فضاپیمای بوئینگ تا 2018 زمینگیر است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Aviation Week، هیأت نظارت بر استانداردهایی که سازمان فضایی آمریکا تعیین کرده است تا بر کار ساخت سفینه فضایی در شرکتهای بوئینگ و اسپیسایکس نظارت کنند اعلام کرده بود که سفینه «ایرلاینر» بوئینگ به این زودیها به استانداردها نمیرسد اما اکنون شرکت در اعلامیهای رسمی، سفر فضایی خود را تا نیمه سال 2018 به تعویق انداخته است.
در اعلامیه شرکت بوئینگ، نقصهای متعدد ساخت و تحقیق روی بهینهسازی عملکرد، به عنوان دلایل این تعویق ذکر شده است و پرواز با سرنشین این فضاپیما را برای اوت سال 2018 (مرداد 1397) برنامهریزی کرده است. پیش از این قرار بود این فضاپیما تا سال 2017 نخستین سفر بدون سرنشین خود را انجام دهد و در سال 2017 نیز با فضانوردان راهی آسمان شود اما هر دوی این برنامهها اکنون تا سال 2018 به تعویق افتاده است.
گزارش هیأت بازرسی ناسا همچنین درباره کپسول دراگون 2 از شرکت اسپیسایکس نیز پیشبینی مشابهی ارائه داده است اما با قطعیت این تعویق را اعلام نکرده است. این در حالی است که اسپیسایکس تاکنون چند پرواز بدون سرنشین موفق به ایستگاه فضایی بینالمللی داشته است و راکت فالکون 9 این شرکت توانسته بود پروازهای رفت و برگشت را بهخوبی انجام دهد اما انفجار آخرین فالکونی که قرار بود در ماه سپتامبر (شهریور95) به مدار زمین برود آن هم روی سکوی پرتاب، موجب شده است تا تردیدها درباره توانمندی اسپیسایکس برای رسیدن به برنامه زمانی 2017 بیشتر شود.
ناسا از سال 2012 و در یک مناقصه علمی، دو شرکت بوئینگ و ایپیسایکس را به عنوان شرکای فضانوردی خود برای طراحی و ساخت راکت و فضاپیمایی قابل اعتماد انتخاب کرد تا از وابستگی یک دهه گذشته به فضاپیمای سایوز روسی رها شود. این برنامه در ابتدا برای پرواز در سال 2015 برنامهریزی شده بود اما به زودی مشخص شد که این برنامه حتی برای الون ماسک، پیشتاز و جاهطلب نیز، برنامهای بلندپروازانه و خوشبینانه است و در بازبینی، زمان پرواز و همکاری مستقیم به سال 2017 موکول شد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/