بازار عرضه مستقیم کالای ایرانی در تهران برپا میشود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا امید شنعه مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان تهران در نشست خبری امروز خود که به مناسبت هفته تعاون برگزار شد از تشکیل بازارهای فصل خبر داد و گفت: در این بازار افراد کالا و محصولات تولیدی خود را عرضه میکنند که در برخی اجناس تخفیف 50 درصدی برای خریداران در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این اجناس در گروههای کالایی مختلف از جمله گل و گیاه، کیف و کفش، لوازمالتحریر، لوازم منزل، پوشاک و ... عرضه خواهد شد، افزود: نمایشگاههای غیر مجاز و غیر قانونی باید جمعآوری شوند و از اتاق اصناف ایران برای ورود به این موضوع تشکر میکنیم.
وی درباره تفاوت بازار و نمایشگاه اظهار کرد: بازار محل عرضه محصولات با مدت طولانی است و تفاوت آن با نمایشگاههای تنظیم بازار لزوم ارائه پروانه صنفی از سوی متقاضیان و شرکتکنندگان است.
شنعه ادامه داد: در نمایشگاههای تنظیم بازار داشتن جواز کسب ضروری است در حالی که فروشندگان کمسرمایه و یا عمده تولیدکنندگان جواز کسب ندارند و از این رو از شرکت در نمایشگاههای تنظیم بازار حذف میشوند که میتوانند در بازارها برای عرضه محصولات خود حضور داشته باشند.
وی درباره اظهار نظر اخیر رئیس اتاق اصناف ایران درباره برخورد با نمایشگاههای شهرداری عنوان کرد: بر اساس ماده 27 قانون نظام صنفی محل دایر شده از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی بدون پروانه کسب پلمپ میشوند اما در تبصره 5 این ماده مشاغل خانگی و تعاونیها از اصناف خارج شدهاند و باید بر اساس قوانین مربوطه درباره آنها عمل شود.
به گفته مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان تهران از این رو نظارت اصناف برتعاونیها پذیرفته شدنی نیست از طرفی هیچ قانونی وجود ندارد که بر اساس آن اتاق اصناف متولی صدور مجوز نمایشگاهی باشد.
شنعه تاکید کرد: پیشبینی میشود در هر بازار عرضه مستقیم کالای ایرانی 300 تا 400 غرفه راهاندازی شود که اولویت نیز با مشاغل خانگی و تولیدکنندگان کمسرمایه خواهد بود.
وی با تاکیدبر اینکه نباید نرخگذاری صورت گیرد، عنوان کرد: اگر در محل عرضه، رقابت ایجاد شود یقینا نرخها نیز کاهش مییابد، البته متاسفانه هنوز هم بسیاری از صنوف به علت ارزانفروشی با اخطاریهها درگیر هستند که امیدواریم این موضوع نیز حل شود.
وی گفت: ما در سال جاری در زمینه ایجاد شغلهای خانگی و تجهیز شرکتهای پشتیبان فعال بودهایم اما متاسفانه مشکلات ویژهای در شهر تهران برای مشاغل خانگی وجود دارد که از آن دست میتوان به عدم همکاری گروههای صنفی برای صدور مجوزها اشاره کرد.
شنعه با تاکید بر اینکه در زمان تولید محصول در داخل منازل تولیدکننده به دنبال عرضه آن در بازار است، تصریح کرد: شرکتهای پشتیبان محصولات را از منازل جمعآوری و در بازار عرضه میکنند.
اشتغالزایی کارجویان تهرانی در طرح سرشماری نفوس و مسکن
وی از اشتغال 500 نفر از کارجویان تهرانی در طرح سرشماری نفوس و مسکن خبر داد و گفت: بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان تهران بانک جامعی از 60 هزار نفر افراد جویای کار در استان را در اختیار دارد که 46 هزار نفر از این افراد دارای مدارک دانشگاهی هستند و با اطلاعرسانی صورت گرفته حدود 500 نفر برای مشارکت در طرح سرشماری نفوس و مسکن ثبت نام کردند.
مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان تهران عنوان کرد: متقاضیان شرکت در طرح سرشماری نفوس و مسکن باید با مراجعه به سایت sarshomari.ir ثبتنام کنندو در صورت در اختیار قرار دادن کد رهگیری خود به بنیاد تعاون استان تهران میتوانند در محلهای خود در طرح شرکت کنند.
وی با بیان اینکه مرکز آمار ایران برای اجرای طرح سرشماری نفوس و مسکن در شهرستان تهران نیاز به بیش از سه هزار و 500 نفر نیروی انسانی دارد، ابراز کرد: ثبتنام برای مشارکت در این طرح تا 22 شهریور ماه ادامه دارد و مدت به کارگیری و آموزش افراد 45 روز است که در پایان نیز میزان درآمد آنها معاون دو میلیون تومان خواهد بود.
اشتغال سال 95 چشمگیر نیست
وی با تاکید بر اینکه سعی داریم به سمت مشاغل پایدار پیش رویم، اظهار کرد: علیرغم پیگیری 11 طرح اشتغالزایی در بخشهای مختلف صنایع دستی از جمله چرم، سنگهای قیمتی، طلا، پرورش گیاهان دارویی و ... در مجموع اشتغال ایجاد شده در سال جاری چندان چشمگیر نبوده است.
شنعه از پیگیری طرح تکثیر و پرورش مارهای سمی و زهرگیری از آنها خبر داد و تاکید کرد: تا کنون تنها یک شرکت دولتی اقدام به این کار میکرد و محصول آن کاملا صادراتی بود.
به گفته وی، بر اساس طرح ما تعدادی مار از محیط زیست گرفته شده و سپس تکثیر و پرورش نیز از این طریق انجام میشود تا تعادل اکوسیستم هم برهم نخورد.
مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان تهران با بیان اینکه زهر مارهای سمی مصارف بهداشتی و دارویی دارد، عنوان کرد: از آنجا که صنایع تبدیلی بسیاری در حوزههای مختلف از جمله آرایشی و بهداشتی را میتوان با زهر مارهای سمی درگیر کرد، گستره اشتغالزایی این طرح مناسب است. البته در مرحله اول برای 15 نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/