نزدیکی بیسابقه کاوشگر «جونو» به سیاره مشتری
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، ناسا، سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا، خبر داد که کاوشگر فضایی جونو که بیش از پنج سال است در فضا به سر میبرد، با نزدیک شدن بیسابقهای به سیاره مشتری اطلاعات وسیعی از این سیاره به دست آورده است.
محققان ناسا اکنون در انتظار اخبار جدیدی هستند که قرار است از طرف این کاوشگر به زمین ارسال شود. مقامات ایستگاه فضایی آمریکا پیش از این اطلاع داده بودند که کاوشگر فضایی جونو قرار است تا حدود ۴۲۰۰ کیلومتری این سیاره پیشروی کند.
کاوشگر آمریکایی جونو در پنجم اوت سال ۲۰۱۱ میلادی سفر خود را به مقصد مشتری که بزرگترین سیاره منظومه شمسی است، آغاز کرده و موفق شده بود بامداد سهشنبه (۵ ژوئن/ ۱۵ تیر) سال جاری میلادی (۲۰۱۶) پس از عملیاتی پیچیده در مدار این سیاره قرار گیرد.
این کاوشگر از چهارم ژوئیه سال جاری آغاز به گردش به دور مشتری کرده بود، اما تاکنون موفق به نزدیکی تا این حد به این سیاره نشده بود. گرچه این کاوشگر قرار است تا فوریه ۲۰۱۸ میلادی ۳۵ بار دیگر به دور مشتری بچرخد اما برنامهای برای نزدیکی تا به این حد برای این کاوشگر تعیین نشده است.
کاوشگر جونو قرار است به هنگام گردش به دور مشتری اطلاعاتی، از جمله در مورد جرم، جاذبه، اتمسفر و تشعشات بزرگترین سیاره منظومه شمسی جمعآوری کند. این اطلاعات میتواند به سیارهشناسان کمک کند درک بهتری از شکلگیری منظومه شمسی پیدا کنند و به ویژه، نقش سیارههای بزرگ در این منظومه را بهتر بفهمند.
بخش اعظم اتمسفر مشتری از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است که هر دو گازهایی سبک هستند. تجمع این دو گاز اطراف مشتری به دلیل قوه جاذبه بسیار بالای این سیاره است که جرم دقیق و ساختار هسته مرکزی آن ناشناخته است.
جونو بر خلاف چهارم ژوئیه سال جاری که گردش به دور مشتری را آغاز کرد، این بار در پی نزدیک شدن به مشتری، تمام دوربینها و وسایل علمی خود را در حالت فعال قرار داده است.
اسکات بولتن، یکی از همکاران ناسا، در این باره گفت: «این نخستین موقعیت برای ماست تا بتوانیم نظری به پادشاه سیارگان منظومه شمسی بیاندازیم».
انتهای پیام/