کاهش مخاطرات اکتشاف و تولید در صنعت نفت
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، احمد رمضان زاده که در مورد شفافسازی برگزاری دومین کنفرانس ژئومکانیک نفت و کاهش مخاطرات اکتشاف و تولید در محل سالن همایشهای مدیریت اکتشاف برگزار شد، گفت: ژئومکانیک نفت یکی از گرایشهای نوین و نوپای مهندسی با قدمتی در حدود ۱۵ است که کاربرد آن پیش از این در صنایع عمرانی و معادن بوده اما هم اکنون به عنوان یک شاخه جدید در اکتشاف، حفاری، تولید و بهرهبرداری از میادین کاربرد دارد.
رمضان زاده افزود: استفاده از روش مهندسی نو در صنعت نفت میتواند نقش کلیدی در کاهش مخاطرات و افزایش ضریب برداشت نفت و گاز داشته باشد ضمن اینکه پایداری چاههای نفت، انتخاب صحیح مته حفاری، گسیختگی لولههای جداری، کنترل تولید ماسه، یکپارچگی پوش سنگ که در روش های ازدیاد برداشت استفاده میشود، حفاری جهتدار و مهمتر از همه شکست هیدرولیکی از کاربردی ویژه این علم نوین است.
وی افزود: نقطه عطف توجه به ژئومکانیک نفت مربوط به کاربرد ویژه آن در شکست هیدرولیکی است که با استفاده از این روش برای برداشت شیلهای گازی و نفتی استفاده میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود اظهار کرد: انجمن ژئومکانیک نفت به عنوان مرجع علمی این موضوع در کشور زیر نظر کمیسیونهای انجمن علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که ایده تاسیس آن به سال ۱۳۹۰ برمی گردد و در نهایت این انجمن به صورت رسمی در سال ۱۳۹۲ آغاز به کار کرد.
رمضان زاده در مورد عملکرد نخستین کنفرانس ژئومکانیک نفت که در اردیبهشت سال ۱۳۹۴ برگزار شد، گفت: بر اساس ارزیابی کمیسیون انجمنهای عملی وزارت علوم و تحقیقات، این انجمن جزء انجمنهای ممتاز کشوری و همکار انجمن اروپایی علوم زمین و مهندسی (EAG) به شمار میرود.
وی با بیان اینکه این انجمن با تلاش اعضای حقیقی و حقوقی ارتباط بین حلقه دانشگاه و صنعت را برقرار میکند، افزود: مدیریت اکتشاف، پژوهشگاه صنعت نفت و مناطق نفتخیز جنوب نیز از اعضای حقوقی این انجمن علمی به شمار میروند.
رمضان زاده اظهار کرد: به منظور قوام بخشی به موضوع ژئومکانیک نفت در کشور و ایجاد ارتباط بین متخصصان دانشگاهی و صنعت نفت، اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت با محوریت انجمن ژئومکانیک نفت، پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه صنعتی شاهرود در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
به گفته وی، استقبال بی نظیر متخصصان از حضور در نخستین کنفرانس علمی برگزار شده، ضرورت توجه به این موضوع به عنوان شاخهای نوین در مهندسی نفت را نشان داد ضمن اینکه معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت و مدیر سابق اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به روند اجرای بهتر این کنفرانس کمکهای شایانی کردند.
وی با بیان اینکه روال برگزاری این کنفرانسهای علمی به صورت دو سالانه برنامهریزی شده است، افزود: اما امسال بر خلاف روال معمول، با محوریت انجمن ژئومکانیک نفت، مدیریت اکتشاف، دانشگاه صنعتی شاهرود و انجمن اروپایی علوم زمین و مهندسی با فاصله ای کمتر از دو سال در بهمن ماه ۱۳۹۵ در محل مدیریت اکتشاف برگزار میشود.
نخستین کنفرانس ژئومکانیک نفت، کاهش مخاطرات اکتشاف و تولید در اردیبهشت ۹۴ برگزار شد. دومین کنفرانس نیز در تاریخ های ۵، ۶ و ۷ بهمن ماه امسال برگزار میشود.
انتهای پیام/