تولید بخاری زیستتوده سوز برای نخستین بار در کشور
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه نیرو، مهدی رضایی کارشناس گروه انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو از طراحی و ساخت بخاری زیست توده سوز در پژوهشگاه نیرو خبر داد و گفت: تامین انرژی از زائدات چوبی و کشاورزی یکی از اهداف اصلی طراحی و ساخت این دستگاه بود از آنجا که بسیاری از مناطق کشور به منظور تامین انرژی و سیستم گرمایش از هیزم و چوب درختان استفاده میشود و حتی مناطقی به دلیل اینکه دسترسی به شبکه گاز ندارند بنابراین در این مناطق می توان از این بخاری بهره برد. البته این نوع بخاری در همه نقاط کاربرد دارد اما در اختیار داشتن سوخت مناسب اهمیت دارد.
وی تاکید کرد: بنابراین استفاده از چوب درختان برای تامین انرژی با وجود راندمان حرارتی پایین، آلودگی زیادی را نیز وارد چرخه محیط ریست می کند.
همچنین در کشور ما زائدات چوبی زیادی وجود دارد که بلااستفاده مانده و نیاز بود که طی پروسهای از آنها استفاده بهینه را داشته باشیم. بنابراین در این پروژه هدف این است با استفاده از این زائدات، سوختی به نام پلت را تولید کنیم که نسبت به چوب معمولی انرژی بالاتری دارد؛ همچنین از مزایای دیگر این سوخت این است که زمان کاربرد آن در بخاری زیست توده سوز راندمان حرارتی بالایی را ایجاد میکند.
کارشناس گروه انرژی های تجدیدپذیر با تاکید براینکه این بخاری کاملا خودکار است، گفت: در محفظه سوخت آن فلرهایی قرار گرفته و از طریق مارپیچی عمل تغذیه به بخاری انجام می گیرد. همچنین فنهایی در بخاری تعبیه شده که راندمان را افزایش می دهد به طوری که میتوان با مقدار سوخت کمتر، انرژی بیشتری را به دست آورد.
مجری طرح درباره مزیت این بخاری نسبت به بخاری معمولی اظهار کرد: راندمان حرارتی بالا و تولید آلودگی کمتر از مزایای این بخاری است که طراحی و ساخت آن برای نخستین بار در کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: بعد از طراحی و ساخت برای اینکه عملکرد این سیستم را دقیق ارزیابی کنیم این دستگاه را با نمونههای مشابه کشور اتریش و چین که خریداری شده تست کردیم. بخاری اتریشی یکی از برندهای معروف پلتسوز بود و بخاری چین از کیفیت بالاتری برخوردار نبود ولی تولید داخلی پژوهشگاه نیرو همتراز با بخاری اتریشی بود.
مجری طرح اظهار کرد: مراحل طراحی و ساخت و تست را در مجموعه پژوهشگاه نیرو توسط آزمایشگاه مرجع انجام دادیم و هماکنون مراحل تست بلندمدت را طی میکند اگر مراحل تست را با موفقیت پشتسر بگذارد. این محصول را به مرحله تجاری سازی خواهیم رساند تا با واگذاری دانش فنی آن مرحله تولید انبوه آغاز گردد.
وی در خصوص تامین سوخت این بخاری گفت: در حال حاضر در کشور تنها یک شرکت است که با هدف صادرات پلت یا سوخت مورد نیاز را تولید میکند.
رضایی افزود: این بخاری قابلیت این را دارد که یک فضای 50 مترمربع را گرم کند حتی با کانالکشی میتوان به تمام اتاقها به صورت یکنواخت گرم کنیم علاوه براین موضوع نکته قابل توجه این است که آبگرم را نیز تامین میکند.
کارشناس گروه انرژیهای تجدیدپذیر با بیان اینکه راندمان احتراق بخاری سنتی 10 درصد است گفت: این در حالی است که راندمان حرارتی بخاری زیست توده تا 90 درصد است و یکی از مزایای اجرای این طرح همین بالا بودن راندمان این بخاری است.
انتهای پیام/