دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1394 - 11:48

گردآوری دایره‌المعارف تصویری آیین‌های ایرانی

رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از گردآوری دایره‌المعارف تصویری آیین‌های ایرانی خبر داد.
کد خبر : 11583

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این مطلب گفت: «سال گذشته پژوهشکده مردم‌شناسی در حوزه همایش‌های علمی فعالیت‌های زیادی انجام داد که این تلاش‌ها به برگزاری 10 همایش انجامید.»


او برپایی این همایش‌های علمی را با هم‌اندیشی مردم‌شناسان و پژوهشگران در زمینه‌هایی که بعد کاربردی داشتند میسر دانست و افزود: «همایش‌های برگزار شده حوزه‌ها و زیر‌شاخه‌های مهمی از دانش مردم‌شناسی را در ارتباط با جنبه‌های کلیدی میراث فرهنگی در بر می‌گیرد.»


حسن‌زاده همایش‌های بزرگداشت ابوریحان بیرونی در روز مردم ‌شناسی، آیین و ورزش، ابعاد مردم‌شناختی فرهنگ عاشورا و مردم‌شناسی هنر را از شاخص‌ترین‌ همایش‌های برگزارشده در سال گذشته خواند.


وی برگزاری همایش‌های دیپلماسی فرهنگی‌، مردم‌شناسی کاربردی‌، هفته پژوهش و ... که هر کدام با برپایی نمایشگاه‌های جنبی همراه بود را از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که در سال گذشته توسط این پژوهشکده انجام شده است.


رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی افزود: «بسیاری از این نشست‌ها نظیر همایش مردم‌شناسی هنر خروجی‌های خوبی داشتند که به صورت مجموعه مقالات به چاپ رسیدند.»


او در ادامه به آثار منتشر شده در این پژوهشکده اشاره کرد و در این باره عنوان کرد: «درزمینه انتشارات پژوهشکده مردم‌شناسی در قالب همکاری با سایر نشریه‌ها نظیر نشریه کرسی مجموعه مقالاتی را منتشر کرده است.»


حسن‌زاده خاطر نشان کرد که کتاب «پالان و پالان دوزی» نوشته موید توسط پژوهشکده مردم‌شناسی سال گذشته به چاپ رسید.


به گفته او در روزهای آخر سال 93 نخستین شماره از فصلنامه مردم و فرهنگ به عنوان نخستین فصلنامه اختصاصی پژوهشکده مردم‌شناسی به چاپ رسید.


حسن‌زاده گفت: «پس از چاپ دومین و سومین شماره از این فصلنامه امید داریم بتوانیم با ارائه این نشریه به وزارت علوم برای فصلنامه مردم و فرهنگ درجه علمی پژوهشی بگیریم.»


رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی با اشاره به مجموعه فعالیت‌های میدانی این پژوهشکده اظهار داشت: «این فعالیت‌ها به ویژه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم و پژوهشگران پژوهشکده مردم‌شناسی انجام شد.»


او اظهار داشت: «از مطالعات کاربردی این پژوهشکده در مباحث گردشگری، راهکارهای حفظ میراث فرهنگی و طبیعی و مطالعات قومی می‌توان به بررسی مردم‌شناختی فرهنگ زیارت در بین ترکمن‌های ایران، بررسی مردم‌شناختی زیر ساخت‌های گردشگری در گنبد و گمیشان تپه، 2طرح مردم‌شناسی بصری در مورد راه‌های فرهنگی ایران در قزوین و زنجان، جایگاه اقتصادی گیاه آلوئه‌ورا، بررسی مردم‌شناختی جنگل حرا، انسان‌شناسی آب در شهرستان طبس و بررسی مردم‌شناختی جایگاه ورزش والیبال در میان ترکمن‌های ایران و ... اشاره کرد. »


او در خصوص برنامه‌های پژوهشکده مردم‌شناسی در سال 94 بیان کرد: «در حال‌حاضر برای اجرایی کردن طرح‌های مشترک در حال گفت‌وگو با مراکز مرتبط هستیم.»


حسن زاده طرح‌های کاربردی در حوزه مردم‌شناسی و مسائل زیست محیطی و مسائلی که به درک مردم‌شناختی و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی گردشگری کمک می‌کنند را از اولویت‌های پژوهشکده مردم‌شناسی در سال نو دانست.


او افزود: «تلاش ما این است تا طرح‌های بنیادی را در قالب اطلس مردم‌نگاری، دانشنامه تنوع فرهنگ معنوی در ایران و جهان، اطلس‌پیشه‌های ایرانی و اطلس میراث ایرانی اهل کتاب را به اجرا در آوریم.»


حسن زاده با بیان این‌که این اطلس‌ها در حال طراحی هستند اظهار امیدوای کرد با برطرفشدن موانع امکان تهیه و دسترسی به این منابع میسر شود.


رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی در ادامه از گردآوری دایره‌المعارف تصویری آیین‌های ایرانی خبر داد و افزود: «در جلد اول از این دایره‌المعارف 10 آیین از اقوام ایرانی در قالب عکس و مقالات معرفی می‌شوند و در جلد دوم مطالبی در خصوص حضرت محمد (ص) در آیین‌های مردم ایران گنجانده شده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب