دانشگاه آزاد اسلامی برای تربیت شهروند بافرهنگ، مسئول و متعهد قدم برداشته است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابطعمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در متن پیام آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی آمده است:
«رابطهی بین انسان و طبیعت، تنگاتنگ و تأثیرگذار است. پیوندی که هر قدر هم بدان بیتوجه باشیم، در نهایت، ناچار به پذیرش آن هستیم. چرا که طبیعت و زیباییهای آن، همواره الهامبخش بشر برای خلق آثار بدیع و تلطیف روان و مأمنی برای فرار از هیاهوی دنیای بیرونی و درونی بوده و هست. نتایج پژوهشهای عمیق علمی، بیانگر نقش موثر و برجسته طبیعت در سلامت روان و حتی جسم انسان است تا جایی که زندگی در طبیعت و انس با مظاهر آن، میتواند حالات روانی نامتعادل افراد را تغییر داده و به حالت طبیعی بازگردند.
اُنس و آشتی با طبیعت و نگریستن مناظر زیبای آن، باعث ایجاد حس نگرش مثبت به زندگی، آرامش و احساس شادی، رضایت خاطر، اخلاق خوب، صمیمیت، کاهش استرس، کاهش عصبانیت و تنش، افزایش تمرکز، ارتقای عملکرد و کارآیی افراد و همچنین آرامش اعصاب میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی که برخاسته از اوج نیاز جامعه برای تحصیلات عالی مردم است، در مرحله دوم برنامههای خود، قدم به وادی تحقیق و پژوهش گذاشته که یکی از بهترین دستاوردهای آن پیشرفت در دانش پلاسما و صنعت ایتر است که پلاسما، تهدیدهای زیستمحیطی را تبدیل به فرصت ایجاد نیروگاههای تولید انرزی میکند و ایتر، با جوش هستهای پاکترین انرژی را مانند خورشید به زمین میبخشد. با این توضیحات، یکی از اهداف برگزاری جشنواره آشتی با طبیعت، میتواند فرهنگسازی کاهش آسیب به طبیعت در بخش زبالههای شهری و زبالههای مؤسسههای صنعتی و تقویت رابطه انسان با محیطزیست و تاکید بر توجه همگان به این فرهنگ باشد که ریشه در آموزههای آیات و روایات اسلامی دارد.
در شرایط فعلی که مباحث مربوط به تغییر اقلیم، جهان را تهدید میکند و عقلای جوامع بشری را برای چارهاندیشی گردهم میآورد، ورود دانشگاه آزاد اسلامی به این موضوع، حتی برای موضوعات جزئی در واحدها نشان از دلسوزی و آیندهنگری مسئولان و دانشجویان و همراهی آنها با دلسوزان جهانی دارد که البته این دانشگاه در سطوح کلان هم طرحها و برنامههای بزرگ و فراگیری دارد که به موقع اعلام خواهد شد.
مهم این است که باید با طبیعت پیرامون خود آشتی کنیم، در غیر این صورت، برای نسل آینده پاسخی نخواهیم داشت. در این شرایط وظایف دانشگاههای دنیا، تربیت شهروند بافرهنگ، مسئول و متعهد است، که دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر گام برداشته و حتّی دانشکدهای به نـام محیط زیسـت در واحد علـوم و تحقیـقات تهران راهاندازی کرده و سعـی دارد که در حوزه علمی و آکادمیک حفاظت از محیطزیست، اثرگذار باشد که البته به مسئولان همه واحدها در سراسر کشور توصیه و پیشنهاد میکنم، برای نهادینه کردن نگاه علمی به محیطزیست، از پایاننامههایی که در رابطه با انسان و طبیعت نوشته میشوند، حمایت کنند که اصل پنجاهم قانون اساسی صراحتاً میگوید: «در جمهوری اسلامی، حفاظت محیطزیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میشود. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن، ملازمه پیدا کند، ممنوع است.»
اینجانب از مسئولان برگزاری این جشنواره ملی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت تشکر و تاکید میکنم که اگر نوعدوستی و همزیستی مسالمتآمیز را مبنای نظر قرار دهیم، اکنون با یک پدیده فراملی و منطقهای، همچون ریزگردها مواجه هستیم که تهدیدکننده محیطزیست است. البته برای حفاظت از محیطزیست باید انگیزه جمعی داشته باشیم و رسانهها و به ویژه صدا و سیما نیز برای ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست و رساندن پیام جشنواره، با خانواده دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کند که با سلاح علم، پیشتاز ورود به این میدان شده است.»
انتهای پیام/