دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آبان 1395 - 17:00

دنیا در 2045 چه شکلی خواهد بود؟

پیش‌بینی آینده مملو از چالش است اما زمانی که بحث پیشرفت‌های فناوری و تفکر رو به جلو به میان می‌آید، کارشناسانی که در آژانس تحقیقاتی پنتاگون آمریکا کار می‌کنند، خیلی خوب می‌توانند دنیای آینده را پیش‌بینی کنند. آنها هم‌اکنون تصویری از جهان در سال 2045 ساخته‌اند که در آن فناوری‌ها و ابزارها کاملا متفاوت با چیزی است که هم‌اکنون دور و برمان می‌بینیم.
کد خبر : 128168

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، دارپا یا سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا در سال 1958 برای بروز برخی نوآوری‌های عظیم در ارتش تاسیس شد که بسیاری از این نوآوری‌ها مربوط به بازار فناوری غیرنظامی می‌شود. تاکنون نیز چندین نوآوری در زمینه سیستم‌های رباتیک، موقعیت‌یابی جهانی و اینترنت داشته است.


حال این سازمان با این تجربه فناورانه سعی کرده است که دنیای 30 سال آینده را پیش‌بینی‌ کند:


دانشمندان دارپا احتمال این را می‌دهند که ربات‌ها و فناوری‌های مصنوعی به تنهایی به یک صنعت خاص تغییر شکل دهند. هواپیماهای بدون سرنشین هم از بخش نظامی به بازار غیرنظامی جهش خواهند کرد و خودروهای بدون راننده سیستم حمل و نقل انسان‌ها را به دست خواهند گرفت. البته دانشمندان دارپا ایده‌های بزرگ‌تری هم دارند.


دکتر جاستین سانچر، عصب‌شناس و مدیر بخش فناوری‌های بیولوژیکی دارپا، معتقد است که ما به جایی خواهیم رسید که همه چیز را با فقط با نیروی فکرمان کنترل کنیم.


وی می‌گوید: «دنیایی را تصور کنید که همه چیز را در محیط اطراف‌تان با نیروی فکرتان کنترل می‌کنید؛ حتی وسایل داخل خانه‌تان را با سیگنال‌های مغزی خاموش و روشن می‌کنید و با دوستان و اعضا خانواده‌تان با فعالیت‌های عصبی‌تان ارتباط برقرار می‌کنید».


به گفته سانچز، دارپا در حال کار روی فناوری‌های عصب‌شناسی‌ای است که این رویا و پیش‌بینی را به واقعیت تبدیل خواهد کرد. در آینده ایمپلنت‌هایی در مغز افراد معلول کاشت می‌شوند که بازوهای مصنوعی‌شان را کنترل کنند. این در حالی است که همین هفته گذشته، فناوری‌ای را معرفی کرد که برای نخستین بار توانست حس لامسه را به یک فرد فلج بازگرداند. دانشمندان دارپا این کار را با استفاده از ایمپلنت‌های مغزی که روی سر این شخص گذاشته بودند، انجام دادند.


ساختمان‌های آینده



دانشمندان دارپا معتقدند که در آینده انسان‌ها به فناوری‌هایی فراتر از ایمپلنت‌های مغزی نیاز خواهند داشت. به گفته استفانی تامپکینز، زمین‌شناس و مدیر بخش علوم دفاعی دارپا، فناوری‌های هیجان‌انگیز بیش‌تری ساختمان‌ها و اشیاء پیرامون‌مان را متحول خواهند کرد.


وی معتقد است که ما در آینده قادر به ساخت ابزارهایی بسیار قدرتمند و در عین حال بسیار سبک برای به کار بردن در ساختمان‌ها خواهیم بود. وی پیش‌بینی می‌کند که در آینده آسمان‌خراش‌ها با موادی به قدرتمندی فولاد اما به سبکی فیبر کربن ساخته خواهند شد.


وی شرح می‌دهد: «دنیای 30 سال آینده را به این شکل تصویرسازی می‌کنم که در آن تمامی موادی که در اطراف‌مان در ساخت ابزارها و ساختمان‌ها به کار رفته‌اند کاملا متفاوت با چیزی است که هم‌اکنون دور و برمان می‌بینیم».


کنترل هواپیما


پم ملروی، مهندس هوا-فضا و فضانور سابق که هم‌اکنون مدیریت بخش فناوری‌های تاکتیکی دارپا را به عهده دارد، می‌گوید: «فکر می‌کنم که در سال 2045، نوع ارتباط ما با ماشین‌ها کاملا متفاوت با امروز است».


وی می‌افزاید: «به عقیده من، در آینده با فشار یک دکمه با ماشین‌ها ارتباط برقرار و صحبت خواهیم کرد تا مطمئن شویم که همه امور به شکل هوشمندانه‌ای انجام شده است. در واقع به جای اینکه با کیبورد و سیستم‌هایی مثل تشخیص صدا کار کنیم، به راحتی می‌توانیم رو در رو با آنها صحبت کنیم».


وی همچنین می‌گوید: «هم‌اکنون برای فرود یک هواپیما، مراحل مختلفی باید انجام شود که همه این کارها را، از ناوبری گرفته تا مانیتورینگ سوخت، باید خلبان انجام دهد. در حالی که من معتقدم در آینده تمامی این امور پشت سر هم و به صورت متوالی و به کمک هوش مصنوعی انجام خواهد شد».


ملروی در این مورد می‌گوید: «من معتقدم که هواپیماهای آینده خودشان همه کارهای فرود را انجام می‌دهند و فقط اعلام می‌کنند که هواپیما آماده فرود است».


دانشمندان معتقدند که در سال 2045، خلبان تنها کاری که انجام خواهد داد گفتن وضعیت بعدی هواپیما مثل «فرود» است و کامپیوتر خودش می‌داند که فرود شامل چه مراحلی است و خودش آنها را انجام می‌دهد.


ملروی معتقد است که در آینده با نمونه‌های بسیاری از این دست مواجه خواهیم بود که در آن ما می‌توانیم به طور مستقیم با کامپیوترها ارتباط برقرار کنیم و فقط کاری را که می‌خواهیم انجام دهیم را به آنها بگوییم و با کمک همدیگر، کارهای پیچیده را انجام دهیم.


گزارش: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب