دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1395 - 18:23

وزیر ارشاد: شهریار تا آخرین لحظه از جهاد قلمی دست نکشید

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنگره روز ملی شعر و ادب فارسی درباره شهریار گفت: شهریار تا آخرین لحظه از جهاد قلمی دست نکشید.
کد خبر : 118794

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، علی جنتی در کنگره روز ملی شعر و ادب فارسی، شعر فارسی را یکی از محصولات مشترک اقوام مختلف ایران خواند و گفت: اگر یکی از شعرای این بنای فخیم را از ادبیات فارسی حذف کنیم، حلقه‌ای گم می‌شود و زنجیره شعر فارسی از هم گسسته خواهد شد. شعری که سرچشمه آن قرآن و کلام وحی بوده است


وی افزود: ایران از جمله ذخایر معنوی همچون فلسفه، هندسه، نجوم، فقاهت، معماری و سایر هنرها ذخیره زوال‌ناپذیری به نام شعر دارد و با تکیه بر این گنجینه در بین سایر ملل ممتاز بوده است؛ همچنان که شهریار در این میانه ممتاز است؛ آنچنان که ملک‌الشعرای بهار او را افتخار شرق خوانده بود.


وزیر ارشاد ضمن بیان این مطلب که شهریار نیز مانند حافظ که قرآن را در 14 روایت از بر بود، علوم دینی را به خوبی می‌شناخت، گفت: شهریار در 9 سالگی شعری سرود با این مضمون که «من گنهکار شدم وای به من/ مردم‌آزار شدم وای به من» که این شعر به خوبی نمایانگر نگاه دینی او است.


وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های او عشق به ایران و کیان این ملک بوده و مانند سایر ادیبان این دغدغه را داشته است. شهریار شاعری اجتماعی و دارای دغدغه ملت بود و هرگز خود را از مشکلات مردم برکنار ندانست.


وزیر ارشاد گفت: او در تمام حوزه‌های شعری سروده‌های کم‌نظیری پدید آورد که شعرهای سیاسی و اجتماعی او نیز او را در زمره شاعران حماسی و شاعران مقاومت به شمار می‌آورد. از جمله نخستین شعری که او پس از مراجعت امام(ره) به ایران و در باب پیروزی انقلاب اسلامی سرود.


وی با اشاره به سروده‌های شهریار در باب تجلیل از امام‌خمینی‌(ره) و همچنین رئیس‌جمهور وقت، از تسلی‌بخشیدن به خانواده شهدا و جانبازان، یادآوری ایام‌الله و همین‌طور نهادهای انقلابی اظهار داشت: شهریار تا آخرین لحظه از جهاد قلمی دست نکشید.


وزیر ارشاد با اشاره به پیشینه سرایش شعرهای به زبان ترکی در کارنامه ادبی شهریار خاطرنشان کرد: ترکی‌سرایی‌های او بر شهرت این شاعر افزود، آنچنان که شعر «حیدربابا»ی او به 100 زبان ترجمه شد و این شگفت‌آور است.


جنتی ادامه داد: توجه او به یکی از اقوام تاریخ‌ساز ایرانی، از ویژگی‌های شعری این شاعر به شمار می‌آید، هرچند او نیز مانند تمام اسلاف خود (از نظامی گرفته تا پروین و غیره) زبان فارسی را به عنوان زبان ملی و مشترک برگزید و باعث بالندگی بیشتر این زبان نیز شد.


وی اظهار داشت: او از نادر چهره‌هایی است که در دهه‌های متوالی تنها یکبار متولد می‌شوند. دهه‌ها گذشت اما عرصه شعر همچنان در غرق شعر شهریار مانده است و باید از هر تلاشی برای معرفی این شاعر و آثارش فروگذاری نکنیم، ‌آنچنان که این مساله از اهداف بنیاد شهریار به شمار می‌آید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب