دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آبان 1395 - 11:12

فضاپیمای ناسا از پلوتو به «کویپر» می‌رود

براساس اعلام سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا، فضاپیمای «نیو هورایزنز» این سازمان به‌ زودی پس از ارسال آخرین نقشه‌برداری، مدار پلوتو را ترک و عازم مرز منظومه شمسی می‌شود.
کد خبر : 129849

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، فضاپیمای نیو هورایزنز ناسا که بیش از 15 ماه به بررسی سیستم خارق‌العاده دورترین سیاره منظومه شمسی و قمرهایش مشغول بود، به‌ زودی آخرین عکسش را هم از این سیاره می‌گیرد و رهسپار مرز منظومه شمسی خواهد شد.


نیو هورایزنز که پروژه‌ای برای بررسی دقیق مرزهای منظومه شمسی بود، سر راه خود در مجموعه پلوتو و قمرهایش توقفی 15 ماهه داشت تا دورترین سیاره منظومه از خورشید را کاوش کند. براساس اعلامیه‌ای که آلن استرن، مدیر پروژه نیو هورایزنز، منتشر کرده است، این توقف موجب کشف‌های خارق‌العاده و افزایش چشمگیر دانش ما درباره این سیاره عجیب شد که یکی از قمرهایش تقریبا هم‌اندازه خودش است.


استرن در بخش دیگری از سخنانش، یافته‌ها و تصاویر ارسالی نیو هورایزنز را بی‌نظیر توصیف کرد و افزود که این تصاویر ناشناخته‌ها و شگفتی‌های زیادی را درباره پلوتو برای ما آشکار کرده است و از آنجا که مشخص نیست چه زمانی دوباره یک فضاپیما تا این نقطه از منظومه شمسی سفر کند، تلاش می‌کنیم حداکثر استفاده از این موقعیت را داشته باشیم.


نیو هورایزنز طی 15 ماه گذشته بیش از 50 گیگابایت اطلاعات به زمین مخابره کرده است (به فاصله پلوتو تا زمین و آنتن مخابراتی که برای جابه‌جایی این حجم از اطلاعات لازم است دقت کنید) که برای بررسی آن 400 متخصص در ناسا فعالیتی فشرده را انجام داده‌اند.


آخرین مأموریت نیو هورایزنز در مدار پلوتو تهیه یک نقشه مادون قرمز است که نقشه‌برداری آن یک‌ روز به‌طول می‌انجامد. پس از این مرحله، فضاپیما راهی کمربند کویپر در مرز منظومه شمسی و فضای بیکران می‌شود تا ناشناخته‌های این محدوده عجیب را کشف کند.


کمربند کویپر مداری‌ است که اجرام فضایی کوچک و بزرگی در آن به دام جاذبه خورشید افتاده‌اند و کمربندی از آنها به دور منظومه شمسی می‌گردد و بخش‌های زیادی از آن به دلیل تاریکی و کوچک بودن اجرام، از دید بشر خارج است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب