اتصال شبکهای گاوها به هم تا سال ۲۰۲۱
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، بررسیهای موسسه تحقیقاتی Arcluster نشان میدهد تا سال ۲۰۲۱ ارزش بازار گاوها و مزارع شبکهای متصل به یکدیگر از 1/27 میلیارد دلار فعلی به 10/75 میلیارد دلار افزایش مییابد.
موسسه یادشده معتقد است گاوهایی که از طریق اینترنت به یکدیگر مرتبط هستند و عملکرد و شرایط آنها نیز از طریق شبکههای مجازی قابل کنترل و بررسی مداوم است به طور قطع شرایط بهینهای خواهند داشت و لذا میزان و کیفیت شیر دوشیده شده از آنها بهتر از گاوهایی است که تا این حد با دقت قابل کنترل و نظارت نیستند.
استفاده از اینترنت اشیا برای اتصال گاوها به یکدیگر و شبکههای رایانهای مزارع در قالب ۷ زیرشاخه زیر قابل طبقه بندی است: ۱- کنترل بهداشت و سلامت گاوها ۲- مدیریت جفتگیری گاوها ۳- مدیریت گلهها ۴- دوشیدن خودکار شیر گاوها ۵- نظافت و بررسی میزان راحتی و آسایش گاوها ۶- تغذیه خودکار گاوها ۷- سایر موارد
اگر چه دوشیدن و تغذیه خودکار گاوها با استفاده از دستگاههای پیشرفته مدتی است آغاز شده، اما کنترل دقیق و لحظه به لحظه این فرایند با استفاده از اینترنت امری بیسابقه است. همچنین مدیریت امور بهداشتی و نظافت به این شیوه هم تحولی اساسی در دامداری در سطح جهان خواهد بود.
با مدیریت جفتگیری گاوها نیز تلاش میشود این کار در بهترین زمان ممکن صورت بگیرد تا گوساله متولد شده از نظر توان جسمی و قدرت بدنی در بهترین شرایط متولد شود و بازدهی بهینه داشته باشد. برای تعیین این زمان از حسگرهای متصل به گاوها، گام شمارها، دادههای جمعآوری شده به طور بیسیم و ذخیره شده در سرویسهای کلود استفاده میشود و در نهایت کشاورزان قادر به تعیین زمان مناسب برای جفتگیری هستند. آنها حتی میتوانند با بیرون کشیدن اسپرم گاوها آنها را منجمد کرده و در زمان مناسب برای تولید مثل مورد استفاده قرار دهند.
مایکروسافت و فوجیتسو از جمله شرکتهایی هستند که سرمایه گذاری در این زمینه را به طور جدی آغاز کرده اند. فوجیتسو به همین منظور پوششی خاص برای گاوها طراحی کرده است که با پوشاندن آن به تن این حیوانات میتوان تمامی علائم حیاتی این حیوان، موقعیت مکانی وی و غیره را کنترل کرد.
انتهای پیام/