دوران جنگ عامل فتنه شد.»
این درحالی است که میرحسین موسوی در دوران جنگ نخست وزیر بود و مقام معظم رهبری در جایگاه ریاست جمهوری قرار داشت.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود دانشآشتیانی را نماینده مجلس ششم خواند. در واکنش به این ادعا جعفرزاده ایمن آبادی که در موافقت با دانش آشتیانی سخن میگفت این ادعای او را کذب دانست و گفت: اصلا آقای دانش آشتیانی در مجلس ششم نماینده نبوده است که بخواهد عضو فراکسیون یا کمیسیونی باشد.
موافقان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: تا کِی میخواهیم هر کس تزویر و تظاهر داشت را انقلابیتر بدانیم؟
نماینده مردم تهران در مجلس، گفت: بنده شهادت میدهم که اگر لحظهای احساس کنم هر فرد و وزیری بخواهد در برابر جریان مقدس انقلاب بایستد به عنوان اولین نفر در برابرش بایستم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام مهدی شیخ در دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، اظهار کرد: تا کی میخواهیم هر کس تزویر و تظاهر کرد، انقلابیتر بدانیم؟ تا کی میخواهیم این راه را ادامه دهیم؟
نائب رئیس فراکسیون روحانیت مجلس گفت: خودم را برای موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی آماده کرده بودم اما سؤالی دارم، تا کی میخواهید این روند را ادامه دهید؟ فردی آمد و وارد سیاست شد و سالها نیروهای نظام را به جان هم انداخت و با پشت پا زدن به اخلاق، تخصص و نظارت مجلس بر دولت. به کجا میرویم؟ این فرد مجددا خواست وارد صحنه سیاسی کشور شود، مقام معظم رهبری هوشیارانه اجازه ندادند فضای کشور دوقطبی شود. چرا میخواهیم فضا را دوقطبی کنیم؟
شیخ با انتقاد از سخنان مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: مخالفان و موافقان وزیر چه کسانی بودند. آقای ابوالفضل سروش و آقای محمدی هر دو جانباز و آزاده هستند. آقای جعفرزاده نیز جانباز دفاع مقدس هستند. آیا امثال این آقایان کافر و ضدولایت فقیه هستند؟ این چه ادبیاتی است؟ این چه رفتار ضداخلاقی است؟ تا کی میخواهید این روش را ادامه دهید؟ آیا این نفاق و ایجاد انشقاق در نیروهای انقلاب نیست؟ با تهمت زدن و انگ زدن به نیروهای وفادار به انقلاب و به نیروهایی که عمر و هستیشان را در راه انقلاب و نظام گذاشتند، تهمت نفاق بزنیم؟ آیا این کار با اسلام و با اخلاق و سیاستمداری سازگار است؟
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: قرار بود به اخلاق رای بدهیم. انقلاب ما انقلاب ارزشها و اخلاق بود. آیا این اخلاق و انسانیت و ارزش است؟ این رفتار کجای شعار انقلاب و راه شهداست؟ آیا دامن زدن به تفرقه، در قرآن آمده است؟ وظیفه ما در برابر تفرقه دشمن چیست؟ در آن تنور باید بدمیم یا باید آن را خاموش کنیم؟ حرکت دوستان عزیزم به کدام یک شباهت دارد؟ آیا زنده نگهداشتن اختلافات و نفاقها که افرادی متاسفانه بدور از اخلاق ایجاد کردند، نیست؟
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: عذرخواهی میکنم که حالت احساسی پیدا کردم. عقدهای بود که در دلم جمع شده بود. باید سیاستی اخلاقمدارانه و انسانمدارانه در پیش بگیریم.
دانش آشتیانی دست پرورده شهید رجائی است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دانش آشتیانی دست پرورده رئیس جمهور شهیدمان، شهید رجائی است که در کنار ایشان خدمات ارزندهای انجام دادند.
به گزارش خبرنگار آنا، داوود محمدی که به عنوان موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه علنی امروز مجلس صحبت میکرد گفت: آقای دانش آشتیانی از اعضای فعال انجمنهای اسلامی، انقلابی دانشگاهها در پیش از انقلاب بودند و در ابتدای انقلاب لباس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به تن کردند و در رعایت احکام اسلامی همیشه در بین مدیران مثال زدنی بودند.
وی افزود: در زمینه تعلیم و تربیت آشنا به علوم تربیتی و علم معلمی هستند و عملکرد موفقی در مدیریت موسسه آموزشی مفید داشته اند و در حوزه های مدیریت خرد و کلان کشور حضور داشتند.
وی تصریح کرد: آقای دانش آشتیانی در سه دوره، در وزارت علوم معاونت این وزارتخانه را بر عهده داشتند که در هر سه دوره عملکرد موفقی را به جای گذاشتند و در استانهای محروم کشور نیز مدارسی تاسیس کردند که به عنوان مدارس نمونه کشوری شناخته شد و قطعا با این عملکرد و سابقه و برنامه میتوانند در آموزش و پرورش گرهگشای مشکلات کشور باشند.
دانشآشتیانی هرگز بازداشت نشده است
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تأکیدکرد: دانشآشتیانی هرگز بازداشت نشده است.
غلامعلی جعفرزداه ایمنآبادی در جلسه علنی امروز ـ سهشنبه، 11 آبان ماه ـ مجلس شورای اسلامی در موافقت با دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش، گفت: دین ما هم دفاع از مظلوم میکند و هم دین اخلاقمداری است. داستان فتنه کی قرار است تمام شود؟ یا فردی باید فتنهگر باشد یا کاسب فتنه یا ساکت فتنه. اگر کسی کاسب فتنه بود، اینجا نمیآمد. کاندیدای پیشنهادی شود چرا از تریبون مجلس دروغ میگوید اصلا ایشان نماینده مجلس ششم نبود که بخواهد تحصن کند. اگر پشتیبانی جنگ و حضور در جنگ و فرزند روحانی باسابقه و ... کارنامه محسوب نمیشود، چه چیزی قرار است سابقه باشد؟ آیا این پاک کردن سابقه نیست؟
نماینده مردم رشت ادامه داد: اگر از سران فتنه میخواهید بگویید از آنها بگویید که هشت سال هر بلایی خواستدند بر سر مردم آوردند و راحت در خیابان راه میروند اما امروز به کسان دیگری برچسب فتنه میزنند. اگر قرار است فقط نظرات ملاک شخصی ما نباشد که نمیشود مملکت را اداره کرد. اختلاس را دادگاه اثبات میکند نه ادعای پشت تریبون. مگر آقای نجفی موفقترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب نبود؟ ایشان از کجا آمده بود؟ مگر از وزارت علوم نیامده بود؟ فرهنگیان مشکل دارند، فرهنگیان نمیخواهند کسی با آنها گریه کند. آنها به دنبال فردی هستند که مشکلاتشان را حل کند. ریس هیات دولت فردی را معرفی کرده که میتواند کمکش کند و در این مدت کوتاه میتواند این وزارتخانه را اداره کند.
جعفرزاده ایمنآبادی گفت: یادتان رفت که از وزاری علوم کسی نبود که دفاع کند؟ در نهایت منجر به این شد که کمترین بودجه را وزارت علوم گرفت. الان هم معتقدم واقعا به آقای دانشآشتیانی ظلم شده است. خواهش میکنم که به ۳ وزیر پیشنهادی رای دهید. معتقدم اصلا بحث احساسی مطرح نیست زیرا عقلای کشور در مجلس جمع شده و با تهمت و افترا به کسی رای نمیدهند. ما همه نگران آخرتمان هستیم. افرادی در این مجلس هستند که از بالاترین سرمایهشان گذشتند. چه کسی بیشتر از ما نگران انقلاب و نظام است؟ این مجلس مجلس ولایتمدار است اما با تهمت و برچسبهای دروغین آخرت را نمیفروشیم و معتقدیم باید به این دولت کمک کرد. در حال حاضر در اکثر درآمدهای گمرکی و نفتی با کسری روبهروست. اگر آموزش و پرورش مشکل دارد ما باید آستین بالا بزنیم.
وی با بیان اینکه «این مجلس ثابت میکند که هم ولایتمدار است و کمککننده دولت و ملت»، گفت: احساس کردم امروز کمی از آموزههای اخلاقی فاصله گرفتیم. امروز فرهنگیان کسی را میخواهند که بدون سرپرست آنها را رها نکنیم.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم خطاب به نمایندگان گفت: مردم رایی که به شما دادند و آنها امروز خواهند دید که آیا این رای نتیجه میدهد یا خیر؟
دانشآشتیانی: محور برنامههای من واقعگرایی و تحولخواهی است
پس از اظهارات مخالفان و موافقان، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: مهمترین مسألهای که دغدغه چندین ساله من است، این است که آموزش و پرورش را باید بخش سرمایهای کشور دانست؛ لذا محور اصلی برنامه من در چارچوب سند تحول آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرنگار سیاسی آنا، فخرالدین دانشآشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: خدا را شاکرم که موقعیتی فراهم آورد تا در این جمع بسیار حائز اهمیت که هم دولت حضور دارد و هم نمایندگان مجلس قدری راجع به آموزش و پرورش کشور صحبت کنم.
وی در ادامه افزود: ابتدا در آستانه روز 13 آبان روز دانشآموز، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی هستیم، روزی که خون پاک دانشآموزان در برابر دانشگاه تهران به زمین ریخت و پیوند میان مدرسه و دانشگاه و دانش آموختن و تعهد داشتن را نمادین کرد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: حسب وظیفه نکاتی را در رابطه با برنامه خدمت شما عرض میکنم، برنامه من در 4 بخش تنظیم شده، مهمترین مسئلهای که دغدغه چندین ساله من است، این است که آموزش و پرورش را باید بخش سرمایهای کشور دانست و نه بخش مصرفی و مدرسه را باید مهمترین واحد تأثیرگذار در توسعه بهشمار آورد. لذا محور اصلی برنامه من در چارچوب سند تحول آموزش و پرورش است و برنامه من تماماً بر اساس خواست مقام معظم رهبری است. بنده این را بهجد عنوان میکنم و برای این موضوع به شما آدرس دقیق میدهم.
دانش آشتیانی ادامه داد: برنامه پیشنهادی من واقعگرایی و تحولخواهی است، اگر نماینده مخالف من عنوان کردند که اینها اجرایی نیست، بله مسلم است که در مدت کوتاه در این 7 یا 8 ماه امکان تحقق برنامه کامل من وجود ندارد، همچنانکه در مقدمه به آن اشاره کردم که این برنامه یک برنامه درازمدتی است، اما در انتها برنامه کوتاهمدتی که مرتبط با آن برنامه درازمدت است را آوردهام.
وی اضافه کرد: در رابطه با آموزش و پرورش و توسعه آن باید توجه داشته باشیم که نظام آموزشی ما گرفتار آسیبهای ساختاری است، مسئله آموزش و پرورش مسئله ملی است که حل مسئله ملی نیاز به اجماع ملی دارد، من مطمئنم به عنوان یک فرد در آموزش و پرورش به تنهایی نمیتوانم این وزارتخانه را به جایگاه خودش برسانم، بلکه همه دولت، نمایندگان مجلس باید کمک کنند که این جایگاه آموزش و پرورش در جایگاه اصلی خودش قرار بگیرد و به عنوان یک مسأله ملی و اهمیتدار کشور تلقی شود.
جلسه در میانه سخنان دانش به عصر موکول شد
علی لاریجانی در میان سخنان دانش آشتیانی گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: چون به وقت اذان رسیدهایم و طبق آییننامه باید جلسه متوقف شود ادامه سخنان آقای دانش آشتیانی در جلسه عصر انجام میشود.
نمایندگان نیز با ادامه جلسه رسیدگی به رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در ساعت یک بعد از ظهر موافقت کردند.
آغاز نوبت عصر با صالحیامیری
با ورود به ساعت یک بعد از ظهر، ادامه صحن علنی مجلس در نوبت عصر برای رسیدگی به رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی از ساعت یک عصر آغاز شد.
دانش آشتیانی به همراه معاون اول رئیس جمهوری اسحاق جهانگیری در صحن علنی مجلس حاضر شد و در جایگاه سخنرانی قرار گرفت تا هفت دقیقه باقی مانده از نطق خود را ارائه دهد.
پس از آن نیز، جلسه بررسی صلاحیت سیدرضا صالحیامیری وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.
مخالفان وزیر پیشنهادی ارشاد: چرا ابا دارید بگویید سرباز گمنام امام زمان بودید!
نماینده فریمان در مخالفت با صالحیامیری گزینه پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اسم مستعار شما سید رضا فلاح است شما چرا ابا دارید که به نمایندگان بگویید سرباز گمنام امام زمان(عج) بوده اید. آیا سربازی گمنامی شما خدای نکرده باعث سرشکستگی شما بود که از نمایندگان مجلس مخفی کردید؟ ما دست سربازان گمنامی که برای خدمت به مردم وارد میشوند را میبوسیم. آیا واقعا سربازی گنام را از قلم انداختید یا فکر کردید که نمایندگان حواسشان نیست؟
به گزارش خبرنگار آنا، سید احسان قاضیزاده هاشمی که در مخالفت با سیدرضا صالحی امیری سخن می گفت، اظهار کرد: مرور برنامههای شما نشان میدهد دستهای شما خالیتر از آن است که بتوانید دردی از این حوزه دعوا کنید. نمیتوانم میان عضویت در دادگاه، ارتش و فرهنگ ارتباطی پیدا کنم. رییسجمهور یک سرهنگ را برای فرهنگ معرفی کرده است.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: امروز در حالی در این جایگاه مقدس ایستادهام که خدا را شهادت میگیرم نیتی جز کمک به فرهنگ این سرزمین ندارم.
نماینده مردم فریمان در مجلس خطاب به هنرمندان، اندیشمندان و هموطنان گفت: آنچه میگویم تنها دغدغه فردیام نیست بلکه انعکاس وظیفه نمایندگی در مجلس است. از رویش بیفرهنگی در عرصه فرهنگی کشور سخن میگویم.
ناظر مجلس در شورای نظارت صدا و سیما، مدعی شد: اینجانب برخلاف بسیاری عزیزان از نزدیک دارای سوابق فرهنگی هستم. حال فرهنگ بدتر از آن است که شما از پس آن بر بیایید. مدتهاست عرصه فرهنگ، عرصه سیاستبازی و جناحبازی آدمهای غیرفرهنگی شده است و نفس فرهنگ را به شماره انداخته است. مرور برنامههای شما نشان میدهد دستهای شما خالیتر از آن است که بتوانید دردی از این حوزه دعوا کنید. نمیتوانم میان عضویت در دادگاه، ارتش و فرهنگ ارتباطی پیدا کنم. رییسجمهور یک سرهنگ را برای فرهنگ معرفی کرده است.
وی خطاب به صالحیامیری، پرسید: آیا میدانید چرا نوبت برای شما باز شده است؟ آقای جنتی نه شهید کنسرت شد و نه به دلیل توجه دولت به دغدغه مراجع کنار گذاشته شد. اگر خبر ندارید دلیل برکناری جنتی را بعدا به اطلاع شما میرسانم. شما خود را چقدر متخصصتر از جنتی میدانید؟ شما کتابهایی را برای خود منتشر کردهاید که بیشتر شبیه کتابسازی است. شما با کدام جرات کتاب «نظریههای فرهنگی» را نوشتهاید؟ کتاب «دانستیهای یک رایزن فرهنگی» را از کجا آوردهاید؟ درسش را خواندهاید یا تجربهای رایزن فرهنگی را داشتهاید؟
قاضیزاده هاشمی گفت: وقتی یک نویسنده یا فیلمساز برای دریافت مجوز سراغ شما به وزارت فرهنگ و ارشاد بیاید آیا به جای موافقت و صدور مجوز، دنبال پروندهاش در وزارت اطلاعات میگردید؟ آیا دستورها و توصیههای بیقاعده را برای ممیزیها انجام میدهید؟ اگر بر فرض رییسجمهور نامه نوشت که فلان بخش فیلم را سانسور کنید چه میکنید؟
نماینده مردم فریمان در مجلس خطاب به وزیر پیشنهاد فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرسید: با کدام جنبه یا چهره شما روبرو هستیم؟ گفتید دفتر حوزه علمیه را میخواهید در دفتر وزارتی راه بیندازید، قسم حضرت عباس را باور کنیم یا آن یکی دیگر را؟ در جایی کنسرت را مساوی مشروب الکلی دانستهاید، شما باید از افرادی که برای اعتلای موسیقی پاک ایران، تلاش می کنند عذرخواهی کنید.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از استعلامی که از نادران و توکلی انجام داده سخن گفت و افزود: بنده از نادران استعلام کردم مبنی بر اینکه صالحی امیری معذرخواهی کرده یا توبهنامه نوشته اما ایشان این مسئله راتکذیب کرد. درباره پرونده دکتر توکلی نیز با وضعیت مشابهی روبرو هستیم.
نماینده قم هم در مخالفت با سیدرضا صالحی امیری گزینه پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایشان هیچ تحصیلات و تخصص مرتبط با فرهنگ ندارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور، در مخالفت با صالحیامیری اظهار کرد: ایشان تا سال 83 در وزارت اطلاعات خدمت کرده اند و بعلاوه من گزارش فعالیت های اقتصادی ایشان را دارم.
وی تأکید کرد: آقای صالحی امیری هیچ سابقه و تخصصی در حوزه فرهنگ ندارد و برای این وزارت خانه مناسب نیستند.
وی افزود: امروز شاهد بودیم که در بیانات برخی ناطقین بسیار افرادی را محکوم کردند که در هیچ مرجع قانونی حتی یک برگ حکم علیه آنها صادر نشده است لذا طبق منطقی که حاکم میشود باید یک منطق جاری باشد در جلسه. با یک بام و دو هوا نمی شود در مورد مسائل قضاوت کرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: کسی می گفت اگر وزیر رای اعتماد نگیرد چه میشود ؟ سه ماه وزارت خانه فشل شده و سرپرست معرفی میشود کجای قانون گفته شده که رئیسجمهور باید لج کند و کسی را معرفی کند . بله میتواند از فرصت سه ماه هم استفاده کند ، راه باز است. دولت همین فردا میتواند گزینه های خود را معرفی کند . این منطق نمی تواند درست باشد.
ذوالنور افزود: کسانی که گفتند تغییر در این سه وزارت خانه نشانه ولایت مداری است ، ما منکر نیستیم اما رهبری بارها به مسائل اقتصاد و معیشت جامعه تاکید داشته اند که این در اولویت قرار دارد و ما باید در راستای بهبود اقتصادی تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه امام (ره) فرمودند میزان حال فعلی افراد است اظهار کرد: امروز افراد ر ا بر اساس نیازهای روز باید بسنجیم . اگر چیزی گفته میشود نفی گذشته و نابسامانی نیست. این منطق که خود را نادیده بگیریم به خاطر دیروز از نظر شرعی و تاریخی صحیح نیست. قاتلین امام حسین (ع) از شام و بلاد کفر نیامدند کسانی بودند که پشت سر علی (ع) نماز خوانده بودند.
وی با اشاره به جلسه فراکسیون روحانیون مجلس با سه وزیر پیشنهادی اظهار کرد: بنده ابتدا قصد مخالفت نداشتم حتی به خود وزیر پیشنهادی هم گفتم و یادآور شدم که در دوران فتنه صالحی امیری با هشت نفر دیگر به وزیر اطلاعات وقت( محسنی اژهای ) نامه نوشته ام و این نامه بعد از خطبه های رهبری در تاریخ 29/ 3 /88 بوده است. ابتدا آقای صالحی امیری منکر نامه شدند بعد که ما اصرار کردیم گفتند تعرضی به نظام و ولایت و تائیدی بر فتنه در این نامه نبوده است.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: اما پس از جلسه بنده به نامه دسترسی پیدا کردم و آن را بررسی کردم و کاملا برخلاف آن چیزی بود که به من گفتند لذا احساس کردم که امروز باید وظیفه خود بدانم که در مخالفت صحبت کنم.
ذوالنور ادامه داد: سکوت خواص در فتنه پاشیدن بذر تردید به سرزمین دل های مردم است. امروز فرمودند فتنه کی تمام میشود؟بنده عرض میکنم تا زمانی که فتنه گرها در مسیر فتنه وجود دارد و تا زمانی که موضع شان مشخص نباشد این مسئله وجود دارد.
وی تاکیدکرد: چرا اصرار داریم از حافظه تاریخی این مسئله را تنزل دهیم و حد یک اعتراض انتخاباتی برسانیم؟ چرا از حقایق فرار می کنیم بر روی چه چیزی سرپوش می گذاریم؟ مگر میشود در چنین وضعیتی بی تفاوت باشیم؟ در دوران فتنه کدام رسانه دشمن سراغ دارید که با تمام امکانات در کوبیدن خط امام (ره) ورود نکرده باشد؟
وی افزود: اگر می گوییم فصل الخطاب رهبری است چرا باید از خطبه رهبری چنین نامه ای نوشته شود؟
ذوالنور ادامه داد: صالحی امیری به همراه هشت نفر دیگر در آن زمان به وزیر اطلاعات وقت نامه نوشتند که بر اساس این سه مورد وظیفه شناسی و دشمن شناسی و رویکرد خودی و غیرخودی را زیرسوال بردند . در صفحه ای از این نامه آمده است که به هیچ دلیل و منطقی مردم اگر حس کنند به هویتشان بی حرمتی شده به آنها حمله میکنند. چرا باید از کسانی که بانک ها را آتش زدند؟ چادر از سر زن مردم برداشتند، دفاع شود؟ ا گر زیر سوال بردن خودی مطرح است ، اسم این را چه باید گذاشت؟
وی در ادامه اظهار کرد: در بخش دیگری از این نامه گفته شده که با امام خرداد ۴۲ ، بهمن ۴۷ و امام سالهای جنگ بیعت می کنیم. این حضرات در نامه ۹ صفحه ای حتی یک جا از حمایت رهبری یاد نکردند .
نماینده قم در مجلس در پایان اظهار کرد: وزارت ارشاد ، ارشاد و اسلامیت است اما تحصیلات صالحی امیری ربطی به وزارت فرهنگ ندارد.
یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز گفت: آقایی که میگویی فتنه چیست، آقا گفتهاند فتنه خط قرمز نظام است. دوستان اگر در فتنه نبودند، اعلام کنند، خلاص. افرادی که متهم به فتنه هستند معذرتخواهی کنند، آقا گذشت میکند اما این آقایان هنوز عذرخواهی نکردهاند.
حجتالاسلام حسن نوروزی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: جای فرزندان شهدا یعنی ایثارگران و جانبازان در میان سه وزیر پیشنهادی خالی است. انتظار این بود یکی از این عزیزان از میان فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران معرفی میشدند.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در مجلس اظهار کرد: مرده باد و زنده باد در پیشگاه خداوند زمانی ارزش دارد که تکلیف شرعیمان را انجام دهیم. بینی و بینالله به وزرای پیشنهادی به نحوی رای دهیم که در پیشگاه خداوند شرمنده نباشیم.
وی در ادامه نطقش را به طرح سؤالاتی از صالحی امیری اختصاص داد و از وی خواست تا به سؤالاتش پاسخ دهد.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرسید: آقای صالحیامیری برای مبارزه با نفوذ فرهنگی چه برنامهای دارید؟ در برنامههای شما چیزی ندیدم. در کتاب «احیای آسمانی» موضوع اشغال مسجدالاقصی حذف شده با این نفوذ چگونه میخواهید مبارزه کنید؟ جای ترویج سطح زندگی اسلامی، تقویت بنیان خانواده و اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور در برنامههای شما خالی است، برای اینها چه برنامهای دارید؟ در زمینه تحول فرهنگی در کشور و در وزارت فرهنگ چه برنامه و طرحی دارید؟
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: اهداف کلانتان را اعلام کردهاید اما درباره برنامههای که این اهداف را تحقق خواهد بخشید هیچ برنامهای اعلام نکردهاید. از کانونی ترین معضلات فرهنگی کشور مثل کتاب، سینما، مساجد، دیجیتال و کانون فرهنگی است، برنامههای عملیاتی شما در این حوزهها چیست؟ در فرآیند صدور مجوز و بهروزرسانی نظارت بر فعالیتهای مضر چه برنامهای دارید؟ برای جلوگیری از سیاسی شدن وزارتخانه و جلوگیری از دخالت سیاست در فرهنگ چه برنامهای دارید؟ همین الان فرهنگسراها به ستاد انتخاباتی تبدیل شده است که نتیجه عکس میدهد.
نوروزی با طرح این پرسش که خصوصسازی و دولتیسازی در حوزه فرهنگ مطرح است، نوع تعاملات فرهنگی در برنامههای شما چیست، ادامه داد: وزارت فرهنگ چه برنامههایی برای تهاجم و نفوذ فرهنگی دارد؟ به نگرانی مراجع عظام تقلید چه پاسخی خواهید داد؟ ایران اسلامی عزیزمان دارای ظرفیتهای دینی و فرهنگی غنی است. در زمینه اوقاف چه برنامهای دارید؟
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در مجلس افزود: در زمینه اقتصاد فرهنگی و پیگیری صنعت فرهنگ به جای صنعت نفت برنامه عملیاتی دارید؟ البته در این زمینه موضعگیری کردهاید اما راهکار عملیاتی ارائه ندادهاید. آیا در جهت آموزشهای عمومی برای افزایش سطح آگاهیهای مستمر با آموزش و پروش، دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات برنامهای دارید؟ در حوزه شناساندن افکار ایرانی اسلامی به جامعه چه برنامهای دارید؟ برای فضای مجازی و تحقق اهداف رهبری در این حوزه و ساماندهی آن چه برنامهای دارید؟ در حوزه شبکههای اجتماعی چه تدابیری دارید؟ چه برنامهای در زمینه اقتصاد مقاومتی دارید؟
موافقان صالحیامیری: مگر حضور در دستگاههای امنیتی نقطه ضعف است؟
نماینده مردم نوشهر در مجلس دهم گفت: حضور صالحی امیری در دستگاه امنیتی برای آرامش مملکت بوده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، قاسم احمدی لاشکی در موافقت با سیدرضا امیری صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان گفتند موضوع فرهنگی بسیار مهم است احساس ولنگاری میکنم بنابراین اگر سه وزیر همزمان اتفاقی تغییر میکنند، قطعا ولایتپذیری ریاست جمهوری را نشان میدهد، چراکه این یعنی رئیسجمهوری دغدغه فرهنگ دارند.
وی ادامه داد: برادر عزیزم دکتر قاضیزاده هاشمی گفتند عزیزان این رای برای چند ماه بیشتر نیست بنابراین حضور ایشان برای چندماه آزمایشی برای دوره بعد است که همین عزیزان آزمایشی نزد مجلس پس خواهند داد و در ماههای آینده آن را محاسبه میکنیم. آقای قاضیزاده «عیب مِی جمله بگفتی، هنرش نیز بگو» اگر ایشان در دستگاه امنیتی بوده، برای آرامش فرزندان مملکت بوده است. آیا «کا.گ.ب» از او حمایت کرده است؟ آیا در سازمان سیا کار کرده است؟ آیا این نقطه ضعف است؟
نماینده مردم نوشهر در مجلس اضافه کرد: موضوع دیگر اینکه کتاب آقای صالحی امیری چاپ ششم نیست، بلکه چاپ هشتم است. اگر قرار است ارشاد را به کسی بدهیم، باید به صاحب آن بدهیم. ۳۷ مقاله از او دیدم. ۲۶ مقاله با عنوان توسعه فرهنگی کالای فرهنگی و سیاست فرهنگی و صنایع فرهنگی و ابعاد فرهنگی و تحولات فرهنگی و مدیریت فرهنگی بوده است. حال ایشان به خاطر نوشتن در حوزه فرهنگ زیر سؤال است.
صالحیامیری در صحن مجلس: غیرسیاسی کردن حوزه فرهنگ را پیگیری میکنم
وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از اظهارات مخالفان و موافقان در صحن علنی امروز مجلس گفت: اگر به من اعتماد کنید در خدمت فرهنگ، هنر و اصحاب فرهنگ خواهم بود و اگر مسئولیت ندهید باز هم در خدمت فرهنگ هستم.
به گزارش خبرنگار آنا، سیدرضا صالحی امیری در سخنان خود، ضمن قدردانی از رئیسجمهوری برای معرفی به مجلس و تشکر از موافقان و مخالفان گفت: فرهنگ به مثابه اکسیژن در فضای جامعه است و فرهنگ میتواند تمام انسانهای تشنه را سیراب کند. فرهنگ رود جاری دائمی برای تعالی فضیلت انسان ها است.
وی با بیان ایکه فرهنگ چهار جلوه اساسی انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و سازگاری را به دنبال دارد، گفت:جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام حکمفرما است و انسانها شخصیت والایی دارند. انسانها با یکدیگر سازگارند و از این منظر مقام معظم رهبری تعبیر زیبا را فرمودند که فرهنگ هویت ملت است و همه چیز مترتب به فرهنگ است. فرهنگ اقتصاد، حاشیه و ذیل سیاست نیست در واقع اقتصاد سیاست، حاشیه و ذیل فرهنگ هستند که باید به این مسئله توجه کرد. نمیتوان فرهنگ را از عرصههای دیگر منفک کرد که با این نگرش و گفتمان رهبری باید فرهنگ را معرفی کرد.
صالحی امیری با اشاره به سابقه کاری و فعالیت هایش گفت: نزدیک به ۲۰ سال از عمرم را صرف مطالبات فرهنگی، اجتماعی کردم. دورانی پر افتخار در دستگاه امنیتی بودم که مطالبات فرهنگی رسانه ای از وظایف دائمی ما بود. برای اولین بار نگاه نرم افزاری از دید امنیتی را انجام دادیم و با تاسیس ۱۰ مرکز مطالعاتی تلاش شد نگاه نخبگان، اندیشمندان و هنرمندان در تصمیمات امنیتی دخیل شوند.
وی با اشاره به فعالیتش در کتابخانه ملی گفت: در دوره سه ساله حضورم در کتابخانه ملی گفتوگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کرده و با نخبگان این پیام را دارم که با گفتوگو می توان مشکلات را حل کرد. ریشه گفتگو مباحثه است و که مباحثه ثمره حوزه علمیه است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: من برای اولین بار نظام فرهنگی را آسیب شناسی کردم و ۴۳ آسیب را در آن برشمردم. همچنین ۲۳ آسیب را در ارشاد شناسایی کردم و شناخت نسبی از زمینی دارم که می خواهم روی آن قدم بگذارم.
وی افزود: ما در نظام فرهنگی زندگی می کنیم که مجموعه نهادها، ساختارها و قوانین و روابط حاکم بر آن است. گفتمان غالب در این زمینه ، گفتمان مقام معظم رهبری است که نفی تحجر ، تصلب و جزم اندیشی از یک سو و نفی ولنگاری فرهنگی از سوی دیگر و در واقع آزاداندیشی فرهنگی را پیگیری میکند. در ذیل این گفتمان، گفتمان آقای روحانی قرار دارد که در پایه اعتدال، عدالت، عقلانیت و دیانت فرهنگی استوار است.
صالحی امیری یادآور شد: روح فرهنگ در جامعه ایران باید دینی باشد . همه حوزه های فرهنگ باید چارچوبهای دینی را پاس بدارند و کسی نمیتواند از مرزهای دینی عدول کند. ما در یک نظام فرهنگی زندگی میکنیم که ملک مشاع است. یک ضلع آن سیاستگذاری فرهنگی است که بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد، یک ضلع مجلس، یک ضلع روحانیت، مراجع و ائمه جمعه، یک ضلع نهادهای عمومی مثل دانشگاه آزاد، شهرداریها، سازمان تبلیغات و ضلع دیگر نهادهای مردمی هستند. وزیر باید بداند که باید تعامل، سازگاری و همگرایی را در دستور کار قرار دهد.
وی با بیان اینکه «اگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نتواند با منظومه فرهنگی در جامعه سازوگار باشد دچار چالش میشود»، گفت: اولین کار من در وزارت ارشاد در ۹ ماه آینده ایجاد ثبات و آرامش در محیط فرهنگی است چرا که توسعه در بستر اغتشاش و تنش شکل نمیگیرد. اصلاح طلب و اصولگرا، ولایتمدار و معتدل همه زیر سقف ولایت و انقلاب اسلامی و در یک دایره قرار دارند.
صالحیامیری با تاکید بر اینکه وزارت ارشاد نباید وارد عرصه کار سیاسی شود، ادامه داد: غیرسیاسی کردن حوزه فرهنگ از جمله مسائلی است که آن را پیگیری میکنم. انتقال بازی از زمین سیاست به فرهنگ از مسائل مهم است و سیاستمداران باید از بازی فرهنگ خارج شوند که لازمه آن انسجام و تعامل است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه انسجام و تعامل با خرده فرهنگها از مهمترین راهبردهای وی خواهد بود، گفت: ما بدون درک یکدیگر نمیتوانیم با هم همکاری کنیم. اقوام ایرانی واقعیتهای این سرزمین هستند و ما نباید این سرمایهها را انکار کنیم ما باید تنوع فرهنگی را به رسمیت بشناسیم وبدانیم همه زیر فرهنگ بزرگ ایران اسلامی زندگی میکنند. ما ضمن اعلام وفاداری به فرهنگ ملی، تنوع فرهنگی را به رسمیت می شناسیم و میگوییم حق اقوام است که آنطور که فکر میکنند بیندیشند، به زبان خود سخن بگویند و با آداب و رسوم خود پایبند باشند.
وی در پاسخ به یکی از مخالفان مبنی بر اینکه «تحصیلات مربوط به حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست»، گفت: بنده دکترای مدیریت دارم و در حوزه مطالعات و منازعات قومی در ایران و الگوی تنوع و انسجام فرهنگی در ایران بسیار کار کردم. طبیعتا کسی که تحصیلات مدیریت برنامهریزی دارد میتواند دستگاهی را اداره کند.
صالحی امیری همچنین با بیان اینکه «دغدغه رهبری ولنگاری، نفوذ فرهنگی و مقاومت فرهنگی است»، گفت: بنده والله معتقد به ولنگاری و لیبرالیسم فرهنگی نیستم چون لیبرالیسم فرهنگی مبتنی بر اومانیسم، سکولاریسم و فمنیسم است در حالی که اندیشه دینی ما مبتنی بر وحدانیت، شریعت و وفقاهت است. نمیتوان در جامعهای که مبانی آن وحدانی است لیبرالیستم را تقویت کنیم.
وی تأکید کرد: بر این اساس پاسداری از مرزهای دینی و رفع دغدغه های مراجع و در راس آن مقام معظم رهبری وظیفه قطعی دستگاه فرهنگ کشور است از این رو بنده به جای شعار، سخنرانی، همایش و بنر ساختاری ایجاد خواهم کرد و گزارش آن را به مجلس خواهم داد.
صالحی امیری با تاکید بر لزوم تقویت و توجه جدی کانونهای فرهنگی و دینی و قرآنی در کشور گفت: استراتژیی که رهبری مطرح کردند آن است که روح حاکم بر فرهنگ باید فرهنگ دینی باشد. باید این را به صورت عملیاتی، برنامهای و پروژهای در سطح نظام فرهنگی اعمال کرد.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم ایجاد سازوکاری برای نیازسنجی فرهنگی گفت: نظام تولید، توزیع، ترویج و مصرف فرهنگی به سامان نیست. این کار به الگویی نیاز دارد تا اینکه بدانیم چه چیزی را به چه میزان تولید کرده و چه کسانی باید در عرصه فرهنگی مصرف کنند. امروز در فضای مجازی با انبوهی از فرصتها و تهدیدها روبرو هستیم ولی نمیتوان انکار و اجبارسازی کرد و در مقابل آن باید به سمت درک و هدایت نیازهای نسل جوان رفت.
به گفته وی، باید این نیازها را به سمت اهداف متعالی انقلاب اسلامی احیا کرد. تقابل، انکارسازی و اجبار سازی راه حل حوزه فرهنگ نیست. تعامل، گفتوگو، سازگاری و داشتن نگاه محبت آمیز به جوانان و اصحاب فرهنگ و هنر باعث تعالی فرهنگ میشود.
صالحی امیری با اشاره به لزوم توجه به فرهنگ عمومی گفت:جامعه باید در حوزه اخلاقی تقویت شود . باید الزاما در حوزه اخلاق فردی در جامعه کار کنیم، صداقت، پاکدستی، راستگویی، اعتماد به نفس، همگرایی و همنوایی و دیگر دوستی از اصول اخلاقی اسلامی و ایرانی است اما چرا در جامعه کم رنگ شده؟ باید روی سرمایه فرهنگی و اجتماعی در جامعه کار شود.
وی با بیان اینکه «میتوان از ابزار فرهنگی برای گفتمانسازی استفاده کرد»، گفت: گفتمانسازی از فرهنگ آغاز میشود و نباید در سطح دولتها باقی بماند بلکه باید به سطح جامعه منتقل شود. مردم باید به گفتمان اقتصادی نیاز داشته و در سبد نیازهایشان آن را ببینند. این نگاه به حوزه اقتصاد مقاومتی ضروری است.
صالحیامیری با اشاره به موضوع اقتصاد فرهنگ گفت: گردش مالی اقتصاد فرهنگ در دنیا ۸۲۰ میلیارد دلار است که از این میزان سهم چین ۱۲۰ میلیارد دلار ،آمریکا ۸۰ میلیارد دلار ، کره ۴۲ میلیارد دلار و سهم جمهوری اسلامی ایران کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار است.
وی افزود: ما تقریبا یک هزارم گردش مالی صنعت فرهنگ را در دنیا داریم که این فاجعهآمیز است در حالی که ظرفیت صنعت هنر، فیلم، خط، نقاشی، تذهیب، انیمیشن، هنرهای تجمسی و صنایع دستی در این کشور میتواند در بلندمدت جایگزین صنعت نفت شود لذا باید طبق گفته رئیسجمهور برنامه استراتژیک کلان را در دستور کار داشت. حتما در صورت دادن رأی اعتماد به مجلس در بودجه ۹۶ به دنبال بسترسازی و حمایت و سرمایهگذاری در اقتصاد فرهنگ خواهیم بود.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «صنعت فیلم ما در آسیا مقام چهارم را دارد و میتواند به مقام اول برسد»، گفت: صنعت نقاشی ما در منطقه اول است و میتوان با استفاده از صنعت فرهنگ، اشتغال ایجاد کرد. همچنین حجم زیادی از نیروهای داخلی را به کار گرفت که باید به این نکات مهم توجه شود.
وی با بیان اینکه «گردش مالی هنرهای تجسمی در جهان ۵۶ میلیارد دلار است»، گفت: این در حالی است که سهم ما به سرعت در حال افول است و باید توجه جدی به این موضوع شود.
صالحیامیری توجه جدی به معیشت و امنیت فکری و شغلی هنرمندان، سینماگران، مولفان و تمامی اصحابان فرهنگ و هنر به عنوان سرمایههای فرهنگ ملت را در دستور کارش عنوان و اظهار کرد: باید به موضوع بیمه هنرمندان نیز توجه شود. همچنین گسترش و تقویت تعاملات بینالمللی فرهنگی برای شناساندن ارزش های فرهنگ ایرانی و اسلامی به جهانیان یک ضرورت است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به وضعیت نامطلوب کتابخوانی گفت: نهاد کتابخانههای عمومی در وضعیت خوبی نیستند باید همه در گسترش کتاب و کتابخوانی کمک کنیم در حال حاضر روستاها در حوزه کتاب مشکل دارند و بسیاری از شهرها کتابخانه ندارند و کتابخوانی در ایران بسیار بسیار کمرنگ شده. در این حوزه به عزم ملی نیاز است.
صالحیامیری همچنین خطاب به نمایندگان و هیأت رئیسه مجلس گفت: به این باورم که مجلس در رأس امور است. این ایدهای متعلق به امام و رهبری است و ما همگان باید این استراتژی را قبول داشته باشیم. لذا تعامل و همکاری حداکثر با مجلس یک استراتژی دائمی در این وزارتخانه خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه معیار حرکتش قانون است، گفت: بنده هرگز به شما دروغ نخواهم گفت و به اموال مردم دستبرد نخواهم زد . هرگز رای جمعی را به رای فردی ترجیح نخواهم داد. تا جان دارم در ارشاد باشم یا نه در دفاع از حقوق اصحاب فرهنگ و هنر تلاش و از امام، رهبری و انقلاب دفاع خواهم کرد.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: خدایا تو شاهد باش پذیرش این مسئولیت برای نام و نان نبود برای کمک به اصحاب فرهنگ بود. با آگاهی این مسئولیت را قبول کردم تا به ملت بزرگ بگویم سربازان شما همیشه فداکاری خواهند کرد.
مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان: سلطانیفر در کسوت استانداری گیلان نتوانست بحران بارندگی گیلان را حل کند
در ادامه جلسه علنی مجلس برای رأی اعتماد به سه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان، نماینده مردم تالش در مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان مجلس گفت: آقای سلطانیفر در قضیه فتنه که آن زمان استاندار گیلان بود به همراه ۱۶ فرماندارش استعفا کردند و از برگزاری انتخابات در زمان مشخص شده ابزار ناتوانی کردند.
محمود شکری در مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، اظهار کرد: به تشخیص رئیسجمهوری برای معرفی وزیر پیشنهادی احترام میگذارم اما از باب دخالت برخی عزیزان در جریان فتنه، مسائلی مطرح شد اما باید دانست که دلیل آرامش فعلی نظام جمهوری اسلامی فرمایش امام بود که فرمود «پشتیبانی ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد». اگر امروز استکبار جهانی نمیتواند به ایران عزیز آسیبی بزند به دلیل داشتن ولی امری مدیر، مدبر، عالم و هوشمند و پشتیبانی مردم است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سخنانش معطوف زمان مدیریت سلطانیفر در استان گیلان است، افزود: خدا شاهد است که کلمهای یا جملهای که واقعیت و مستند است به زبان میآورم و خدای نکرده علیه ایشان مطلبی به زبان نمیآورم. روز قیامت هیچ احدی که اکنون کف میزند یا احسنت میگوید، حضور نخواهند داشت و بنده به این مسأله واقفم.
