دوسالانه مجسمههای فضاهای شهری افتتاح شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با بیان اینکه هنر در ابعاد مختلف یک توانایی ویژه ذاتی است گفت: «هنرمند با تمام وجود یک اثر را خلق میکند و این هنر سالها به یادگار میماند و نقشهای خودش را در طول این زمانها ایفا میکند. در شهری مثل تهران نیز مجسمهها به بعضی مناطق و محلات هویت بخشیدند».
عبداللهی از میدان فردوسی و میدان دربند به عنوان دو نمونه از مجسمه های تهران یاد کرد که هویتی خاص به آنجا داده است و ادامه داد: «وجود مجسمه باعث از بین رفتن آلودگی بصری میشود و یک پیرایش مناسب شهری و حس نشاط را به وجود میآورد. دوسالانه مجسمه فضاهای شهری نسبت به دور گذشته رشد چشمگیری داشته و کارهای قوی به آن وارد شده است که این مهم نشان دهنده برنامهریزی سازمان زیباسازی شهر تهران در این زمینه است.»
محسن سلیمانی دبیر این دوره از دوسالانه مجسمههای فضای شهری نیز با بیان اینکه مجسمههایی که برای موزهها ساخته میشوند مخاطبانی اندک دارند اما مجسمههای شهری با همه اقشار مردم سخن میگویند گفت: «آنها در بستر خود معنا مییابند و به آن معنا میبخشند. در شهروندان حس تعلق ایجاد میکنند و آرامش و نشاط را در مردم برمی انگیزند. به فضاهای شهری هویت میبخشند و پیامهای ارزشمند فرهنگی را به ذهن بیننده متبادر میکنند».
او با اشاره به اینکه برای برپایی و استفاده صحیح از مجسمههای شهری گروهی بزرگ از مجسمه سازان، طراحان شهری و مدیران شهری دست در دست هم دادند تا مجسمهای زیبنده و متعالی در منظری مناسب جای گیرد و چشم نواز شهروندان شود افزود: «مجسمههای شهری حاملان همیشه و همواره تاریخ و هویت فرهنگ شهرند. پس از این روی پیوند اثر با محیط اهمیتی دو چندان مییابند.سازمان زیباسازی شهر تهران از پی برگزاری دوسالانه مجسمههای شهری برآمده است که اکنون چهارمین دوسالانه آن را شاهدیم».
او درباره کتاب تاریخ مجسمه سازی شهری یادآور شد: «کتاب دوسالانه تاریخ مجسمه شهری سال ۹۳ تدوین میشود و بازنماینده تلاشهای هنرمندان و تحولات آثار آنها خواهد بود. رشد 45 درصدی شرکت کنندگان نشاندهنده استقبال هنرمندان از دوسالانه و رشد کمی و کیفی این هنر دارد. درواقع ۶۰۰ هنرمند ۱۱۷۴ مجسمه به دبیرخانه ارائه دادهاند که ۲۲۲ اثر در مرحله اول گزینش شدهاند که ۲۲ اثر به دلیل عدم رعایت استانداردهای کیفی ساخت ماکت توسط هیات انتخاب حذف و نهایتا ۲۰۰ اثر به مرحله بعد راه یافت. این شمار، نویدبخش آن است که جامعه مجسمه سازی رو به افزایش است و سازمان زیباسازی مفتخر است که خشتی بر این دیوار میافزاید و در اعتلای آن میکوشد».
در پایان این مراسم،نمایشگاه در فضای موزه افتتاح شد و آثاری که به صورت ماکت ارائه شده بودند در معرض دید قرار گرفت. نمایشگاه دوسالانه مجسمههای فضای شهری تا روز دهم اسفند در باغ موزه قصر واقع در خیابان شریعتی،خیابان پلیس برپاست.
انتهای پیام/