دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر اقتصاد اعلام کرد

حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی با هدف افزایش تولید و صادرات / کاهش مطالبات معوق بانکی نسبت به تسهیلات

منابع خارجی باید برای پروژه‌هایی استفاده شود که توجیه اقتصادی و مالی داشته باشند و از محل درآمدهای خود بتوانند بازپرداخت کنند و همچنین جهت‌گیری صادراتی داشته باشد تا از لحاظ تامین ارز نیز در آینده بامشکل مواجه نشویم.
کد خبر : 113109

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شادا، علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد در مورد میزان سرمایه‌گذاری خارجی گفت: در سال جاری تاکنون درحدود چهار میلیارد دلار جذب سرمایه‌های خارجی به صورت سرمایه‌گذاری مستقیم داشته‌ایم.


وی با بیان اینکه یکی از وظایف وزارت اقتصاد فراهم‌کردن زمینه جذب سرمایه است، گفت: جذب سرمایه مستلزم زمان است.


وزیر اقتصاد ازموافقت صورت‌گرفته برای استفاده از 70 میلیارد دلار منابع فاینانس کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا و آلمان خبر داد و گفت: در زمان حاضر در خصوص شرایط این وام‌ها بحث می‌کنیم که در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است.


وزیر اقتصاد و دارایی گفت: امسال تاکید اصلی دولت بر مقابله با کسادی و تسریع رشد است و اهدافی که در خصوص تورم داشته‌ایم به طور عمده محقق شده است.


طیب‌نیا تاکید کرد: امسال سالی است که تمام تلاش خود را برای افزایش رشد اقتصادی به پنج درصد معطوف کرده‌ایم تا زمینه را برای رشد اقتصادی بالای پنج درصد برای سال آینده آماده کنیم.


وزیر اقتصاد با بیان اینکه برنامه دولت برای سال جاری این است که نقدینگی در خدمت تولید قرار گیرد، گفت: بخش عمده‌ای از نقدینگی کشور در سیستم بانکی به دلایلی قفل و منجمد شده و مانع از این است که بانک‌ها بتوانند نیاز‌های بنگاه‌های اقتصادی کشور را تامین کنند.


وی ادامه داد: مطالبات بانک‌ها از دولت در حدود 100 هزار میلیارد تومان و مطالبات معوق آنها کمتر از100 هزار میلیارد تومان است.


طیب‌نیا اضافه کرد: دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که بانک‌ها در گذشته کرده‌اند بخش قابل توجهی از منابعشان را مسدود کرده و قابلیت استفاده از آن نیست به علاوه ذخایر اجباری و قانونی که بانک‌ها در نزد بانک مرکزی دارند در مجموع باعث شده 50 تا 60 درصد منابع بانک‌ها منجمد شود و نتوان صرف اعطای تسهیلات به مردم وفعالان اقتصادی کرد.


وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از تسهیلاتی که بانک‌ها اعطا می‌کنند از جنس تقسیط و استمهال است، خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی جامعی با همکاری بانک مرکزی، وزرات اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور صورت گرفته تا اصلاحاتی در نظام بانکی انجام شود که این نقدینگی بتواند در خدمت تولید ویا در جهت رفع نیازهای ضروری خانوارهای ایرانی قرار گیرد.


وزیر اقتصاد با بیان اینکه امروز خوشبختانه نسبت مطالبات معوق به مجموعه تسهیلات سیستم بانکی، کاهش پیدا کرده است، گفت: در برخی از بانک‌های کشور برای مثال در بانک ملی به هفت درصد رسیده‌ایم که این موفقیت چشم‌گیری است.


وی با بیان اینکه بنا داریم بدهی‌های دولت به سیستم بانکی ساماندهی شود، گفت: دراین راستا اوراقی در اختیار بانک‌ها قرار داده خواهد شد که این اوراق قابل خرید و فروش در بازار سرمایه باشند و همچنین قابلیت وثیقه‌گذاری در نزد بانک مرکزی داشته باشند.


طیب‌نیا اظهار کرد: به این ترتیب بخش وسیعی از منابع که نزد بانک‌ها منجمد است، آزاد شده و برای اعطای تسهیلات استفاده می‌شود.


وی در خصوص فروش اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها، گفت: در گذشته به دلیل کسادی که در بازار سرمایه وجود داشت امکان فروش این اموال موثر نبود، اما امسال با توجه به شرایط بهتری که در بازار سرمایه حاصل می‌شود این امکان خواهد بود که بانک‌ها بتوانند اموال و دارایی‌های مازاد خود را بفروشند و از این منابع هم برای اعطای تسهیلات استفاده کنند.


وی اعلام کرد: در چهار ماه اول سال جاری میزان تسهیلات اعطایی بانک‌ها در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 44 درصد افزایش یافته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته