سیتی اسکن راز مرگ مومیایی را فاش کرد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از sciencenews، اشعه ایکس در دهه 1890 میلادی حکم آیفون 7 را در زمان فعلی داشت. ماهها بعد از کشف اشعه ایکس در اواخر سال 1895، «والتر کوئینگ»، فیزیکدان آلمانی آخرین ابزارهای فناوری را برای آزمایش از طریق اسکن 14 مورد از جمله بقایای مومیایی یک کودک متعلق به یونان باستان است.
تصویر کوئینگ از زانوهای این کودک مومیایی، اولین بررسی رادیوگرافی را از آن نشان داد. در آن زمان، جزئیات خود مومیایی هم بسیار اندک بود. این جزئیات در ابتدا در سال 1817 و توسط یک طبیعتشناس جمعآوری شد. این نمونهها فاقد هرگونه نشانی بود که به خاندان یا سلسله خاصی مربوط میشد.
تصویر اشعه ایکسی که کوئینگ از این مومیایی تهیه کرد، این قسمتهای خالی را زیاد پر نمیکرد و بیشتر نشاندهنده قابلیت این فناوری جدید بود. از آن زمان به بعد، دانشمندان توانستند با تصاویر رادیوگرافی انواع آثار هنری پنهان شده را آشکار کند، فناوریهای به کار رفته در مومیاییها را روشن کند و حتی موضوعات سلامت و انواع بیماریهای آنها را نیز شناسایی کند. ظاهر وارونه زانوهای این مومیایی در تصاویر اولیه کوئینگ زمانی خود را نشان داد که او تصاویر نگاتیو را به پوزیتیو انتقال داد.
در حال حاضر دانشمندی در موزه Reiss Engelhorn آلمان به همراه همکاران خود این مومیایی با فناوریهای نوین تصویربرداری کردهاند.
سیتی اسکنهای تهیهشده از این مومیایی نشان میدهد که این کودک یک پسربچه است و از دندانهای او مشخص است که هنگام مرگ بین چهار تا پنج سال داشته است. تاریخ به دست آمده از روش رادیوکربن روی این مومیایی زمان حیات او را دوران بطلیموس، حدود سال 378 و 235 قبل از میلاد مسیح تعیین کرده است.
این فناوری همچنین بخشی از وضعیت جسمی این مومیایی را هم مشخص کرد: در سیتی اسکن مشخص شد که دیواره قفسه سینه او نوعی بدشکلی دارد و یک فرورفتگی در آن مشاهده میشود. تراکم استخوانی آن نیز خطوطی را روی استخوانهای پا نشان میدهد که نشانه استرس فیزیولوژیکی است. این پسر بچه همچنین از بزرگی کبد رنج میبرده است.
این گروه تحقیقاتی در بررسیهای خود دریافتند که بزرگی کبد به دلیل نوعی عفونت انگلی مانند schistosomiasis ایجاد شده است که در مصر شیوع زیادی داشته است و زمانی یک انگل کشنده به شمار میرفت. محققان بدون مشاهده علائمی از تروما، علت احتمالی مرگ این پسر بچه را همین عفونت انگلی عنوان کردهاند. اما هنوز هم دانشمندان به دنبال علل دیگر هستند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/