وی اظهار کرد: امام عزیز حاضر یعنی مقام معظم رهبری در باب فتنه مباحثی مطرح کردند که شمار این مطالب به ۲۴ مطلب میرسد. نمونه این سخنان این است که «فتنه تا زمانی که وجود دارد، باید جانباز و بسیج و همه ملت و مسلمانان باید حساسیت داشته باشند. باید بصیرت داشته باشیم تا دشمنان نتوانند خدشه وارد کنند.» ایشان فتنه را خط قرمز نظام اعلام کردند. براساس آیه شریفه ۲۱۷ سوره بقره فتنهگری شدیدتر از قتل است و همه مسلمانان باید به فتنه دشمنان اسلام حساس باشد.
نماینده مردم تالش در مجلس با نقد عملکرد سلطانیفر در مسئولیت سابقش در استان گیلان، گفت: در دورهای از تاریخ بحرانی در استان گیلان پیش آمد، ایشان نتوانست بحران را جمع کنند و موجب شد سخنگوی دولت وقت، عذرخواهی کرد چون مسئول وقت به دلیل ناکارآمدی نتوانست چالشهای بعد از بارانهای سنگین استان گیلان را سامان دهد. در قضیه فتنه نیز ایشان که آن زمان استاندار گیلان بود به همراه ۱۶ فرماندار استعفا کردند و از برگزاری انتخابات در زمان مشخص شده ابزار ناتوانی کردند.
شکری با بیان اینکه از سوابق تحصیلی ایشان سخن میگویم، تصمیم با شما، اظهار کرد: امروز روز امتحان است. لیسانس و فوق لیسانس ایشان سیاسی است در حالی که دکترای متخصص ورزش در کشور داریم که هم تجربی و هم علمی بلد است چطور وزارت ورزش و جوانان را اداره کند. انسان تعجب میکند که سه وزیر پیشنهادی در مجلس نهم برای پست وزارت ورزش و جوانان با تخصص غیرمرتبط معرفی شدند که رای نیاوردند اما باز همین رویه در مجلس دهم نیز تکرار میشود. چه اصراری وجود دارد که این اتفاق مجددا تکرار شود. ایشان سابقه مدیریتی در سازمان تربیت بدنی وقت دارد.
در ادامه نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی نیز با وزیر پیشنهادی ورزش مخالفت کرد و گفت: بهتر بود سلطانیفر در سازمان میراث فرهنگی باقی میماند. شهاب نادری در ابتدای سخنان خود انتقاداتی را نیز به ذوالنور نماینده قم مطرح کرد و گفت: مقایسه مسائل تاریخی صدر اسلام با مسائل روز و بیان آنها باید باعث تشتت میشود.
او بر لزوم توجه به اقتصاد تاکید کرد و افزود: تغییر سه وزیر غیر اقتصادی با چه ادبیاتی قابل توجیه است، آقای روحانی باید در مسائل اقتصادی ورود پیدا میکردید نه آموزش و پرورش.
او افزود: کلیدتان به جای گشایش اقتصاد و صنعت صرفا در صندوق توسعه ملی و صندوق ذخیره فرهنگیان را برای رانت خواران گشود. مشکل کشور ما اقتصاد نابسامان است و شما با فشار آوردن به وزیر آموزش و پرورش باعث شدید در صحن حاضر نشود و در مورد صندوق ذخیره فرهنگیان پاسخگو نباشد.
نادری تصریح کرد: با این تغییر در کابینه مشکل اقتصاد حل نمیشود، شما در سفر به کرمانشاه اعلام کردید کرمانشاه قطب اقتصادی است ولی هیچ اقدامی در این زمینه نشد.
این نماینده مجلس در ادامه تاکید کرد: ورزش از نظر رهبری پدیده ارزشی و اخلاقی است که در صورت برخورداری از شرایط لازم میتواند موجبات پیشرفت کشور را از طریق پرورش نیروی انسانی فراهم آورد.
او افزود: آقای سلطانیفر کارنامه موفقی در میراث فرهنگی داشته؛ چه دلیلی برای انتقال ایشان به این پست وجود دارد. اگر شاهد رشد 80 درصدی گردشگری هستیم حق این است که چنین مدیری فرصت کافی را برای دیدن ثمره تلاشاش داشته باشد نه اینکه در نیمه راه مسئولیت جدیدی به او بدهیم.
او افزود: سیاست اقتصاد مقاومتی در برنامه وزیر پیشنهادی مشخص نیست. آیا روح برنامههای بالادستی در برنامه ایشان جاری خواهد بود؟ تمرکز ایشان بر باشگاههای بزرگ کشور است در حالیکه وزرش کشور در این مسأله خلاصه نمیشود. در برنامههای آقای سلطانی ابهام قابل توجهی در زمینه ورزش دانش آموزی و دانشجویی وجود دارد.
سیدمحمد ابطحی دیگر نماینده اصولگرای مجلس نیز در مخالفت با سلطانی فر گفت: رئیسجمهوری وعده داد از سیاست فریب استفاده نشود، ما هم موافقیم اما چرا دو سوم زمان خود را به کاری غیر از دفاع از وزرای پیشنهادی اختصاص داد؟
به گزارش آنا، سیدمحمدجواد ابطحی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، اظهار کرد: خطبه ۵۰ امیرالمومنین(ع) تاکید دارد اگر باطل یا حق روشن بود، تکلیف روشن بود اما اگر قسمتی از حق با قسمتی از باطل مخلوط شود، مردم گمراه میشوند اینجاست که آقا وارد شدند به خواصی که ساکت فتنه بودند، تذکر دادند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مدعی شد: بنده از آقای آشتیانی به دلیل تبری جستن از فتنه تشکر میکنم اما امثال بنده هم خدا را میخواهیم و خرما را. باید خطوط فاصل رعایت شود. مسأله فتنه و فتنهگران از مسائل مهم و از خطوط قرمز است.
وی ادامه داد: رئیسجمهوری وعده داد از سیاست فریب استفاده نشود ما هم موافقیم اما چرا دو سوم زمان خود را به کاری غیر از دفاع از وزرای پیشنهادی اختصاص داد؟ سه وزیری از یک جناح سیاسی به مجلس معرفی شدند که در مجلس قبل رد شدند. آقای رئیسجمهور شما به اعتدال فرا میخوانید اما با وجودی که برای یک سخنرانی در دانشگاه شیراز مجوز صادر شده اما در فرودگاه از ورود سخنران جلوگیری میشود.
ابطحی اظهار کرد: در معرفی آقای سلطانیفر شایستهسالاری رعایت نشده است همچنین در برنامه ایشان ورزش مادمالعمر به معنای تضمین عدم هرگونه محدودیت بر اساس جنس، سن، طبقه بندی اجتماعی و وضعیت اجتماعی مطرح شده است، آیا این مسئله با آموزههای دینی قابل جمع است؟ خانمها چطور بازی کنند؟ این چه مدلی است دیگر؟ همچنین قانون ورزش باید چند سال قبل تهیه میشد اما این قانون در صحن دولت خاک میخورد.
موافقان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان: کارنامه مدیریتی سلطانیفر موفق بوده است
در ادامه نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان نیز پشت تریبون رفتند و به دفاع از سلطانی فر پرداختند. در همین زمینه نماینده مردم ایران شهر در مجلس با اشاره به سوابق مدیریتی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: وی شخصیت وفادار داشته و کارنامه مدیریتیاش موفق بوده است.
محمد نعیم امینی فرد که در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان صحبت میکرد، گفت: سلطانیفر که معاون رئیسجمهوری هم بوده است کارنامه خوبی دارد و فردی وفادار نیز است که بر اساس سیاستهای تدبیر و امید خطر کرده و خود را عرضه کرده است.
وی افزود: با توجه به برنامههایی که سلطانیفر ارائه کرده توجه ویژهای به ورزش همگانی و تاثیراتی که این ورزش دارد داشته است که امیدواریم با حمایتها بتواند برنامه خود را محقق کند.
سید ابوالفضل موسوی، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی نیز در دفاع از سلطانی فر گفت: نباید قسمتی از جامعه مدیریت را از خدمت به انقلاب حذف کنیم.
موسوی که به عنوان موافق وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در جلسه بعدازظهر امروز (سه شنبه) مجلس سخن میگفت، اظهار کرد: وقتی اعضای هیأت دولت خدمت مقام معظم رهبری رسیدند ایشان فرمودند در وقت باقی مانده، دولت باید برای مردم کار کند. بدیهی است اگر دولت بتواند خدمت خوبی ارائه کند قضاوت مردم هم قضاوت خوبی خواهد بود.
وی افزود: من بصیرت را در این دیدم که تمامی نیروهای خدوم، وفادار به انقلاب و کسانی که در انقلاب زجر کشیدند را کمک کنیم خدمت کنند و قسمتی از جامعه مدیریت را از خدمت به انقلاب حذف نکنیم.
موسوی یادآور شد: آقای سلطانیفر مدیری آزموده و امتحان پس داده است. ایشان استانداری و معاونت سیاسی را درشش استان تجربه کرده و با تجربه دو سال معاونت در سازمان تربیت بدنی نسبت به مسائل ورزش کاملا آگاه است. آقای سلطانیفر هنر مدیریت کلان خود را با سی سال مدیریت در استانداریها، معاونت و قائم مقامی تربیت بدنی و ریاست سازمان میراث فرهنگی نشان داده است.
وی ادامه داد: ایشان به سبب موهبت هوش، زکاوت، حافظه و شناخت وسیع و عمیق از ورزش که به تعبیر رئیسجمهور دایره المعارف ورزش است، میتواند به شایستگی در سمت وزارت در خدمت ورزش و جوانان باشد.
نماینده مردم یزد در مجلس مسأله جوانان را فرابخشی توصیف کرد و ادامه داد: نباید این موضوع را تنها از وزارت ورزش بخواهیم و این وزارت خانه را تنها متولی بدانیم بلکه حتما این موضوع همکاری همه دستگاهها را میطلبد. حضور آقای سلطانیفر در راس این وزارت خانه به سبب همکاری و تعامل با دیگر اعضای هیأت دولت و سایر متولیان امر انشاءالله به کمتر شدن مشکلات این حوزه منجر خواهد شد.
این عضو فراکسیون امید با ابراز امیدواری نسبت به ساماندهی حوزه ورزش و جوانان تصریح کرد: از همکاران میخواهم به آقای سلطانیفر رای اعتماد بالا بدهند. ایشان آشنایی عمیق و وسیع به ورزش دارند، توانایی مدیریتی کلان و راهبردی ایشان ثابت شده است، نگاه حمایتی به قهرمانان و پیشکسوتان دارند، در تصمیمگیری و انتخاب مدیران به جوانان فرصتهای خوبی دادند و این را در میراث فرهنگی هم نشان دادند.
موسوی با بیان اینکه سلطانیفر میتواند وزارت ورزش به صورت دانش بنیان در بیاورد، اظهار کرد: روحیه تفاهم و تعامل آقای سلطانیفر در سطح بسیار بالایی است. ایشان ارتباطات قوی با رئیس دولت و دیگر اعضای کابینه دارند و علاقمند به حضور جوانان دلسوز به ورزش در وزارت خانه هستند و نشان دادند که در آرام کردن فضا و رفع حاشیه ها و اختلافات تبحر کافی را دارند.
وی در ابتدای اظهارات خود به فرارسیدن ماه صفر نیز اشاره کرد و گفت که بزرگان دین تاکید کردند که در اول صفر صدقهای کنار بگذاریم و حالا خوب است پیش از ورود به رای گیری برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی صدقه کنار بگذاریم تا خداوند ما را در تصمیمگیری یاری کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز به مزاح گفت: آقای وزرا صدقه خوبی به ما بدهید که وضع بودجهمان خوب نیست.
این نماینده مجلس با اشاره به فارغ التحصیلیاش از دبیرستان مفید در سال 53 یادآور شد: آقای دانشآشتیانی معلم جبر و ریاضی ما بود و زمانی که ایشان معاون وزارت علوم بود من از سوی سپاه مسئول رسیدگی به مسائل دانشجویان بودم و تا امروز هم با هم کار کردهایم و لذا صراحتا میگویم بسیاری از مطالبی که در جلسه صبح در مورد ایشان گفته شد صحت نداشت اما به هر حال بیان شد.
مهدی مقدسی، نماینده اراک نیز در دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با تأکید بر لزوم توجه به ورزش بانوان گفت: آقای سلطانیفر توجه ویژهای به موضوع استفاده از مدیران خانم در فدراسیونها، کمیتهها و سایر پستها به عنوان یک حق برای آنها دارد چون بانوان باید جایگاه واقعی خود را در حوزه ورزش داشته باشند.
مهدی مقدسی در جلسه علنی نوبت عصر امروز ـ سهشنبه ـ و در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به عنوان موافق، اظهار کرد: آقای سلطانیفر، 2 سال قائممقام سازمان تربیت بدنی بوده و سابقه ریاست در شورای هماهنگی استانها را دارد. ایشان همچنین سوابق مدیریتی بسیاری داشته که با برخورداری از اصالت خانوادگی و با اعتقاد به داشتن تعامل با نمایندگان گزینهای مناسبی برای وزارت ورزش و جوانان است.
وی با اشاره به حمایت ورزشکاران و بزرگان ورزش از سلطانیفر گفت: آقای سلطانی فر هیچگاه از ورزش دور نبوده و اشراف کاملی به این حوزه دارند کما اینکه اگر مجلس نهم به ایشان رأی میداد مشکلاتی که امروز گریبانگیر جوانان و ورزش است را کمتر شاهد بودیم.
مقدسی با بیان اینکه «در سالهای گذشته به جوانان توجه نشده است»، گفت: سلطانیفر در 23 سال گذشته خانه جوانان را تأسیس کرد و همواره از نظر مشاوران جوان استفاده میکند. ایشان در حوزه جوانان حرف برای گفتن دارد.
وی با اشاره به برنامههای سلطانیفر در حوزه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای گفت: ایشان به حوزه کاریاش اشراف کامل دارد و میتواند تحولآفرین باشد. اهل تعامل است و میتواند ورزش کشور را به ساحل نجات برساند.
در ادامه نیز پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه امروز اولین آزمون مجلس دهم است گفت: وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان از مدیران موفق اجرایی در سطح کشور است. وی که در موافقت با برنامه های پیشنهادی ورزش و جوانان صحبت می کرد گفت: امروز گرد آمدهایم که اولین آزمون مجلس دهم را به هموطنانمان نشان دهیم.
سلحشوری افزود: امروز در ماه های واپسین دولت یازدهم و ماههای آغازین مجلس دهم هستیم و قرار است بنای نویی را بگذاریم، این مجلس متفاوت است و هویت متفاوت دارد؛ ضمن اینکه بر نقاط قوت افراد تکیه خواهد کرد.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به سوابق کاری وزیر پیشنهادی ورزش گفت: کارنامه کاری او نشان میدهد در هر حوزه ای که مدیریت داشته موفق عمل کرده است. آیا ما نمایندگان مجلس غیر از این میخواهیم؟ همه بهتر میدانید که سلطانیفر شایسته وزارت ورزش و جوانان است و بنده به رئیسجمهوری بابت انتخاب صحیح تبریک میگویم. همچنین به همکاران خود هم تبریک میگویم چون مطمئنم سلطانیفر با رای بالایی این آزمون را پشت سر خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: شخصی برای من تعریف میکرد زمانی که سلطانیفر استاندار گیلان بوده بیشترین خدمات را انجام داده است و او قدردان خدمات اوست و نذر کرده که به هر زیارتی می رود دو رکعت نماز بخواند.
سلحشوری افزود: بهترین دستگاه از نظر اجرایی دستگاهی است که مدیریت اجرایی داشته باشد و سلطانیفر مرد عرصه عمل است.
وی با بیان اینکه توجه به ورزش زنان از اهمیت برنامههای این وزیر پیشنهادی ورزش است، گفت:قطعا چنین تحولی ایجاد خواهد شد زیرا ورزش و جوانان عرصه های مهمی هستند. اگر سیاسیون دنیا را به جنگ و منازعات میکشانند، سلطانیفر ویژگی خوب تعاملی بودن را دارد و همه جریانات در مجلس هم از این ویژگی وی یاد میکنند.
وی در پایان گفت: بنده آخرین سخنران امروز مجلس هستم و انتظار دارم که فقط به خاطر یک کلیدواژه کشور را از افراد لایق محروم نکنید و به حرف وزیر رای دهید تا مجلس هویت جدید خود را معرفی کند.
سلطانیفر: موضوع جوانان را بیشتر مورد توجه قرار میدهم
در پایان جلسه علنی امروز مجلس که در دو نوبت صبح و عصر دنبال شد، مسعود سلطانی فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، طی سخنانی در دفاع از برنامههای پیشنهادی خود برای تصدی مسئولیت این وزارتخانه اظهار کرد: با همه آگاهی بر موانع و مشکلات و چالشهای حوزه جوانان با توکل به خدا و به لطف برنامه راهبردی و تجربه بیش از سه دهه مدیریت در سمتهای مختلف از جمله سمت قائم مقامی سازمان تربیت بدنی و همچنین عضویت در شورای شهر تهران و سه سال حضور در سازمان میراث فرهنگی که در این مدت توانستیم یک سازمان بیسروسامان را به سازمانی موفق تبدیل کنیم، در مسیری گام برمیداریم که موضوع جوانان بیش از گذشته مورد توجه و اهمیت قرار گیرد.
به گزارش آنا، سلطانیفر اظهار کرد: بر اساس عهدی که با منتخبان ملت میبندم آمادهام با درایت و متانت، صداقت و صلابت، اعتدال و انصاف و با جلب همکاری بخشهای مختلف کشور با علما و دانشگاهیان مدیریت راهبردی در سه سطح کلان، میانی و خرد را به کار گیرم و با ترکیب خوش تلفیقی از عقلانیت فهم درستی از واقعیت اجتماعی، سیاستهای معطوف به انعطاف حداکثری در عین پافشاری بر اصول جوانان را فرصت طلایی و ذخیره فراموش نشدنی از عشق، شور و نشاط بدانم.
وی افزود: گنج شایگان جوان را به رایگان از کف نمیدهم و با تمام توان آتش شوق بر نیستان او میزنم و امید را پیشکش میکنم و با اعتماد به نسل جوان همراهی کنشگرایانه آنان را جلب میکنم و با همدلی و اغنای جوانان گذار موفقیتآمیز از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب را شکل میدهم و قول میدهم مسأله جوانان مسأله اصلی کشور شود و این مهم در صورتی محقق میشود که همه دستگاههای مسئول مشارکت مجدانه کنند و با همکاری فرابخشی و فراقوهای همه ظرفیتهای پیدا و پنهان کشور برای ارتقاء جایگاه جوان ایرانی به کار گرفته شود.
وی تصریح کرد: با سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و ارزیابی عملکرد دستگاههای مرتبط با امور جوانان از طریق شورای عالی جوانان، ناهماهنگی بین سازمانها و دستگاههای همعرض در ارائه خدمات به نسل جوان را با بهبود نظام آماری و جلب مشارکت فعالانه جوانان در فرآیند تصمیمسازی برطرف و ناهمگونی از درک مشترک ملی از مسأله جوانان را سامان دهم.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر نهادینه شدن الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت، گفت: برای نیل به مقاصد ملهم از فرهنگ دینی و ملی این ملت باید ساماندهی وضعیت جوانان در صدر مأموریت و وظایف دولت قرار گیرد و تفاهم نهادهای سهیم در حوزه جوانان گسترش یابد و با مهندسی مأموریتهای دستگاهها و نهادهای فعال در حوزه جوانان استفاده حداکثری از ظرفیت جوانان صورت گیرد.
سلطانیفر ادامه داد: معتقدم در این راه استفاده از تجربیات جهانی راهگشاست. در جهان جدید به مدد تکنولوژی و فناوری جوانان بر مرکز تحول قرار گرفتهاند و بسیاری از ابداعات و اختراعات از اندیشه چالاک و دستان پاک جوانان سرچشمه میگیرد و در کشورهای صاحب تکنولوژی معضل بیکاری گسترده جوانان به مدد فناوریهای جدید برطرف شده به صورتی که تا سال ۲۰۳۰ بیکاری در این کشورها خاتمه مییابد چرا که دنیای بیکران فناوری جذابیت و درآمدهای بیشمار برای جذب و جلب جوانان را فراهم میکند.
وی خطاب به نمایندگان تصریح کرد: در دنیای کنونی کشور ضعیف و غنی از جهت دارا بودن منابع وجود ندارد بلکه این مدیریت قوی و ضعیف است که سبب پیشرفت و یا پسرفت میشود و این همان فرمایش امام معصوم است که فرمودند «لا تصلح الامور الا بالرجال».
وزیر پیشنهادی جوانان در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص برخی از برنامهها در مورد بخش جوان، گفت: بنیادیترین اقدامات در حوزه جوانان به این شرح خواهد بود تبدیل مسأله جوانان به مسأله اصلی کشور و ایجاد حساسیت در بین مسئولین و مدیران برای همراهی در رفع موانع، فعال کردن شورای عالی جوانان و ایجاد هماهنگی میان سازمانها و دستگاهها در ارائه خدمات به نسل جوان و پاسخگو کردن دستگاهها، ساماندهی و توانمند سازی نیروی انسانی فعال در حوزه جوانان، پایش دائمی شاخصهای مختلف امور جوانان، ارزیابی ارتقای این شاخصها و ایجاد بانک اطلاعاتی جوانان به منظور ثبت این شاخصها، شناسایی خلاءهای نظری، فکری و قانونی در حوزه جوانان و تنظیم قوانین برای رفع مشکلات جوانان و حمایت از تأسیس تشکلهای در حوزه جوانان و توانمندسازی تشکلهای موجود و نظارت بر عملکرد آنان و ظرفیتسازی و مدیریت اوقات فراغت جوانان با استفاده از امکانات وزارت ورزش، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، نیروهای مسلح، ادارات، کارخانجات و شهرداریهای مختلف.
سلطانیفر در ادامه ورزش را پدیده چندوجهی دانست که نقش ممتازی در معرفی توانمندیها و تقویت هویت ملتها دارد و افزود: ورزش شاخص شادی و نشاط و از جمله شاخصهای مهم توسعه پایدار و نشانگر کارآمدی نظامهای سیاسی است. نقش اقتصاد ورزش در اقتصاد کلان یکی از ویژگیهای ممتاز کشورهای توسعه یافته است و سران کشورهای توسعه یافته هرگز از فرصت همراهی با ملتشان در شادترین میادین ورزشی دریغ نمیکنند دیپلماسی ورزشی بخش مهمی از دیپلماسی کشورها در عرصه بینالمللی است.
او افزود: پس باید برای نشاندن نام بلند ایران بر قله ورزش جهان مجهز به عزم و اراده جدی بود. برنامههای ما برگرفته از برنامههای بالادستی است و با دو راهبرد منطقی کردن ساختار وزارتخانه و بهبود سیستم کار و کاهش تصدیگری و برجسته کردن نقش حقوقی و اجرایی فدراسیونها و واگذاری تصدی به آنها اجرایی میشود.
سلطانیفر سیاستهای وزارت ورزش و جوانان را تهیه سند توسعه ورزش کشور و طرح جامع ورزش کشور، افزایش سهم اقتصاد ورزش در اقتصاد کشور، جلب همکاری سازمانهای مردم نهاد در استفاده از منابع بخش خصوصی، همکاری با وزارتخانههای آموزش و علوم به منظور تقویت ورزش مدارس و دانشگاهها و کشف استعدادهای ورزشی، تقویت ورزش عمومی و مادامالعمر، حضور مشارکت سازمانهای مردم نهاد و مدنی، حضور قدرتمندانه در میادین ملی در رشتههای مختلف ورزشی خصوصاً ورزش پایه، مسابقات آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و المپیک ۲۰۲۰ ژاپن به گونهای که جهان سر تعظیم فرود آورد برشمرد. توسعه ورزش زنان، توسعه ورزشهای ملی و محلی، تقویت ورزش روستایی و عشایری و تعامل با کمیته المپیک و پارالمپیک و ضعف و نارساییها از دیگر برنامههایی بود که او برشمرد.
سه وزیر پیشنهادی روحانی از مجلس رأی اعتماد گرفتند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نوبت عصر امروز خانه ملت، به سه وزیر پیشنهادی رئیس جمهوری برای تصدی وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش رأی اعتماد دادند.
به گزارش آنا، فخرالدین دانش آشتیانی، عباس سلطانی فر و سید رضا صالحی امیری سه گزینه روحانی برای تصدی وزارت خانه های آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند که نمایندگان بعد از بحث و بررسی درباره صلاحیت آنان در جلسه امروز خانه ملت به آنان رأی اعتماد دادند.
صالحی امیری با 180 رأی موافق، 89 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سلطانی فر با 193 رأی موافق، 72 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع به عنوان وزیر ورزش و جوانان و دانش آشتیانی با 157 رأی موافق، 111 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع به عنوان وزیر آموزش و پرورش از مجلس رأی اعتماد گرفتند.
انتهای پیام/