دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1395 - 16:39

پیش‌بینی اوضاع جوی مریخ، دغدغه این روزهای ناسا

 هم‌زمان با نزدیک‌تر شدن موعد اعزام نخستین گروه از انسان‌ها به مریخ این پرسش مطرح می‌شود که پیش‌بینی اوضاع جوی در این سیاره چگونه صورت می‌گیرد.
کد خبر : 127228

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، اینجا روی زمین پیش‌بینی اوضاع جوی با ضریب دقت خیره‌کننده‌ای که با گذشته قابل مقایسه نیست، صورت می‌گیرد. این کار با استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌های ماهواره‌ای انجام می‌شود. حتی در این مسیر از مشاهدات صورت گرفته از ایستگاه فضایی بین‌المللی هم کمک گرفته می‌شود.


اما در مریخ چه می‌توان کرد؟ ناسا در نظر دارد تا حدود ۱۵ سال دیگر نخستین گروه از فضانوردانش را راهی مریخ کند و البته شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس هم تلاش‌هایی در این زمینه انجام می‌دهد که حتی می‌تواند در این زمینه از ناسا هم سبقت بگیرد.


در حال حاضر مجموعه محدودی از ماهواره‌ها در مدار مریخ قرار دارند که با گردش به دور این سیاره روند اکتشافات رباتیکی در آن را تسریع می‌کنند. در این میان تنها شمار اندکی از آنها برای بررسی دقیق اتمسفر این سیاره به کار گرفته می‌شوند. به همین دلیل هم‌زمان با فرود نخستین فضاپیمای حامل انسان در مریخ پیش‌بینی اوضاع جوی در این سیاره کار دشواری خواهد بود. به همین دلیل استفاده از شمار بیش‌تری از فناوری‌های بررسی کننده اوضاع جوی این سیاره یک نیاز جدی به نظر می‌رسد.


با این حال پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که هم‌زمان با نزدیک‌تر شدن موعد سفر نخستین گروه از انسان‌ها به مریخ، شاهد فعال شدن شبکه بزرگی از سیستم‌های پیشرفته ماهواره‌ای در اطراف این سیاره باشیم که فرآیند پیش‌بینی اوضاع جوی در آن را تسهیل می‌کند.


هم‌اکنون محققانی در MSSS واقع در سن‌دیگو آمریکا اوضاع آب و هوایی مریخ را به صورت هفته‌ای رصد می‌کنند که این کار از طریق دوربین‌های نصب‌شده روی مریخ نوردها مدارگردهای فعال در مدار این سیاره صورت می‌گیرد.


یکی از اصلی‌ترین پیش‌بینی‌هایی که از این طریق صورت می‌گیرد متکی به دوربین مخصوص Mars Color Imager است که بر روی مدارگرد شناسایی کننده MRO متعلق به ناسا نصب شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب