هوش مصنوعی گوگل در مزرعه خیار
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از engaget، استفاده از رباتها و هوش مصنوعی در حل مشکلات پیچیده و کارهای دشواری ماند رآکتورهای هستهای بسیار مفید بوده است اما اکنون این توانمندیها به عرصههای عادیتر روزمره نیز گسترش یافته است و به حل مشکلات دمدستیتری نیز کمک میکنند.
کویکه، نام کشاورزی ژاپنیست که با استفاده از هوش مصنوعی توانسته است مزرعه پدری خود را برای پرورش خیارهای بهتر آماده کند. یکی از مراحل چالشی در پرورش و دستهبندی خیارها، تشخیص خیارهای خوب از متوسط و بد است.
کویکه با کمک هوش مصنوعی TensorFlow ساخت شرکت گوگل که به ماشینها کمک میکند فرآیندها را یاد بگیرند، توانسته ارتقای قابلتوجهی در دستهبندی محصولات خیار مزرعه پدری ایجاد کند.
در این روش ابتدا دوربینهای Raspberry Pi 3 نصبشده در گلخانه، از هر گیاه عکسهای آنی تهیه و آنها را به یک کامپیوتر لینوکس مرکزی ارسال میکند.
در این کامپیوتر خیارها تشخیص داده و از روی ویژگیهایی مانند رنگ، شکل و اندازه دستهبندی میشود. در مرحله بعد یک نرمافزار به دستهبندی این ویژگیها اقدام میکند و به ویندوز معمولی یک کامپیوتر یاد میدهد که چطور محصولات را شناسایی و طبقهبندی کند.
بر اساس تجارب بهدست آمده، پس از تهیه و تحلیل هفت هزار عکس با کیفیتهای مختلف، این سیستم قادر به انجام کار تا حدود 95 درصد بود که نتیجه آن بهبود 70 درصدی و در واقع انجام 70 درصد از امور بود.
به گفته مبتکر این کاربرد جدید از هوش مصنوعی، هنوز راه طولانیای برای اعتماد کامل به این سیستم وجود دارد اما در آینده که قرار است کارهای روزمره انسان به رباتها سپرده شود، چنین روشهایی بسیار مفید خواهند بود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/