برنامهریزی برای جذب بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه خارجی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، امروزه جریان سرمایهگذاری خارجی از شاخصهای مهم فرآیند جهانیشدن اقتصاد است. جدا از اهمیت این پدیده در پویایی نظام سرمایهداری جهانی، کشور ما با کاهش منابع ارزی روبروست و جذب و بهرهگیری از منابع خارجی را برای تداوم برنامههای توسعه اقتصادی خود ضروری میبیند.
بکارگیری سرمایهگذاری خارجی افزون بر تامین مالی سرمایه موجب ارتقای بهرهوری، توسعه مهارت و اعمال مدیریت برای افزایش توان کیفی نیروی کار داخلی، گسترش بازارهای صادراتی، افزایش استاندارد تولید داخلی و حرکت به سوی اقتصاد بازار میشود.
شامگاه بیست و ششم دی ماه 1394 با انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هستهای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریمهای هستهای غرب علیه تهران آغاز شد.
همزمان با روند مذاکرات و پس از اجرای برجام، شاه بیت مخالفان این بود که «برجام هیچ دستاوردی نداشته است».
در همین پیوند، مدیرکل سرمایهگذاری سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت: از آغاز اجرای برجام تا پایان امسال مطابق پیشبینیها بیش از 10 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی وارد کشور میشود.
به گفته «احمد جمالی»، در زمینه سرمایهگذاری خارجی برای ورود منابع مالی به کشور هیچ مانع و مشکلی وجود ندارد.
جمالی اضافه کرد: در ماههای گذشته سرمایهگذاران زیادی از طریق بانکها و صرافیهای کشور اقدام به ورود منابع نقدی متعدد به کشور کردهاند که عمده این سرمایهگذاریها از آلمان، ایتالیا و امارات وارد شده است.
به گفته وی، آلمان در صدر کشورهای اروپایی سرمایهگذار در ایران است.
چندی پیش «شاپور محمدی» معاون پیشین وزارت امور اقتصادی و دارایی، درباره پروژه جذب هفت میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی گفت: تجهیز منابع مالی برای اقتصاد کشور با اثرهای غیرتورمی، تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز طرحهای خصوصی و دولتی سرمایهگذای کشور برای پوشش شکاف میان پسانداز و سرمایهگذاری ملی، افزایش کیفیت کالاهای ساخت داخل و کاهش قیمت ناشی از به کارگیری فناوریهای روزآمدتر و افزایش رقابت، رشد صادرات و کسب بازارهای جهانی، ارتقای بهرهوری، اشتغالزایی و فناوری و افزایش درآمدهای مالیاتی، اهداف این پروژه را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/